SV Urk verpest feestje Harkemase Boys

URK
In de hoofdklasse C heeft SV Urk zaterdagmiddag voor een stunt gezorgd door koploper Harkemase Boys te verslaan. De thuisploeg won met 2-0 van de Friezen, die kampioen konden worden bij winst op Urk. 

Beide treffers vielen in de laatste 5 minuten en kwamen beide van de schoen van Hessel Snoek. 

Door de zege staat SV Urk nu op de negende plaats in de hoofdklasse C met 29 punten uit 24 gespeelde wedstrijden.

reacties (23)

 • supporters urk

   

  Zou zeggen zaterdag de laatste wedstrijd thuis-----geen entreeprijs die 12de en dertiende man komt dan goed van pas,en mooi afscheid voor rolfie

  reageer
 • karel

   

  Volgend seizoen winnen ze weer van de onderste 2 in het begin en dan word er niet meer over topklasse gepraat!!Neeeee dan gaat het over derde divisie.Zuchtzucht

  reageer
 • schaapjes

   

  En Kees, ik vermoed dat Urk met de pip bovenin had meegedaan. We missen helaas wel zijn scorend vermogen. Maar goed, super groos op oenze jongens en mooi dat de pip onze buren in de hoofdklasse houdt

  reageer
 • snugger of niet snugger

   

  Meindert heeft groot gelijk,acv heeft van alle wedstrijden er uit maar 4 verloren en zijn in topvorm want staan stijf bovenaan voor de derde periode,en deze is zeeeeeer gewild...denken je nou echt dat ze dat risico wilden lopen??Zou zeggen kijk de beelden van harkema-urk maar eens terug toen harkema thuis speelde. Harkema werd weggetikt,net als gisteren. Dat fb hier 7-1 van verliest kunnen wij niets aan doen.teamspirit vor Un kanger Door ut vuur.harkema-acv 1-3 staphorst kampioen

  reageer
 • John

   

  Kijk even naar de opstelling van Harkema, dan weet je genoeg. Willen gewoon thuis kampioen worden. Even goed knap van Urk.

  reageer
 • Kees

   

  Deze bewering is niet juist. In het verslag op de site van Harkemase boys staat het volgende: "Harkemase Boys begon met dezelfde elf spelers als vorige week aan de aftrap. Eerder dit seizoen was Urk in Harkema al sterker, maar toen had Harkemase Boys geluk met een 1-0-zege. Dat zat er zaterdag eigenlijk nooit in. Urk speelde opnieuw sterk, zeker voor een ploeg die zo laag staat. En Harkemase Boys haalde zijn niveau niet." Dit zegt genoeg, lijkt mij . Waarom zijn die fijne FB-supporters zo weinig gunnend tegenover Urk. Jullie gingen voor de bovenste plaatsen en Urk zou regelrecht degraderen. En wat zijn nu de feiten? Jullie staan dankzij een Urker maar 2 plaatsjes hoger. Als jullie die niet weggekocht hadden, waren jullie degradatiekandidaat geweest.

 • Tja

   

  Daarom stond oebele gewoon in de basis. De jaloezie vanaf de koopclub van dorp A spat er vanaf. Dachten vooraf namelijk dat Urk sowieso zou degraderen en dat ze zelf topklasse zouden spelen. Het verschil is een paar punten die te danken zijn aan een Urker.

 • specsavers

   

  Exact dezelfde 11 als vorige week thuis ja! Dus gewoon de basis. Urk had in Harkema al moeten winnen en nu ook weer sterker en beter. Niets aan af te dingen!

 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Urk speelde erg matig, volgende keer verliezen ze.

  reageer
 • Ron

   

  Harkema wil thuis kampioen worden. En spande zich niet in. Competitievervalsing.

  reageer
 • urk aan de zee

   

  Yeah right daarom kom je met drie bussen, confetti en vuurwerk. Ik gun ze het kampioenschap, ze hebben er veel voor over daar in Harkema, maar Urk was de terechte winnaar gisteren. En dat was geen geluk of gekregen zege maar een verdiende teamprestatie!

 • KJR

   

  He Hessel zoals we al eens besproken hebben ....gewoon rammen die bal met je linker pootje!!!...je leert snel, ga zo door.

  reageer
 • (f)drenky

   

  urk speelde naar mijn inziens heel goed. ze hadden geen geluk vanmiddag, maar waren gewoon veel beter! let maar op mijn woorden volgende week gaan ze dik winnen!

  reageer
 • Drenky

   

  Urk speelde naar mijn inziens zeer slecht ze hadden alleen geluk. Maar let op mijn woorden volgende week gaan ze verliezen.

  reageer
 • meindert van bartjun

   

  Harkema stelt hiermee het kampioenschap niet veilig,aangezien er zaterdag niet123 van acv gewonnen zal worden en de week erop tegen fl. evoboys uit. Mocht harkema morsen...en staphorst wint 2 x......oeiiiiiii niet best,ze hebben niet geleerd toen urk daar op visite was..werden ze ook finaal weggetikt harkema. Zwaar onderschat deze gladiatoren van urk die never opgeven

  reageer
 • trotse supporter

   

  een prachtige pot van urker kant daar hoort ook zo'n slot bij. heerlijk jongens....ja je zit weer te denken van niet weer he zoals het hele seizoen. Want de wedstrijden waarin urk punten heeft verspeeld had urk meer verdiend...1 wedstrijd waar urk te weinig gaf was vvog uit. Nu hopen op nog een drie punter volgende week en urk is veilig. als pipje dit jaar gewoon lekker op urk was gebleven hadden we minimaal een periode gepakt. en was flevo boys te vinden onder de rode streep. wat mogen ze daar blij mee zijn met die rooie. volgend jaar onder lucas zul je eens zien.

  reageer
 • Jan de Wilde

   

  In geen jaren zo'n attractieve wedstrijd gezien in het amateurvoetbal. Urk was deze middag Atletico Madrid in het klein. Harkemase Boys, de vermoedelijke aanstaande kampioen werd geen schijn van kans gegeven.

  reageer
 • Kees

   

  Jan de Wilde, dank voor het compliment, geen enkele toevoeging nodig.

 • outsider

   

  Jongens met strijd en passie gestreden,weer petje af. Onvermoeibaar er bovenop geknald,harkema kwam er niet aan te pas Door het snelle druk zetten van urk,harkema 1 klein Schot op doel gehad. Verdediging zat potdicht,en hebben zwaar gebufferd. Net als in harkema werd harkema weer van de mat gespeeld,maar nu gingen de punten dik verdiend naar de jongens. Jammer voor harkema die voor niets 350 shirts en 450 sjaals en petjes heeft laten drukken met de verkeerde datum. Teamspirit

  reageer
 • Knigt Rider

   

  Dit was een mooie wedstrijd een overwinning is mooi maar laten we niet te vroeg juichen Wierden heeft een goede ploeg vorige 3 wedstrijden tegen urk 11 keer gescoord word volgende week retespannend maar vanmiddag was verdiend ondanks een saaie eerste helft 2 helft was van topklasse niveau en een mooie Simeone imitatie van Meneer de Boer trainer zweepte het publiek op dat was mooi om te zien

  reageer
 • Johnny

   

  Ik hoor helemaal niemand over de scheidsrechter nu jullie gewoonten hebben was hij zeker heeeeel goed.

  reageer
 • Johnny Flodder

   

  nee, klopt Johnny omdat daar gewoon helemaal niks op aan was te merken (meeste kaarten waren voor Urkers) maar goed, vorige week hoorde ik jullie ook niet over de scheids.

 • Koos34

   

  Laten we reel blijven. Harkema had veel basisspelers rust gegeven omdat ze volgende week gewoon in Harkema kampioen willen worden.

  reageer
 • gjr

   

  Loop je hier maar wat te stangen of meen je het serieus? HB speelde gewoon in bijna de sterkste opstelling. Kijk de opstellingen van de laatste weken er maar op na. Voortaan eerst de feiten checken voordat je wat roept

 • Urker Jan

   

  Niet waar Koos34, als je er moeite mee hebt om Urk dit succes te gunnen, kom dan niet met onzin op de proppen. Harkema wilde vandaag erg graag kampioen worden, want dit was al de 3e poging. Het draaiboek lag al klaar met uitreiking schaal op Urk en groot feest in Harkema. Nu moeten ze volgende week vol aan de bak tegen ACV en ze hebben nu al knikkende knieën en dat niet van het bier.

 • Frenky

   

  geweldig goed gedaan!! gefeliciteerd! wat heb ik vanmiddag genoten! zoals elke wedstrijd van sv urk.

  reageer
 • schaapjes

   

  geweldig, verdiende overwinning. mooie teamprestatie. nu op naar de volgende! deze jongens horen in de hoofdklasse. laat maar zien dat een team bij elkaar kopen geen garantie is voor succes!!

  reageer
 • Urker Jan

   

  Klasse jongens, top prestatie. Dit zijn de mooiste overwinningen, hier doen de echte mannen het voor!!! Wat hebben we genoten. En gewoon dik en dik verdiend. De aanstaande kampioen 90 minuten lang alle hoeken van het veld laten zien. Urk 1; volgende week veel succes tegen Wierden en ons seizoen is dan meer dan geslaagd. Opnieuw thuis en alle supporters weer komen, dan wordt het een super middag.

  reageer
 • Frenky

   

  Ik had van urk niets anders verwacht.

  reageer
 • Frenky

   

  Wat heb ik weer genoten ! Volle inzet en 3 punten !

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Gefeliciteerd Urk. Dit hadden jullie hard nodig voor lijfsbehoud. Natuurlijk was het wel handig dat Harkemase Boys liever niet op vreemde bodem kampioen wilde worden.

  reageer
 • schaapjes

   

  Jammer van dat laatste, ze wilden echt wel maar durfden niet. Je zag bij hun op alle linies de angst..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert