AV Spirit wil dat sportbedrijf de atletiekbaan opknapt

LELYSTAD
Atletiekvereniging AV Spirit in Lelystad wil dat het Sportbedrijf de atletiekbaan van de club gaat opknappen. In ruil daarvoor is AV Spirit bereid een forse huurverhoging te accepteren. Dat zegt voorzitter Evert van Beek van de atletiekvereniging. Voor de aanpassingen van de baan is ruim 80.000 euro nodig. Van Beek wil in januari hierover met het Sportbedrijf Lelystad in gesprek.

Van Beek is het niet eens met de huurverhoging van 2.500 euro, die het Sportbedrijf de club onlangs heeft opgelegd. Hij vindt de huurverhoging van 31 procent fors en vreest voor het voortbestaan van de club.

Volgens de voorzitter is het niet logisch méér huur per jaar te betalen voor een baan die niet voldoet aan alle kwaliteitsnormen die de Atletiekunie stelt. Zo voldoet de binnenste laan van de atletiekbaan niet aan de officiële afmetingen. Ook de slingerkooien op de baan moeten worden aangepast. Hierdoor mogen er op de baan geen officiële wedstrijden worden gehouden.

reacties (4)

 • Mark

   

  Vraag 1: is de huur significant hoger dan bij andere atletiekbanen? Vraag 2: is de kwaliteit in dezelfde verhouding? Vraag 3: zijn de accommodatiekosten per lid/per uur gebruik significant hoger dan bij andere atletiekclubs en andere sporten? Vraag 4: moet je blij zijn dat je in het verleden een stuk minder betaald hebt en nu een normaal bedrag. Of is het juist zo dat het vorige bedrag normaal was en het nu de pan uit rijst? Ofwel: hoeveel grond heb je om hierover te klagen?

  reageer
 • Rinus

   

  Hoe was het ook weer? 2500 euro huurverhoging per jaar gedeeld door 450 leden is iets meer dan 5 euro per jaar per lid. Daar ga je failliet van? Wanneer worden er überhaupt officiële wedstrijden gehouden? Probleempje zaken in de juiste verhouding te zien?

  reageer
 • atleet

   

  Zolang de kunststofbaan bestaat worden er elk zomerseizoen officiele wedstrijden gehouden

 • Henk

   

  Op kosten van de gemeenschap de baan laten opknappen en dit welwillend in 40 jaar afbetalen???

  reageer
 • Klaas

   

  Lekker makkelijk over de rug van de sporters zorgen dat de begroting weer klopt, maar als verhuurder niet aan je verplichtingen voldoen dat is gewoon een wanprestatie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert