1,5 jaar schorsing van spits opgeheven

SWIFTERBANT • Ma 11 juli 2016 | 12:58 • Maandag 11 juli 2016 | 12:58
Tom Roskam van Swift '64 mag dit seizoen gewoon spelen op het veld. Zijn schorsing van 1,5 jaar voor het veldvoetbal is opgeheven. De zaal blijft het komende jaar nog wel verboden terrein voor Roskam.

Na een grove overtreding tijdens een zaalvoetbalwedstrijd in maart van dit jaar werd de spits van Swift'64 door de KNVB voor anderhalf jaar geschorst. Zijn tegenstander, Najim Benchikar, liep een dubbele beenbreuk op. De schorsing gold voor het veld en de zaal.

Roskam heeft altijd beweerd dat het in een duel om de bal gebeurde en dat er geen sprake was van geweld. Dit was voor hem ook reden om in beroep te gaan tegen de schorsing. Een kort geding tussen de voetballer en de KNVB ging op het laatste moment niet door. Kort daarna werd deze 'oplossing' bekendgemaakt.

Roskam is blij met de schikking. "Terechte uitkomst als je het mij vraagt. Het had niet zo uit de hand mogen lopen, gelukkig is het goed gekomen. Het zaalvoetbal kan me op dit moment gestolen worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel