Laatste triatleten als helden onthaald

ALMERE • Zo 13 september 2015 | 13:46 • Zondag 13 september 2015 | 13:46
De laatste triatleten van de Challenge Almere - Amsterdam zijn zaterdagavond als helden onthaald op de Esplanade in Almere Stad.

Winnaar Markus Fachbach uit Duitsland deed ruim 8 uur over de klassieke afstand maar voor velen duurde de triatlon veel langer. Ze moesten binnen 15 uur binnen zijn en dat was voor een tiental op het nippertje.

Tientallen toeschouwers en vrijwilligers schreeuwden de laatste deelnemers naar de finish. De allerlaatste triatleet was Hans Bosman uit Nigtevecht. Hij werd onder politiebegeleiding naar de finish gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (4)

 • Arie

    Di 15 september 2015 Dinsdag 15 september 2015

  Vergis je niet, om 0730 is de start en dan is blijven hangen tot de laatste deelnemer best slopend dus ja ik snap dat mensen niet tot heel laat blijven hangen. De organisatie heeft het evenement weer goed neergezet met een hoop enthousiaste vrijwilligers. Rutger, zeg maar hoe jij het zou aanpakken?

  reageer
 • -Z-

    Ma 14 september 2015 Maandag 14 september 2015

  Natuurlijk komt er niemand. Dit is iets voor de deelnemers, niet voor publiek. Op tv ziet het er veel beter en leuker uit. (Doe daar je best voor als lokale omroep: kunnen de beelden zelfs doorverkocht worden !!) Bovendien: je kan Almere nog zo hard promoten als sportstad, echt niet iedereen vind sport zo geweldig. De kleine incrowd schreeuwt wel hard hoe geweldig het is, maar de massa verkiest terecht eigen vermaak. En de ontvangst aan de finish: wie gaat daar 7 uur lang (!) staan kijken ?

  reageer
 • Rutger

    Zo 13 september 2015 Zondag 13 september 2015

  Het is toch te triest voor woorden dat een stad als Almere (en haar sneue inwoners) zo met de triatlontraditie omgaat. Het leeft voor geen meter, niemand komt kijken. Liever drinkt men een schultenbrau of laat nog een tattoeage zetten. Tijd om dit evenement te schenken aan een stad die er wel mee kan omgaan.

  reageer
 • Herco

    Zo 13 september 2015 Zondag 13 september 2015

  De tekst klopt. Tientallen toeschouwers. Meer niet. En dat waren dan ook nog vooral bekenden en vrijwilligers. Stoppen met geld geven aan die club het interesseert niemand. Geen reclame voor Almere dir.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert