Minder animo voor 11 Dorpenloop door minimum snelheid

NOORDOOSTPOLDER
Omdat er strenger wordt gelet op de minimumsnelheid bij de 11 Dorpenloop is er minder animo voor het evenement in Noordoostpolder.

De hardlopers moeten boven de 10 kilometer per uur kunnen rennen om mee te mogen doen aan het evenement van atletiekvereniging AVNOP. Door die stricte regelgeving staan er deze editie 79 ploegen aan de start in Emmeloord, tien minder dan het record van 89 teams.

De 11 Dorpenloop is een estafetteloop van dorp naar dorp door Noordoostpolder. De start is morgenochtend om half negen.

reacties (3)

 • Klaas Wilms (organisatie)

   

  Het is een estafetteloop. We starten in elk dorp weer gezamenlijk. Het kwam te vaak voor dat we moesten wachten op 1 of 2 lopers die 5 à 10 minuten later binnenkwamen dan hun voorganger. Bij 11 keer een finish loop je dan al heel snel een eind achter op schema. Bij een gewone loop is het niet erg dat de laatste 10 minuten na de een na laatste binnenkomt. Alleen de organisatie moet dan 10 minuten langer blijven. De grens van 10 km/h heeft overigens altijd al in de regels gestaan. Er is een tijd geweest dat er nauwelijks op gelet werd. Met de enorme stijging van het aantal ploegen begon ook het niet meer kunnen halen van een tijdschema een groter probleem te worden.

  reageer
 • loper

   

  als je ook geen 10 km per uur kunt halen,kan je idd beter thuis blijven of aanmoedigen...

  reageer
 • Slak

   

  Wat een domme opmerking! Ik hol ook, en nee geen 10 km per uur, wel 9 km per uur, ben ik dan minder?? Moet ik dan maar stoppen en op de bank gaan zitten?? Ik ben er gewoon trots op dat ik het kan! En daar hoor geen minimum bij, doen is belangrijker!

 • Peter

   

  Erg jammer hoe meer teams hoe meer gezelligheid.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert