Voetbalclub SVL royeert 48 leden

LELYSTAD
Voetbalclub SV Lelystad '67 heeft 48 leden geroyeerd die geen contributie hebben betaald. Dat is woensdagavond besloten op een bijzondere algemene ledenvergadering. Bovendien wordt er drastisch bezuinigd en komt er een nieuw bestuur. 
 
SV Lelystad '67 kampt al langer met niet betalende leden. Ook een aantal sponsoren komt niet over de brug met het beloofde sponsorgeld. De voetbalclub staat daardoor bijna 50.000 euro rood. 

Een interim bestuur gaat nu een ledenraad samenstellen die in de toekomst belangrijke beslissingen bij SVL moet gaan nemen.

reacties (15)

 • Insider

   

  Het grappige is dat Unicum een samenwerking met SVL heeft voorgesteld waarbij de mensen met voetbalkennis graag in zee wouden gaan. Echter zijn er bij SVL te veel mensen die wrok koesteren richting Unicum. Voor dat jullie oordelen over Unicum is het verstandig om de feiten op een rij te hebben.

  reageer
 • Oud sponsor

   

  Het is maar net welke feiten je belangrijk genoeg vindt om te vermelden. Volgens mij wordt er al jaren afgegeven op de drie verenigingen door juist de mensen van de andere verenigingen. En het is maar de vraag wie de mensen zijn met die voetbalkennis. Blijkbaar mensen die het niet lukt om de verenigingen zelfstandig op een hoger plan te krijgen. Dus ophouden met wijzen naar anderen of afgeven op anderen. Concentreer je op je eigen vereniging zou ik zeggen.

 • joost

   

  Achterban van unicum je bedoeld FC Jannink. nou we zijn klaar voor jullie morgen. def zetje richting 3e klasse blauwe. leuk tegen batavia volgendjaar

  reageer
 • Moon

   

  Wat ben ik blij dat mijn zoon buiten Lelystad voetbalt.

  reageer
 • Oud sponsor

   

  Achterban? Welke? De Jannink clan of de echte Unicum leden? En wat heeft Unicum nu zelfstandig bereikt? Speelt volgens mij ook al jaren op 2e en 3e klasse niveau. Dus niet afgeven op een ander als je zelf nog niets bereikt hebt.

 • Blauwe

   

  De achterban van unicum zal nooit een samenwerking met die rooie accepteren. Te maken met arogantie uit het verleden en altijd zwart maken van onze blauwe club. Laat unicum buiten deze discussie, wij gaan super lekker met de jeugd en andere teams. Van mij mogen ze lekker in dat drasige hoofdveld weg zakken tot hun nek. BLAUW

 • voormalig lid

   

  Volgens mij hebben de laatste jaren voldoende financieel geschoolde mensen in bestuur dan wel werkgroep gezeten. Hoe het dan mogelijk is dat men niet eerder tot de conclusie gekomen is dat de opbrengsten van de kantine niet kloppen dan wel dat men aan de kostenkant eerder had moeten ingrijpen is mij een raadsel. En dan nu geen commentaar leveren dat e.e.a. de schuld is van de fraude van de voormalig penningmeester. Men heeft daarna niet adequaat ingegrepen als het gaat om kostenbesparingen etc. 3 á 4 jaar geleden werd al geroepen dat het in de kantine niet klopt. Nu zijn we drie jaar en drie besturen verder en nog heeft men daar de vinger niet op kunnen of willen leggen. Ik hoop oprecht voor de vereniging dat men nu wel de passende maatregelen gaat treffen en dat deze vereniging niet ten onder gaat. Weg met het haantjes gedrag daar, weg met de eilandjes en schouders eronder. Zorg dat je het financieel weer op de rit krijgt. Overigens denk ik niet dat het royeren van 48 leden dé oplossing zal zijn. Maar het is wel een eerste stap, bravo daarvoor.

  reageer
 • lely

   

  Kantineopbrengst vergeleken met 2 jaar terug ruim een ton naar beneden! Hoe is dat mogelijk. Word tijd dat de kantine onder de loep gaat. Word veel teveel genuttigd zonder dat er geld in de kassa gaat..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • een aanwezig lid

   

  Het gaat om 48 leden die, zoals op de vergadering is aangegeven, herhaaldelijk zijn gevraagd te betalen danwel een betalingsregeling aan te gaan. Hierop is niet gereageerd door deze leden. Royeren betekend tevens een status in Sportlink waardoor je geen lid kunt worden van een andere voetbal vereniging voordat je de openstaande schuld hebt voldaan bij je oude vereniging. Lijkt me dus prima. Verder een realistische begroting. En aangezien er een leden stop is en ook een wachtlijst kunnen we weer een aantal nieuwe leden verwelkomen. En nu maar hopen dat er leden van de vereniging zijn die opstaan en ook iets gaan doen voor onze club. Danwel vrijwillergers werk of een bestuursfunctie. Hulde voor de twee huidige bestuursleden en werkgroep leden. Aan de kant staan en commentaar geven is eenvoudig. Maar ga meedoen. Zodat onze hinderen kunnen blijven voetballen bij SVL.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Een stad met 80.000 inwoners en dan nog geen goede club op hoog nivo. Laat de 3 clubs maar fuseren en zet alle ego daarvoor opzij.

  reageer
 • joost

   

  kan ook niet anders als je bestuurslid half werk heet

  reageer
 • lelystad

   

  Sorry! Die zit er pas nadat de problemen zijn ontstaan. Dus voor commentaar moet je bij de bestuurders daarvoor zijn Joost!

 • GJ Sloots

   

  lekker makkelijk Joost. Deze man neemt verantwoordelijkheid sinds December 2015. En wat doe jij dan voor de vereniging?

 • lelystad

   

  Mooi. Laat maar eens zien dat dit gedrag niet getollereerd word. Als je lid bent van een vereniging dan weet je dat je daar contributie voor moet betalen! Het werd hoog tijd dat er een keer consequenties hangen aan niet betalen van de contributie. De club heeft het veel te ver laten komen!

  reageer
 • Bert Binnema

   

  Het is niet de ledenraad die belangrijke beslissingen mag nemen binnen de vereniging. De algemene ledenvergadering blijft het hoogste bestuursorgaan binnen de vereniging, dus ook bij SV Lelystad '67. De ledenraad is een communatieve schakel tussen de leden en het bestuur. De ledenraad fungeert dus als een klankbord.

  reageer
 • Tuuk

   

  Heel goed en nu voet bij stuk houden! Het bestuur heeft veel te lang toegestaan dat er gevoetbald mocht worden bij niet betalen van de contributie! Nieuwe contributie inning komt er weer aan komende week. Niet betalen is gelijk royeren en niet weer in oude patroon terugvallen en maar jaren door laten gaan.

  reageer
 • Kees

   

  Hoe is het mogelijk dat het tot 50.000 schuld komt.. Wordt er nog steeds betaald aan de spelers van het eerste? Naar mijn idee is Lelystad te klein voor 3 clubs met de talenten die er zijn zou je met 1 club met alle jeugdelftallen divisies spelen en het eerste op 1e klasse niveau krijgen. Daarnaast lekker recreatief op een ander complex. Lijkt mij ideaal!

  reageer
 • Jeroen

   

  Kees, ik geef je groot gelijk, maar het nadeel is dat alle drie de verenigingen hebben een eigen "heilig huisje" en dat zal en moet overeind blijven. De gemeente zou dit gewoon moeten "afdwingen", een groot complex met een team en wellicht dat je dan over paar jaar topklasse kan behalen. Mijn steun zou het krijgen

 • Dennis

   

  Werd wel tijd weg er mee die niet betalen Sponsors die niet betalen meteen hun reclame borden verwijden en die wel betalen hun borden latyen staan Maar erstaan ook borden van bedrijven die al niet meer bestaan die moet svl ook weg halen Dan pak je niet alleen de leden maar pak je ook de sponsorors

  reageer
 • Zomaar iemand

   

  Misschien iets meer op je eigen club Letten ipv wat ze bij de andere 2 clubs doen.

  reageer
 • Piet v liere

   

  Vond voetbal toch niet leuk meer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert