Dutch Match Cup verplaatst naar voorjaar

LELYSTAD
De Dutch Match Cup in Lelystad is verplaatst van september naar volgend voorjaar. Het zeilevenement is onderdeel van de World Match Racing, een serie wedstrijden die plaatsvindt in verschillende landen.

Die organisatie heeft sinds 1 juli een nieuwe eigenaar. Die wil met nieuwere boten gaan zeilen, de zogeheten M32 Catamarans. Omdat die nieuwe, snelle boten pas in het voorjaar beschikbaar zijn, wordt de race dan gehouden.

In overleg is daarom besloten het evenement in Lelystad uit te stellen. Een precieze datum wordt in augustus bekendgemaakt. De organisatie heeft de gemeente Lelystad gevraagd de al toegezegde subsidies ook een jaar op te schuiven.

reacties (6)

 • Sam

   

  Heel goed idee

  reageer
 • Roel

   

  Mooi en legitiem argument om gemeentelijke subsidie voor 2015 in te trekken en voor 2016 niet meer te verlenen. Laat de Happy Few hun eigen hobby's financieren.

  reageer
 • KC

   

  Dan is er 100.000 minder te kort. Bij deze zeilwedstrijden komt bijna geen publiek. Wel bij de braderie, maar dat kunnen ook de ondernemers doen.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Het lijkt me dat de subsidie van de gemeente Lelystad dus geheel ingetrokken kan worden omdat de organisatie zich niet houdt aan de voorwaarden. Het was sowieso al een dubieuze donatie, want aan de randvoorwaarden werd al eerder niet voldaan. Dus stoppen met dit soort vage subsidies en toezeggingen, hoop dat de Raad dit signaal nu ook oppikt..

  reageer
 • Me

   

  Goede reden om de subsidie in te trekken en niet meer te verstrekken! Indien de gemeente het wederom verstrekt laat dit zien van complete wanbeleid.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kustbewoner

   

  De reeds toegezegde subsidie voor het evenement in 2015 kan dus worden ingetrokken en voor 2016 kan de gemeente Lelystad GEEN subsidie verstrekken, want de gemeente heeft GROTE financiele problemen de komende jaren ( raadsvergadering dinsdag 7-7-2015!)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert