ASV Dronten begint finale met zege

DRONTEN
ASV Dronten heeft een belangrijke stap gezet op weg naar promotie naar de hoofdklasse. Op eigen veld won het de eerste finale tegen Zwaluwen'30 uit Hoorn met 1-0.

Jeroen van der Meer zorgde in de 81ste minuut voor het enige doelpunt van de middag. Eerder in het duel was de Dronten-aanvaller al dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet raakte toen de paal. Dronten had het lange tijd lastig met Zwaluwen, maar won het uiteindelijk wel.

Volgende week zaterdag staat de return in Hoorn op het programma. Koen Klaasse Bos en Rik Breemhaar zijn voor dat duel geschorst, omdat ze vanmiddag een gele kaart hebben gekregen. Wie over twee duels de winnaar is, promoveert naar de hoofdklasse.

reacties (15)

 • Polderboys

   

  Het zal moeilijk worden in de hoofdklasse evenals in Hoorn, maar als ze de passie en de strijdkracht blijven leveren zoals ze de laatste wedstrijden doen is er zeker nog een kans!

  reageer
 • urk

   

  Top gedaan. De bal is rond,en volgende week moeten de zwaluwen komen. Gewoon eigen spel spelen,en hop naar de hoofdklasse. Zet hem op.

  reageer
 • Lelystad

   

  Leuke wedstrijd gezien. Laat die Zwaluwen ook volgende week lekker breed spelen, het doel ligt vooruit. Ga zeker naar Hoorn, ASVD heeft zeker kans tegen die vogeltjes. Succes.

  reageer
 • BAS

   

  ASVD was de mindere, maar toch gewonnen. Op zich hoop je dat ze het in Hoorn over de streep kunnen trekken, maar misschien beter van niet! ASVD heeft volgend seizoen niets in de hoofdklasse te zoeken met het materieel wat over blijft, lijfsbehoud in de huidige klasse zal al een prestige zijn!

  reageer
 • Ruud grolle

   

  Geen enkele kans in hoorn😝

  reageer
 • Oud

   

  Je hebt altijd een kans zeker tegen die arrogante mannetjes die niet met hun club bezig zijn maar alleen met zich zelf. Dronten laat je niet provoceren door het gegil en gepraat dan spelen jullie volgend jaar hoofdklasse met eigen opgeleide spelers waar zwaluwen 30 een puntje aan kan zuigen. Succes in Hoorn

 • laat alle reacties zien
 • Trainer

   

  Genoten van een collectief dat samen de wedstrijd over de streep trekt. Gespeeld met het hart, voor het in grote getalen opgekomen publiek. Nog 90 minuten passie en dan gaat deze fantastische groep halen, wat niemand voor mogelijk had gehouden. Hoofdklasse !

  reageer
 • Levensgenieter

   

  Dat ze hebben gewonnen is ze gegund dikke duim. Maar volgens mij heeft de trainer van Asv Dronten teveel in de zon gezeten :s dat die durft te zeggen dat zij de grootste kans van de wedstrijd kregen. Lolbroek haha dollen ken die wel!

  reageer
 • Urker

   

  Netjes gedaan, zou leuk zijn een derde Flevolandse club in de hoofdklasse. Succes met de volgende wedstrijd!

  reageer
 • Lelystad 1

   

  Dronten kan trots zijn op zo'n team dat bereidt is voor elkaar te knokken. Voetbal gaat deels om kwaliteit, maar vooral om de juiste mentaliteit. Met eigen (jonge) jeugd aangevuld met 2 routiniers van buitenaf wordt er een topprestatie neer gezet. Voorbeeld voor veel andere clubs. Hoop dat Lelystad deze weg ook volgt door eigen jeugd alle kans te geven volgend seizoen.

  reageer
 • Los van het feit dat het eigenlijk de vraag is of ze wel moeten willen promoveren, met het oog op de selectie voor volgend seizoen. Met de huidige selectie is het al betwijfelenswaardig of ze het in de hoofdklasse zouden redden, laat staan de selectie van volgend jaar als er een aantal belangrijke en goede spelers ASV Dronten de rug toekeren echter promotie is ze van harte gegund. Kortom ik hoop dat ze het volgende week gaan redden!!!!

  reageer
 • Complimenten van 9 aan 1. Goed gedaan en succes volgende week!

  reageer
 • Supporter

   

  Met veel inzet en een beetje geluk een knap resultaat geboekt tegen een ploeg die de afgelopen weken HZVV, Nunspeet en Rijsoord van de mat veegde. Een ploeg met heel veel (ex-prof-) ervaring. Knap om daar tegen overeind te blijven met zo'n jonge ploeg! Het zal heel zwaar worden volgende week, maar wie had verwacht dat we zo dicht bij de hoofdklasse zouden komen?! Gewoon vrijuit voetballen in Hoorn, we hebben niets te verliezen!

  reageer
 • Urk

   

  Zwaluwen'30 was heer en meester de eerste helft, tweede helft heeft Dronten zich goed teruggevochten maar alsnog waren de zwaluwen de betere. Dronten zal het zwaar krijgen in Hoorn maar moet met een goed gevoel erheen gaan, en ze hebben niets te verliezen. Zou mooi zijn 3 Flevolandse clubs in de hoofdklasse. Succes volgende week Dronten!

  reageer
 • Urker Jan

   

  Mooi resultaat, op naar de Hoofklasse met 3 Flevolandse clubs!

  reageer
 • drontense

   

  Dat gaat niet lukken. De tegenstander is veel sterker en speelt ook nog eens thuis. Ze kennen het veld en omgeving en gaan voor de winst

 • dronten Zuid

   

  Nou dat wordt me wat. De tegenstander mag volgende week thuis spelen en zet alles op alles om te winnen. Ik denk dat asvdronten het heel moeilijk gaat krijgen en verliest

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert