Golden Goal nekt Almeerse Hockey Club tegen Qui Vive

ALMERE • Za 14 mei 2016 | 16:50 • Zaterdag 14 mei 2016 | 16:50
De mannenploeg van de Almeerse Hockey Club is er nog niet in geslaagd te promoveren naar de hoofdklasse. De ploeg van Alex Verga verloor net als afgelopen woensdag ook de tweede play off wedstijd tegen Qui Vive via een golden goal. Qui Vive speelt daarom volgend seizoen op het hoogste niveau.

Bij rust leidde Almeerse Hockey Club nog met 0-2 dankzij goals van Koen van Hamersveld en een benutte strafcorner van Dider Meijer. Na rust kwam Qui Vive snel terug in de wedstrijd door doelpunten van Thijmen Gunther en Tom Gunther.

De Almeerse kreeg in de slotfase goede kansen op de zege, maar na de reguliere speletijd stond de 2-2 stand op het scorebord. In de verlenging scoorde Wouter Haremaker de golden goal voor de thuisploeg, waardoor Qui Vive promoveert naar de Hoofdklasse. De Almeerders mogen nu in de herkansing tegen SCHC uit Bilthoven proberen te promoveren naar het hoogste niveau.