1,5 jaar schorsing van spits opgeheven

SWIFTERBANT
Tom Roskam van Swift '64 mag dit seizoen gewoon spelen op het veld. Zijn schorsing van 1,5 jaar voor het veldvoetbal is opgeheven. De zaal blijft het komende jaar nog wel verboden terrein voor Roskam.

Na een grove overtreding tijdens een zaalvoetbalwedstrijd in maart van dit jaar werd de spits van Swift'64 door de KNVB voor anderhalf jaar geschorst. Zijn tegenstander, Najim Benchikar, liep een dubbele beenbreuk op. De schorsing gold voor het veld en de zaal.

Roskam heeft altijd beweerd dat het in een duel om de bal gebeurde en dat er geen sprake was van geweld. Dit was voor hem ook reden om in beroep te gaan tegen de schorsing. Een kort geding tussen de voetballer en de KNVB ging op het laatste moment niet door. Kort daarna werd deze 'oplossing' bekendgemaakt.

Roskam is blij met de schikking. "Terechte uitkomst als je het mij vraagt. Het had niet zo uit de hand mogen lopen, gelukkig is het goed gekomen. Het zaalvoetbal kan me op dit moment gestolen worden."

reacties (3)

 • Petra Dronten

   

  Rechtvaardigheid heeft gelukkig gewonnen. Gelukkig ziet de KNVB dit ook in.

  reageer
 • Peter

   

  @Jeroen Als je niet bij t incident bent geweest, moet je ook nergens over oordelen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Peter, ik oordeel niet over de actie van dhr. Roskam. Ik oordeel over het FEIT dat na dreiging met een kort geding en het intrekken hiervan opeens een strafvermindering uit de hoed van Zeist komt. Dat riekt gewoon. De KNVB zal in eerste instantie niet zomaar een schorsing opleggen dus zal er wel iets aan de hand zijn, maar het zou gerust een fel duel kunnen zijn geweest, daar oordeel ik ook niet over.

 • Jeroen

   

  Dit riekt naar handjeklap. Lekker dan weer als je zoiets als tegenstander hebt. Kan straks leuk worden in de beker en competitie Jammer dat de KNVB niet zulke zaken gewoon doorzet, zou ook een veel beter voorbeeld zijn naar de jeugd.

  reageer
 • Lelystad

   

  Moet heel Swift '64 hiervoor boeten ? Met Roskam was Swift '64 zeker kampioen in de vierde klasse geworden !

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert