Voetballer Ziyech accepteert uitnodiging van Marokko

DRONTEN
De uit Dronten afkomstige voetballer Hakim Ziyech maakt deel uit van de selectie van Marokko voor twee oefenwedstrijden in oktober. De speler van FC Twente heeft een uitnodiging van de Marokkaanse bondscoach geaccepteerd, bevestigde zijn zaakwaarnemer.

De 22-jarige Ziyech werd geboren in Dronten. In mei was hij op uitnodiging van toenmalig bondscoach Guus Hiddink op een trainingsstage bij het Nederlands elftal. De voetballer vertelde destijds dat hij definitief voor Oranje had gekozen.

Als Ziyech de oefenwedstrijden speelt voor Marokko, mag hij nog steeds voor Nederland uitkomen.

reacties (7)

 • Bobby

   

  Dat mag dus niet. Als hij die oefenwedstrijd speelt, mag hij definitief niet meer voor Oranje uitkomen @redactie die laatste zin is dus niet correct. Eerst dacht men van wel, omdat het oefenduel is maar zijn keuze is definitief zodra hij meedoet met Marokko.

  reageer
 • Oranje

   

  Heel slim van Ziyech! Dit is de snelste manier om voor Oranje uitgenodigd te worden. Oefenwedstrijden tellen niet mee dus hij kan nog altijd met Oranje meedoen, waar hij zo onderhand wel eens een kans verdient met zijn klasse. De eerste Drontenaar in Oranje komt er aan! Nu maar hopen dat onze nieuwe bondscoach niet Blind blijft!......

  reageer
 • Hamster

   

  Groot gelijk heeft ie! Oranje word toch niks. Stelletje prutsers zijn het! Over het paard getild zooitje bij elkaar.

  reageer
 • Johan B

   

  Maar Ziyech wil dolgraag voor Oranje spelen! En ook heeft hij er bewust voor gekozen om in Nederland te blijven voetballen, ondanks heel aantrekkelijke aanbiedingen van buitenlandse clubs. Je moet hem geen verwijten maken die niet terecht zijn.

  reageer
 • Jan

   

  Fijn, die dubbele moraal.. Lichtend voorbeeld van integratie. Hier geboren, getraind, geschoold, maar maakt allemaal niets uit, we zien dus wat het ware vaderland is in de ogen van deze jongeman. Zou zeggen, lekker verhuizen als je toch geen binding hebt met Nederland. O, maar het is hier natuurlijk wel wat luxer allemaal...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Guus Hiddink

   

  Snap jij het nou, of snap ik het nou ...

  reageer
 • Geert

   

  En dat kan allemaal dankzij zijn dubbele paspoort

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert