Feyenoord en PEC halen F-pupillen SV Lelystad

LELYSTAD
Vijf voetballers uit de F-pupillen van SV Lelystad vertrekken naar Feyenoord en PEC Zwolle. Middenvelder Tyron Mensah maakt na dit seizoen de overstap naar de Rotterdammers. Doelman Yaden Moonen, verdediger Kyan Ruijs en de aanvallers Saffidin Cherrat en Salim Ziane vertrekken naar PEC Zwolle.

Het 'dreamteam' van SV Lelystad heeft dit seizoen alles gewonnen wat er te winnen valt. Ze zijn voor- en najaarskampioen geworden en hebben de Wintercup bij PEC Zwolle op hun naam geschreven. Daarnaast werd beslag gelegd op het kampioenschap van Oost Nederland en werd in hun leeftijdscategorie de KNVB beker gepakt.

Volgens trainer Jurriën Offerman hebben deze vijf spelers die SV Lelystad gaan verlaten alle benodigde kwaliteiten om te slagen als profvoetballer.

reacties (15)

 • Dennis

   

  Het was een geweldig toernooi, afgelopen weekend bij Swift'64. Mijn zoontje speelde ook mee met de F-jes Batavia. Wat knap dat die jochies van zowel SVL als Sporting-Almere zo'n mooie finale spelen, dat was even genieten. Geld overigens ook voor de Kwart Finale De F-jes van Dronten. Mooi spel, knap hoor. Heel leuk dat deze jochies deze kans krijgen. Succes!!! Mogen jullie trots op zijn!

  reageer
 • ruudan

   

  draven we niet door als er beweerd wordt dat fjes alles hebben om profs te worden?

  reageer
 • lelystad

   

  Gezondste, leukste club! Wie dan? Batavia in ieder geval niet. Die haalt alleen maar spelers bij SVLelystad weg. En belooft deze spelers een hoop dat ze nooit waar kunnen maken.

  reageer
 • Rifle

   

  De vraag is natuurlijk hoe PEC deze kids gaat faciliteren. Worden ze opgehaald en gebracht voor de trainingen, krijgen ze een vergoeding, enz. enz. Is er ook een exit strategie als de kids bijvoorbeeld zich niet zo snel ontwikkelen als gedacht. Is hier over gesproken met de ouders ? Ik begrijp dus als elk amateur F-team dat nationaal kampioen wordt zal worden ingelijfd door een prof organisatie. Overigens is het niet PEC dat met gemeentegeld overeind wordt gehouden, een slechte ontwikkeling.

  reageer
 • ik

   

  Altijd svl en unicum er is nog wen club in Lelystad hoor!! De gezondste club van Lelystad, de leukste en vooral de sportiefste club wordt altijd vergeten erg jammer

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • linnie

   

  We zijn zo trots op jullie jongens! wel gaan we de kids en de ouders enorm missen! Maar we komen zeker nog kijken bij elkaar kijken. Wij weten hoeveel jullie ervoor hebben moeten trainen, en ervoor hebben moeten werken. Alle prijzen zijn dik verdient en de ervaringen die jullie al hebben opgedaan neemt niemand jullie meer af. Jongens geniet ervan! Succes TOPPERS.

  reageer
 • Aloha

   

  Topteam SV Lelystad F1. Jammer dat ze al op jonge leeftijd vertrekken, vraag me af of dit wel zo verstandig is. Moet wel zeggen dat de tegenstand minimaal is op de film, hadden ze beter andere wedstrijd kunnen kiezen. Succes jongens met jullie droom.

  reageer
 • Rolf

   

  Dus??

  reageer
 • lelystad

   

  Wat heeft dat met deze F pupillen te maken? Super dat Batavia dit doet hoor, maar dan moeten ze zichzelf melden bij Omroep Flevoland! Normaal weten ze de weg ook naar de pers.

  reageer
 • Bert

   

  was zeker een goed toernooi het plezier van iedereen geweldig. daar kan iedereen nog wat van leren. zo puur.

  reageer
 • anouk

   

  Vandaag was er een super leuk toernooi bij sv Batavia de enigste club met een G team! 15 teams deden vandaag meeaan het rRinus van wilpen G toernooi

  reageer
 • Bert

   

  alle lof naar jurrien offerman

  reageer
 • KC

   

  Te gek voor deze jongens. Ik vind het videootje wel verkeert gekozen. Zij voetballen tegen meisjes. Maar verder perfect.

  reageer
 • manuela

   

  TOPPERTJES zijn het! Ik wens jullie heel veel s6 en kom wel gezellig nog een keer langs bij SVLelystad!

  reageer
 • Ron

   

  huh? Die kinderen zijn een jaar of 8 toch? Te gek voor woorden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert