City FC speelt gelijk tegen FC Den Bosch: 1-1

ALMERE • Vr 4 december 2015 | 17:14 • Vrijdag 4 december 2015 | 17:14
Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch met 1-1 gelijkgespeeld.  Het was voor de Almeerders de eerste wedstrijd zonder trainer Maarten Stekelenburg, die afgelopen dinsdag ontslagen werd vanwege de tegenvallende resultaten. Hij wordt voorlopig vervangen door assistent trainer Marco Heering.

Bij rust was de eindstand al bereikt in Almere. FC Den Bosch kwam in de eerste helft na 22 minuten op voorsprong via Arda Havar. Drie minuten later mocht aanvoerder Jason Oost van dichtbij de gelijkmaker binnentikken.

In het laatste kwartier moest Almere City FC verder met 10 man, nadat Mitchell Burgzorg zijn tweede gele kaart zag. In de slotfase kregen beide ploegen kansen op de overwinning, maar het bleef 1-1.

Wedstrijdverloop:

Almere City FC begint de wedstrijd in tegenstelling tot de afgelopen weken in een 4-4-2 opstelling met Mamedov en Van Amersfoort als spitsen.

Jason Oost, Paul Quasten, Mitchell Burgzorg en Ricardo Kip, die de afgelopen weken vaak op de bank zaten, staan allen in de basis.

6e min: Eerste gevaar voor de goal van FC Den Bosch. Een voorzet van aanvoerder Jason Oost wordt door Maatsen ternauwernood tot corner verwerkt.

16e min: Mamedov mag aanleggen na een overstapje van Burgzorg, maar keeper FC Den Bosch Heemskerk kan de bal makkelijk pakken.

Spel golft lekker op en neer. De Almeerders tonen opvallend meer strijdlust en beleving dan de afgelopen wedstrijden.

20e min: Pelle van Amersfoort ontsnapt aan de FC Den Bosch defensie, maar Heemskerk brengt redding met de vuisten.

22e min: Goal FC Den Bosch na een goede aanval. Arda Havar staat helemaal vrij na een voorzet van links en mag de openingstreffer aantekenen.

25e min: Goal Almere City FC 1-1. Jason Oost mag de bal van dichtbij intikken na een vrije trap van Ricardo Kip.

43e min: FC Den Bosch is gevaarlijk voor de goal van Etemadi. Denis Pozder schiet tegendraads net naast.

Rust

65e min: Pas na 20 minuten in de 2e helft dient zich het eerste gevaar aan: Havar mag vanaf de zestien aanleggen namens FC Den Bosch, maar Etemadi brengt eenvoudig redding.

75e min: ROOD: Mitchell Burgzorg krijgt zijn tweede gele kaart na een overtreding op Niek Vossebelt en dus moet City het laatste kwartier verder met 10 man.

77e min: Schuiver van Pozder in de handschoenen van Etemadi.

87e min: Schot Thomassen gekeerd door Etemadi.

89e min: Pelle van Amersfoort kapt in het strafschopgebied zijn tegenstander uit maar schiet hoog over en naast.

90e min: City dringt aan met 10 man: Vet en Van Amersfoort zijn in de extra tijd dichtbij de 2-1.

93e min: Vrije kopkans Pozder, maar het blijft 1-1