"ASV Dronten en sv Reaal moeten fuseren"

DRONTEN
Voorzitter André Aasman van voetbalvereniging ASV Dronten wil graag een verregaande samenwerking aangaan met de andere Drontense voetbalvereniging, sv Reaal.

Aasman wil fuseren omdat hij zich zorgen maakt over de toekomst van het amateurvoetbal in Dronten. De verenigingen hebben volgens hem te maken met dure sportaccommodaties, hogere vaste lasten en een tekort aan vrijwilligers.

Aasman licht het plan woensdagavond toe op de algemene ledenvergadering van de voetbalvereniging. Hij denkt dat ASV Dronten genoeg ruimte en faciliteiten heeft om Reaal in de vereniging op te nemen. Mochten beide clubs fuseren, eist Aasman wel dat Reaal Dronten ook een zaterdagvereniging wordt.

De voorzitter van sv Reaal, Jan Pieter Stoop, wil pas donderdag na overleg met het bestuur reageren op het fusievoorstel.

reacties (12)

 • W j duijzer

   

  En bij reaal is er NOOIT gebrek aan vrijwilligers! Betrokkenheid heet dat ! Daarom willen wij ook niet bij asvd ...arrogante club !!!

  reageer
 • Dick

   

  Meneer Aasman moet even weer in het heden gaan leven, SV Reaal is alweer een zaterdagvereniging. Al weer zo'n 3 jaar. En dan praat ik niet over de jeugdteams, nee ik praat over senioren 1 en 2.

  reageer
 • Tsja.

   

  Eerst even goed lezen Dick. Het feit dat Reaal een zaterdagvereniging is geworden is nou precies de reden dat meneer Aasman een fusie bepleit. Hij leeft dus in het heden, nu jij nog...

 • Ron

   

  Waarom praat die voorzitter niet eerst met Reaal? Dit kan toch niet. Wat een arrogantie.

  reageer
 • Het wordt tijd!

   

  Natuurlijk komen bij sommigen weer allerlei sentimenten uit het verleden naar boven en gaan we het weer hebben over het arrogante grote asv Dronten en het zielige sympathieke Reaal Dronten, maar wie een beetje nadenkt zal tot de conclusie komen dat Dronten meer dan genoeg heeft aan 1 zatervoetbalvereniging. Reaal heeft zich destijds afgescheiden als zondagsvereniging, maar dat bleek niet levensvatbaar. Twee zaterdagclubs zo dicht bij elkaar jaagt de gemeente en de leden van beide clubs onnodig op kosten. Ik denk dat de leden van beide verenigingen uiteindelijk beter af zijn bij een fusie en de belastingbetaler in de gemeente zeker.

  reageer
 • Eealiteit

   

  Geen grootheidswaanzin maar realiteitszin ! Reaal heeft met moeite ruim 10 teams in competitie en jeugdspelers worden in een leeftijdsklasse hoger gezet om de teams maar rond te krijgen. Stoppen met de zinloze emoties en gewoon redelijkerwijs gaan bekijken wat er mogelijk is en het beste voor beide clubs

  reageer
 • Piet Verdriet

   

  Grootheidswaanzin gaat me niet om het idee, meer om de uitvoering. Voordat je zoiets gaat roepen, neem je toch eerst even contact op met de andere club? Asvd denkt dat het in de gemeente de baas is en van alles zomaar kan doen. Dat is grootheidswaanzin.

 • laat alle reacties zien
 • Drontenaar

   

  Goede zaak als het tot een fusie komt; win-win voor beide clubs. Reaal heeft met 150 leden geen bestaansrecht meer. Laat staan een zondagsteam in stand houden. Niet meer van deze tijd. Nu doet de huidige voorzitter of hij van niets weet. Oud voorzitter was een groot voorstander van een fusie. Mogelijkheden onderzoeken zeg ik !

  reageer
 • Freek

   

  win-win situatie? Als ze gaan fuseren zal vooral Bas en Swift daarvan profiteren. Denk je nou echt dat de senioren naar ASVD gaan? Keep dreaming!

 • Aad

   

  Jaarrekening ASVD is niet rendabel. Deze voorzitter blundert met de centen van de club en durft vervolgens nog eisen te stellen ook aan Reaal.

  reageer
 • Hans

   

  ASV Dronten heeft geen geld. Dus mag Reaal zijn centen aan Aasman geven en verder natuurlijk luisteren naar deze charismatische voorzitter. Leden van Reaal hopelijk trappen jullie hier niet in.

  reageer
 • Bart

   

  Persoonlijk lijkt het me niet meer dan logies. Dorpen met minder dan 50 000 inwoners zouden met 1 voetbal club een mooie grote club kunnen worden! Alleen een zaterdag en zondag tak is prima mogelijk.

  reageer
 • Piet Verdriet

   

  Ah, de grootheidswaanzin komt ook weer even om de hoek kijken daar. Lekker arrogant dit.

  reageer
 • Johan

   

  Wat een arrogantie van ASVD weer. Ze willen wel fuseren maar Reaal moet het zondagvoetbal opheffen? Dat Nooit!!! Reaal is niet voor niets opgericht! Laat ASVD zelf hun boontjes maar doppen en zich afvragen hoe het komt dat ze een gebrek hebben aan vrijwilligers.

  reageer
 • Guus

   

  Klap van de molen. Of komt dit uit de gemeenteraad om Reaal in te wisselen voor uitbreiding?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert