Yanmar nieuwe sponsor voetbalstadion City FC

ALMERE • Do 2 juli 2015 | 23:53 • Donderdag 2 juli 2015 | 23:53
Het bedrijf Yanmar Europe BV uit Almere wordt de komende vier jaar de sponsor van het voetbalstadion van Almere City FC. Het van origine Japanse bedrijf maakt onder andere dieselmotoren voor de pleziervaart. De thuishaven van de Almeerse Jupiler League gaat vanaf heden het Yanmar stadion heten.

Het contract is donderdagmiddag ondertekend op de middenstip van het hoofdveld. Peter Aarsen, President van Yanmar Europe BV, zette samen met Arie van Eijden (voorzitter RvC Almere City FC) zijn handtekening onder de meerjarige verbintenis.

In de sportwereld is Yanmar geen onbekende. Het bedrijf heeft met Cerezo Osaka haar eigen voetbalclub, die uitkomt op het één-na-hoogste niveau in Japan. Daarnaast is Yanmar als sponsor verbonden aan Manchester United, de AFC Champions League (de Aziatische variant van de Champions League), New York Red Bulls, de Vietnamese nationale ploeg, Oracle Team USA en voetballer Shinji Kagawa.

De afgelopen twee jaar was er geen sponsor van het voetbalstadion van Almere City FC. Daarvoor was de naam van het bedrijf Mitsubishi Forklift Europe aan het stadion verbonden.Deel artikel

reacties (3)

 • TimvD

    Vr 3 juli 2015 Vrijdag 3 juli 2015

  Jammer dat de grote man van Yanmar de naam van de club niet eens kent... Almere FC. Het is Almere City FC!!!!

  reageer
 • Dick

    Do 2 juli 2015 Donderdag 2 juli 2015

  Na een coorectie dan nu wel goed!

  reageer
 • Dick

    Do 2 juli 2015 Donderdag 2 juli 2015

  Helaas heeft Omroep Flevoland het niet bij het goede eind. Het is Yanmar Europe B.V. die Almere F.C. gaat sponsoren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert