Céline van Gerner gaat naar de Olympische Spelen

EMMELOORD
Turnster Céline van Gerner is door bondscoach Gerben Wiersma geselecteerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het is voor de Emmeloordse de tweede keer dat ze Nederland vertegenwoordigt tijdens de Spelen.

Van Gerner maakt samen met Eythora Thorsdottir, Lieke en Sanne Wevers en Vera van Pol deel uit van de Nederlandse damesturnploeg.

Laatste kwalificatiemoment
Van Gerner presteerde dit weekend goed tijdens het derde en laatste kwalificatiemoment voor de Spelen. Tijdens deze wedstrijd in Heerenveen eindigde ze in een sterk veld op de vierde plaats. Alleen de Nederlandse Eythora Thorsdottir presteerde beter met een eerste plaats.

Londen 2012
Tijdens haar eerste optreden in 2012 tijdens de Olympische Spelen in Londen zette Van Gerner een unieke prestatie neer met een 12e plaats in de meerkampfinale. De Emmeloordse schreef daarmee geschiedenis, want nooit eerder wist een Nederlandse vrouw zo goed te presteren.

Geen bespreekgeval
Volgens bondscoach Wiersma was Van Gerner géén bespreekgeval. Met haar hoge scores tijdens kwalificatiemomenten was er geen discussie over haar selectie. Volgens Wiersma is de Nederlandse damesploeg in staat om een top acht positie te bereiken in Brazilië.


reacties (5)

 • mopper

   

  Volgens mij zijn er een aantal mensen flink jaloers op Cheline gezien de opmerkingen die hier geplaatst worden. Cheline heel veel succes tijdens de spelen. Ik ga er van genieten.

  reageer
 • Piet

   

  Turnen?,toch uit het jaar nul,spreekt niet meer tot de verbeelding.

  reageer
 • Henk

   

  Knap! Gefeliciteerd, goed gedaan!

  reageer
 • Oke dan! Dedication! Gefeliciteerd!

  reageer
 • Pipo

   

  Jammer dat ze geen wielrenster is,spreekt wat meer tot verbeelding!

  reageer
 • Koeie

   

  Wat is dit nou weer voor rare reactie! Wielrennen interesseert echt niet iedereen, hoor. Ze heeft het echt goed gedaan, gefeliciteerd!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert