Jonge asielzoekers op bezoek bij Almere City FC

ALMERE
Een groep van ruim vijftig asielzoekers in de leeftijd van 7 tot 17 jaar was woensdag te gast bij voetbalclub Almere City FC. De kinderen, afkomstig uit het asielzoekerscentrum Dronten, kregen van de club een voetbaltraining.

Ook bij andere profclubs in Nederland kregen jonge asielzoekers een sportieve middag aangeboden. Het initiatief komt van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers en Vluchtelingenwerk. Volgens deze organisaties hebben de kinderen dringend behoefte aan een ontspannen en sportieve middag. Alle betaald voetbalorganisaties in Nederland wilden hier graag aan meewerken.

Conditietrainer Sjouke Tel gaf de jonge bezoekers in Almere een voetbaltraining. Hij kreeg daarbij hulp van de profvoetballers uit het eerste elftal van de Almeerse Jupiler League club.

reacties (3)

 • Jacob

   

  Wanneer men goed kijkt ziet men grijnzende gezichtjes.

  reageer
 • Eric

   

  Sluit ik mij bij aan. Goed dat City zich hiervoor inzet. Wordt al teveel negatief geschreven over zowel City als over de Asielzoekers.

  reageer
 • Erik

   

  Mooi initiatief, weer lachend gezichtjes van die kinderen. Moet vaak gebeuren ook met ander verenigingen om ze een mooi dag te bezorgen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert