Almere City haalt uit tegen FC Almere

ALMERE
Almere City FC heeft in zijn eerste wedstrijd in de voorbereiding meteen flink uitgehaald. Tweedeklasser FC Almere werd met 9-0 verslagen. De oefenwedstrijd werd al op zaterdagochtend om 11 uur gespeeld vanwege de hitte. In eerste instantie was het duel om 2 uur in de middag gepland.

Almere City stond na 45 minuten al met 4-0 voor door doelpunten van Enzio Boldewijn, Jasper Waalkens, Jason Oost en Norair Mamedov. Na rust waren ook Daan Ibrahim, Khalid Tadnane (tweemaal), Pablo Rosario en Ravelino Junte trefzeker.

Verdediger Chavez Uitenwerf, die momenteel op proef is bij de club, speelde in de tweede helft mee. Mitchell Burgzorg speelde nog niet tegen FC Almere. Tariner Maarten Stekelenburg liet hem nog niet debuteren, omdat de verdediger nog niet voldoende fit is. Burgzorg is sinds gisteren op proef bij de Almeerders.

reacties (23)

 • Luciano

   

  As'80 verloor met. 0-10 , speelt twee klasse lager dan FC ALMERE, dan valt he niveau van FC ALMERE toch wel een beetje tegen, voorzitter,dus even terug in de mand.

  reageer
 • Lisette

   

  Ach Harry, overal worden spelers betaald, maar ga dan niet zeggen dat het niet zo is, zoals fcalmere doet. Laat ze lekker gaan, betaal als je wil betalen of geef ze een tosti, lekker belangrijk allemaal. Laat het alleen niet ten kosten gaan van de breedtesport, ik heb 2 voetballende zoons in lagere teams, hoop niet dat ik de spelers van het eerste loop te sponsoren. Dan zal ik ook snel vertrekken naar een andere club buiten ALMERE haven. Ze kunnen toch een apart sponsorpotje maken voor dat team.

  reageer
 • harry

   

  Wat een gezeur om niks...men vergeet vaak dat het hard werkende vrijwilligers zijn die een club zo goed mogelijk runnen, en helaas kan je niet elk lid tevreden houden. Elke club heeft zijn kopzorgen. Loop elkaar niet zo op te naaien, ik heb ook gehoord dat men de ''top aanwinsten'' van buitenboys voor het nieuwe zaterdag team 100 euro per wedstrijd wil/wou gaan betalen, terwijl zij het laagste van het laagste spelen. Lekker belangrijk, laat iedereen lekker voetballen en laat elkaar in de waarde, geniet van het weer, en maak je niet druk

  reageer
 • Laurens

   

  Wees voorzichtig met uitspraken over vergoedingen of tosti's. Spelers geven zelf aan dat er wel degelijk wordt gewerkt met vergoedingen of contributievrij spelen, dat is linksom of rechtsom een vorm van betalen, verder lees ik dat FC ALMERE de hoogst spelende club van ALMERE is, dat is dus alleen op het eerste team gebaseerd, verder speelt de jeugd op een dramatisch niveau, het gering aantal toeschouwers, zeker voor de tweede klasse, heeft te maken met het probleem dat de meeste mensen zich niet meer verbonden voelt met de club, dan kun je van alles organiseren, dat is de laatste jaren ook gebeurd, echter alleen maar om de club financieel overeind te houden. ( lees de Holland cup ) maakt allemaal niet uit, maar doe je niet groter voor dan je bent, blijf ook het ledental niet kunstmatig hoog houden, FC ALMERE behoort tot de kleinste clubs in ALMERE. Zorg eerst eens voor een degelijke jeugdopleiding, geleidt door mensen die het voor de club doen, en niet voor een bepaalde status, dan komt het allemaal goed.

  reageer
 • FC Almere

   

  In de tweede klasse bij FC Almere wordt wel degelijk voor een tosti gespeeld! Sterker nog, ook deze krijgen wij niet (terecht gezien situatie).

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • FC Almere

   

  Het is altijd makkelijk om kritiek te geven en dat blijkt ook weer gezien onderstaande reacties. Natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen bij FC Almere, maar er zit nog steeds een enorme vooruitgang in ieder jaar (Sponsoren, ledenaantal, trainers, niveau 1e elftal). Natuurlijk liep de jeugd weg naar andere clubs waar het niveau hoger is. Dat gat dicht je niet zomaar in een jaar, maar daar komt nu steeds meer schot in. Het eerste blijft de hoogst spelende amateurclub van Almere. En dit met wel degelijk een kern van eigen jongens uit Almere Haven / jeugd. Coersen, Burgemeestre, Kool, Benning, van Zwam, De Blieck, Fernhout, Haselbekke, Huizinga zijn allemaal voorbeelden hiervan. Kom eens op een zaterdagmiddag kijken naar het vermakelijke voetbal in de tweede klasse en drink achteraf een drankje met deze jongens en geeft dan nog eens je mening

  reageer
 • Barry

   

  Iedereen moet een kans krijgen , ook het huidige bestuur van FC ALMERE. Maar als je na 3 jaar ziet dat de groei stagneert , het niveau van de jeugd niet beter wordt, het een vriendjesclub wordt van mensen die opeens een bepaalde functie krijgen, geen vrijwilligers zich meer aanbieden, dan moet je toch eens bij elkaar gaan zitten over de toekomst. Het financiële probleem even vergeten. Wordt het niet eens tijd om bepaalde functies anders in te vullen. Er zijn genoeg oud leden die de club willen helpen, alleen worden deze mensen niet benadert omdat de huidige mensen op hun functie willen blijven. Vergeet niet de club is van de leden, niet van een zichzelf benoemde technische commissie , die op deze plek is belandt omdat het bestuur geen voetbal kennis bezit. Laatst ook weer in het geval Arno Splinter, waar elke amateurclub heel blij mee zou moeten zijn, maar de huidige trainer , zijn eigen functie in gevaar zag komen. Dit getuigd niet van ambitie, maar van pure angst. Echter zou de club met deze routinier naar een hoger plan gebracht kunnen worden. Nu spelen er allemaal vriendjes van vriendjes in het team, leuk voor de korte termijn, maar dodelijk voor de toekomst. Bij de veteranen loopt zoveel voetbalverstand, ook uit het verleden van sv ALMERE, maak daar gebruik van, dan kun je misschien aansluiting vinden bij het niveau van Forza qua club, anders zie ik het zeer somber in. Of je moet alleen maar constant roepen dat het eerste in de tweede klasse speelt, maar daar gaat het niveau van de jeugd niet mee omhoog. Nu blijkt dat alleen het eerste belangrijk is en dat de rest van de leden alleen belangrijk is voor het geld, vergeet niet dat de vereniging voor 80 % uit breedte sport bestaat. En in de tweede klasse spelen ze niet voor een tosti............

  reageer
 • Bert Steur

   

  Beste jvd, Ik ben fan van Almere City en kwam tot voorheen wel eens bij FC Almere. Ik heb gezien dat deze club in de neerwaartse spiraal is beland en komt daar het helaas niet uit. Ook niet met dit bestuur. Ik hoor dat een groot aantal jeugdspelers naar andere clubs zijn vertrokken en daarvan een aantal naar Buitenboys maar ook naar AS'80. Dat gebeurde in het verleden nooit. Het gaat mij helemaal niet om een club hier te promoten. Het is dan ook vreemd dat er allerlei randzaken bijgehaald worden om het verhaal kracht bij te zetten. Schijnbaar heb je iets tegen Buitenboys terwijl ik daar alleen maar positieve berichten over hoor. Zonde dat het allemaal zo negatief benaderd wordt. Nogmaals daar was het mij niet om te doen. Ik ga volgend seizoen in ieder geval naar mijn kleinzoon en mijn buurjongen kijken en wie weet tot ooit

  reageer
 • frans

   

  Beste jvd Buitenboys jeugd speelt op een veel hoger niveau dan FC Almere, Dus eerst even huiswerk doen voordat je met een mening komt die nergens op gebaseerd is. Inderdaad speelt het eerste op een lager niveau, maar de jeugdopleiding staat bij de eerste 100 in Nederland, terwijl FC Almere niet eens een jeugdopleiding heeft, maar pronkt met bekende namen, die aardig konden voetballen, maar van een organisatie geen bal verstand hebben. Ik zou zeggen , ga rustig zo door in Almere Haven, daar hebben alle andere clubs heel veel profijt van. PS Hypocriet kunnen ze waarschijnlijk niet eens schrijven in Almere Haven, ipv door te gaan, lopen ze alleen maar over anderen te klagen. Is ook niet wonderlijk met een bestuur zonder enig voetbalverstand, Hoe toepasselijk, ze mogen nog geen trein laten vertrekken, maar zijn dolblij met een functie bij een club....

  reageer
 • Jvd

   

  Ik kan vertellen, Buitenboys is geen haar beter, kwa tegenstand is het eerste van buitenboys al helemaal om te lachen. Daarnaast een hypocriete voorzitter die na de dood van de grensrechter de media gebruikt om zijn club te promoten dat ze zo eensgezind zijn. Ik kan vertellen die club was helemaal niet eensgezind, en ze doen leuk voorkomen. Het is wel verbeterd met een aantal jaar terug, maar het is nog steeds een trieste bedoeling kwa niveau, en kwa saamhorigheid. Het is nog steeds triest dat de voorzitter deed voorkomen alsof het zo een saamhorige club was/is terwijl week in week uit teams compleet genegeerd werden (omdat het eerste zo belangrijk is voor ze). Nee FC Almere bood ook geen tegenstand gisteren, maar Buitenboys was helemaal drama. daar hebben ze helemaal niks aan.

  reageer
 • Bert Steur

   

  Ik vind het toch apart dat de voorzitter van FC Almere hier reageert terwijl de mensen geen onzin schrijven. Ik was er ook en ik kon alle toeschouwers binnen een paar minuten een hand geven want het waren er zeer weinig in tegenstelling tot Buitenboys waar ik ook wedstrijden van Almere City ging kijken. Ik woon zelf in Almere Haven en ben redelijk op de hoogte wat er speelt. Dat het niet goed gaat met de club is duidelijk. Spelers waaronder mijn kleinzoon en buurjongen gaan naar Buitenboys omdat het daar beter georganiseerd is. Dat was in het verleden wel anders. Dus beste Edo. Als er mensen schrijven dat ze de club nauwelijks herkennen vanwege zoveel spelers van buiten dan bedoelen ze niet buiten almere maar spelers die geen deel hebben uitgemaakt van de jeugdopleiding. Dat weten mensen die verstand van voetbal hebben. Ik was gisteren bij de FC zal voortaan naar Almere Buiten moeten omdat ze het daar schijnbaar beter voor elkaar hebben. Wie weet komt mijn kleinzoon ooit nog terug als je het echt voor elkaar hebt.

  reageer
 • Steenwijk

   

  Maar dat is het probleem wat ontstaat als je geen leden kan werven, maar afhankelijk wordt van spelers die zich aanmelden, omdat ze ergens anders zijn weggestuurd of niet meer welkom zijn.

  reageer
 • Almere Buiten

   

  Heb vorig seizoen 2 maal een jeugdteam van FC Almere zien en vooral horen spelen in Almere Haven. Was verbaasd over de verbale kwaliteiten van de jonge spelers en over het feit dat coaches en scheidsrechters dat ook verder aanmoedigden. Die komen er wel...... Zodra kwantiteit belangrijker wordt dan kwaliteit ontstaan helaas dit soort neveneffecten.

  reageer
 • Rich

   

  Wat een discussie ! Waar gaat dit over, iedereen heeft een leuke dag gehad, en er is een lekker potje voetbal gespeeld, iedereen blij, hou op met die verdere onzin. Uitslag, hoeveel toeschouwers, welke clubs , helemaal niet belangrijk. Maak je niet belachelijk, nu vakantie en daarna weer lekker opstarten, of dat Nu bij FC ALMERE, buitenboys, waterwijk , as80, of Forza is doe gewoon je ding.

  reageer
 • Astrid

   

  Buitenboys ? Dat zegt genoeg over de voorzitter van ALMERE haven

  reageer
 • Menno

   

  Spelers van buitenaf, wil niet zeggen dat ze niet in ALMERE wonen, maar van buiten de club, terwijl er in de jeugd veel talent rondliep waar niets mee is gedaan, en die nu bij de andere verenigingen op een hoger niveau in de jeugd spelen. Daar is nog een hoop winst te halen...........

  reageer
 • Frits van unen

   

  Helemaal gelijk heer Westerbeek, fcalmere is goed bezig en weer op weg naar een echte vereniging. Er blijven altijd azijnzeikerds, maar de echte Havenaren weten wel beter. Ps. een echte oefenwedstrijd heeft niets met de uitslag te maken, dus uw passage over een andere vereniging heeft geen pas, en vindt ik het belangrijker om met clubs samen te werken , dan kritiek te uiten. Misschien komt dat uit ervaring in het voetbal, wat misschien nog bestuurlijk gemist wordt binnen uw vereniging. Blijf fcalmere op de kaart zetten, en er volgen nog mooie jaren.

  reageer
 • Edo Westerbeek

   

  Beste Roel wat een onzin ben je hier aan het neer zetten , we zijn vorig jaar van 610 naar 845 leden gegroeid en zijn naast de gezelligste ook tot de snelst groeiende vereniging van Flevoland uitgeroepen . We hebben vanmorgen meer dan 250 ijsjes moeten uitdelen ,ondanks de enorme hitte toch een mooi aantal . De leiding van Almere city was zeer tevreden en gaf aan de ontvangst zeer gewaardeerd te hebben , de lunch viel in zeer goede aarde. Vorig jaar was het 23-0 tegen buienboys hoe kan je dat nou een echte oefenwedstrijd noemen . Spelers van buitenaf ? We hebben misschien 4 spelers buiten Almere wonend dus voordat je nog meer onzin verkoopt zou ik me eerst eens verdiepen in een club .. Voorzitter Fc Almere Edo Westerbeek

  reageer
 • Rente vries

   

  Ben het redelijk met Roel eens, het was ooit een mooie , en de meest ambitieuse club van ALMERE, nu is het een club vechtend voor zijn bestaan, mede door erfenissen uit het verleden. Steeds weer op weg geholpen door een vaste groep medewerkers, echter ook doordat er heel makkelijk afscheid werd genomen van echte clubmensen, nu zitten er weer personen , allemaal met een eigen agenda en belang. Behalve het belang van de leden. De club met het mooiste sportpark, daar houdt het dan ook snel op, voorbij gestreefd door de rest van ALMERE, toch blijft het gezellig op zaterdag. Helaas heeft de club zijn identiteit verloren en bestaan er nog maar heel weinig clubmensen, velen voelen zich vervreemd van de club, erg jammer

  reageer
 • Anoniem

   

  De naam van degene die 2 keer scoorde is Khalid Tadmine en niet Tadnane. Gaarne een correctie uitvoeren. Bvb dank.

  reageer
 • Roel

   

  Dat is zeker, het was erg warm, niet ideaal voor een goede pot voetbal. Echter had de voorzitter op facebook bericht dat de eerste 100 toeschouwers een gratis ijsje konden krijgen, ik vrees dat hij de helft weer in de vriezer kon leggen. Het zou toch mooi zijn om zo'n wedstrijd goed te promoten en er een groot feest van te maken. Dit was voor FC ALMERE de kans om jezelf te promoten als club in ALMERE, het is bekend dat ALMERE haven steeds minder jeugd aantrekt, en dat de club moeite heeft met het aantal leden te verhogen. Jeugd trekt naar ALMERE stad of ALMERE buiten, daarbij heeft de club de jeugd weinig te bieden, qua niveau, maar ook de jeugd te laten doorstromen naar het eerste elftal. Dit team bestaat uit spelers van buitenaf, en zo kun je nooit een club opbouwen. Deze spelers staan een aantal jaar op het veld en vertrekken dan weer naar een andere club, terwijl de jeugd, dat al jaren bij de club speelt geen kans krijgt en al vanaf de C en B junioren vertrekt naar de andere Almeerse verenigingen. Dan kun je wel in de tweede klasse spelen , maar dan heb je straks geen jeugd meer over. We gaan het weer zien aankomend seizoen, hoop toch weer op mooie wedstrijden en een hoop gezelligheid langs de velden.

  reageer
 • Piet Paulusma

   

  Zou het weer er iets mee te maken hebben? Iets te warm

  reageer
 • Roel

   

  Met goede moed vanmorgen naar ALMERE haven, aankondiging van de voorzitter was veelbelovend, echter was het een zware tegenvaller. Heel weinig toeschouwers, geen sfeer, en totaal geen uitstraling. Hoorde spelers van City ook klagen over de organisatie, wat jammer. Vorig jaar ook geweest tegen sc Buitenboys, goede organisatie, veel publiek. Helaas schijnt er onenigheid te zijn, maar ik zou het als City wel weten, even om tafel met Buitenboys en volgend seizoen weer een echte oefenwedstrijd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert