SV Urk blijft in hoofdklasse dankzij gelijkspel

URK
De voetballers van SV Urk spelen ook volgend seizoen in de Hoofdklasse. In Genemuiden werd met 1-1 gelijkgespeeld en dat was genoeg voor directe handhaving.

SV Urk was in de eerste helft de bovenliggende partij maar kwam nog niet tot scoren.

Begin tweede helft was het wel raak door een doelpunt van linksback Riekelt Jan Brands. Vijf minuten voor tijd kwam Genemuiden nog tot 1-1.  

reacties (25)

 • Groenwit

   

  Urk stukken beter dan Sc Genemuiden ? Hahaha lange halen voetbal, ok Sc heeft een zeer slecht seizoen gehad, maar blijf svp nuchter, Flevoboys is ook een prachtige ploeg, ze hebben ook hun eigen beleid! Laat ieder club in eigen waarde, maar blijf eerlijk. Ik heb zaterdag anders een andere wedstrijd gezien. Tot volgend seizoen, en vergeet niet er komen nu 2 hoofdklassers ipv 3 en ik betwijfel of het gemakkelijke op wordt

  reageer
 • Tja

   

  Hoezo nog een paar namen? Als alleen de trainer het zegt heeft niemand het gezegd? Hier op dit forum zijn er meerdere reacties geweest van supporters. Het gebluf vooraf zal volgend seizoen weer van voren beginnen. Ook aan het eind van dat seizoen zal het weer ontkent worden.

  reageer
 • gjr

   

  Je hebt het eerst over personen en nu noem je slechts de trainer. Graag nog een paar namen.

  reageer
 • Tja

   

  Inderdaad, ik wed dat het volgend seizoen weer van voor af aan begint. Maar toch zijn niet alle fb supporters zo, maar door dat gepraat van een gedeelte alsof ze de beste club zijn met het mooiste voetbal krijg je de hoon over je heen als het niet zo blijkt te zijn.

  reageer
 • hallo

   

  En wat te bedenken van koos in het begin en zelfs op het eind nog over periodetitels????

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tja

   

  Wat hebben fb supporters een slecht geheugen. Jullie eigen coach heeft vooraf aan het seizoen het doel topklasse meerdere keren genoemd, onder andere hier op omroep flevoland. Ik voorspelde destijds al dat dit in de loop van het seizoen ontkent zou worden;

  reageer
 • Urker Jan

   

  gjr, dat is vragen naar de bekende weg. Maar om concreet te zijn: de voorzitter en de trainer hadden het aan het begin van het seizoen over het meespelen om de hoofdprijzen. En dat wil je toch doen om te promoveren naar de topklasse (inmiddels omgeturnd naar 3e divisie0, of niet dan? En je haalt elk seizoen toch geen 5 - 6 nieuwe spelers om als grijze muis te fungeren, wat overigens elk jaar wel het geval is, maar dat terzijde,

  reageer
 • gjr

   

  Noem mij eens een paar namen van die "terzake doende personen in de club" en in welk medium hebben ze het woord topklasse genoemd.

  reageer
 • Doos34

   

  O nu moeten we ieder in z'n waarde laten? Verbeter de wereld maar begin dan wel ff bij jezelf Calimero

  reageer
 • Koos34

   

  Urk speelt met eigen spelers en wil daar blijkbaar de norm van maken. Als je spelers haalt en betaald dan deug je qua vereniging blijkbaar niet. Jammer al die negatieve reacties! Anno 2016 is het amateur voetbal verandert, vooral met de komst van 2e en 3e divisie. Hou er nou eens mee op met dat gezeur over koopploeg bla bla. Flevo boys is gewoon een leuk voetballende ploeg die hun publiek attractief voetbal wil voorschotelen. Laat ieder in zijn waarde. Dank u.

  reageer
 • Kees

   

  Bedankt jongens voor het mooie seizoen. Wat hebben we vaak genoten. Bedankt Siemen, Kees, Jan Marten, Rolf en Jeroen, succes met jullie na-Urk1-periode, ik hoop dat het snel went voor jullie. Kees en Siemen, ik denk dat Jelle Loosman, Pieter Ras en Tunis Kramer in Urk 4 nog wel wat versterking kunnen gebruiken. Veel plezier daarbij.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Koos34; wie legt er jaarlijks de lat hoger? Flevo boys gaat steevast voor een toppositie en het woord Topklasse wordt gewoon door terzake doende personen binnen de club overtuigd in de mond genomen. En wat komt er elk jaar van terecht? Letterlijk steevast grijze middelmaat en, ondanks elk jaar de versterkingen, nergens om spelen. Doelstelling van Urk: rechtstreekse handhaving en dat is keurig gerealiseerd met zelfs gevestigde namen als Genemuiden (vanmiddag echt geen partij, mogen Klaas Kramer wel een cadeaubon sturen voor dat eigen doelpuntje) en het koopzieke SWZW (met 4 zelfs 4 versterkingen in de winterstop. Daarom zijn wij zo ontzettend trots op onze jongens en jullie komen daar niet aan toe want elk begin van het seizoen is het voor die FB-supporters steeds weer een zoekplaatje welke spelers nu weer het rood-witte shirt dragen. En voor volgende week; zullen we er een flesje wijn tussen zetten dat het niets wordt?

  reageer
 • Henmar

   

  Dit is een prima prestatie van ons eerste. Zonder scorende spits weet je dat je het moeilijk krijgt. En ondanks dat kun je echt niemand opnoemen wie zijn best niet gedaan heeft. Wat dat betreft kunnen we rolf en jeroen een compliment geven dat zij van deze jongens een ECHT TEAM gemaakt hebben. Na 4 jaar rolf is het altijd tijd voor wat anders. Maar rolf is iedergeval op een goede manier en op juiste tijd gestopt. Rolf succes verder ook prive. Jeroen ook met je nieuwe uitdaging. Kees de boer de stille kracht van urk ook bedankt en siemen een echte svu er wie dinnink en klaas voor zich moest dulden en gewoon 2 topverdedigers worden. Dan is ook voor hem het juiste moment gekomen. Wel nog vroeg maar wel in stijl afscheid...jan marten ook bedankt jongen. Verder urk 1 veel succes next jaar met licas hoekman en ik weet zeker dat de rek er nog lang niet uit is...

  reageer
 • schaapjes

   

  Zonder de pip had Flevo girls onder de streep gestaan

  reageer
 • suport

   

  Top gozer rolf

  reageer
 • spiegeltje spiegeltje

   

  Tja, Koos, zoiets gebeurt elk jaar eigenlijk ook bij jullie he, Topklasse zoals al jaren wordt geroepen...juist ja... Kijk Koos, Flevo B. is dit seizoen in vergelijking met het vorige precies 0,0 opgeschoten, daar waar Urk zich verbeterde en zich nu wel veilig speelde. Je hoeft dus niet zo neerbuigend te doen over de opmerking van de lat hoger leggen, je zou juist wat kritischer moeten wezen op je eigen club, die duidelijk jaar in jaar uit de lat veel te hoog legt, en daar keer op keer de rekening voor betaald krijgt door daar niet in te slagen, tja, dat je daarna een beetje een jaloerse reactie plaatst bij de buren is begrijpelijk hoor Koos. Veel plezier in de Topklasse van seizoen 2017/2018, daar horen jullie duidelijk thuis.

  reageer
 • sc emmeloord

   

  Heb je hun suporters al over topklasse gehoord koos? Er zijn er altijd 2 of 3 alleen maar onzin uitkramen en dat zijn koos,Johnny of frenky,alles negatief,bij winst hosanna, en bij verlies is het de svurk zn schuld. Janmarten is ook al 41,dus begrijpelijk. De kaat nog 1 jaartje dan is die ook abraham. Maar loopt genoeg talent,het a1 is niet voor niets weer een divisie hoger net. En die visser is ook een talentkeeper,dus goeie vervanger

  reageer
 • Hiep Hiep Hoi

   

  Ga jij je vast voorbereiden op de topklasse voor volgens seizoen Calimero

  reageer
 • Opmerkzaam

   

  En doelman Jan Marten Romkes stopt er ook al mee. En er volgt wel meer.

  reageer
 • Koos34

   

  Ja hoor, daar gaan ze weer. Lat hoger leggen en ieder jaar strijden tegen degradatie. Slaap lekker verder.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Topprestatie van deze Urker ploeg, een kampioenschap waardig. Uniek in de "amateurwereld" die hoofdklasse en topklasse heet. Geen enkel team in Nederland doet dat Urk na. Daarom van harte gelukgewenst. Nu nog uit eigen gelederen een scorende spits klaar stomen en we gaan voor een keurige plaats in de middenmoot. In het bijzonder Kees en Siemen hartelijk dank voor de fijne jaren en de andere jongens bedankt en tot volgend seizoen, welkom terug Dick en Riekelt.

  reageer
 • Jan

   

  Heb er nooit aan getwijfeld gewoon deze lijn vast houden en dan kunnen er volgend jaar leuke dingen gebeuren

  reageer
 • Tdb

   

  ik ben even naar Genemuiden gegaan om ff te kijken. Maar man man man. Urk had dik moeten winnen. Genenemuiders werden helemaal zoek gespeeld.

  reageer
 • Urker

   

  Fantastische prestatie! Een waardig afscheid voor Rolf, Jeroen, Kees en Siemen! Nu een mooi feestje, en etentje heb ik begrepen, en volgend seizoen de lat misschien zelf hoger leggen en voor een plek in het linkerrijtje gaan?!

  reageer
 • Hr

   

  Gefeliciteerd !!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert