Elzinga, Brenet en Visser genomineerd bij sportverkiezing

ALMERE
Handboogschutter Peter Elzinga, PSV voetballer Joshua Brenet en triatleet Tjardo Visser zijn genomineerd voor de titel: sportman van het jaar in Almere. De Almeerse sportverkiezingen worden op 20 januari gehouden in de Topsporthal in Poort.

Handboogschutter Inge van Caspel, kunstschaatsster Niki Wories en triatlete Ilona Eversdijk zijn genomineerd in de categorie: sportvrouw van 2015. Windsurfster Lilian de Geus viel af voor de verkiezingen, omdat ze tijdelijk staat ingeschreven in de gemeente Den Haag.

In de categorie sportploeg van 2015 werd zowel de mannen- als de vrouwenploeg van de Almeerse Hockey Club genomineerd. Zij moeten het opnemen tegen de handballers van HAVAS.

Windsurfer Sil Hoekstra, hockeyer Jonas de Geus en badmintonster Amy Tan zijn genomineerd voor de titel sporttalent van het jaar in Almere.


reacties (2)

 • Sportfan

   

  Voetbal is een teamsport, een voetballer zou niet in aanmerking moeten komen voor sporter van het jaar als hij niet binnen de gemeente Almere voetbalt. Liane de Geus valt af omdat ze in Den Haag staat ingeschreven, dat mag niet maar sporten bij een vereniging in een andere stad of plaats mag wel. Is niet consequent. Alleen sporters die individueel of in team verband bij een vereniging binnen de gemeente presteren zouden in aanmerking moeten komen. Betaalde (beroeps) sporters zouden sowieso niet verkozen moeten kunnen worden. Daar zijn de landelijke verkiezingen en gala's voor.Dan komen ook de Almeerse amateursporters een keer in aanmerking. En daar gaat het om volgens mij.

  reageer
 • Sevn

   

  Jonna! Jonna! Jonna!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert