Almere City FC verliest met 9 man bij Fortuna Sittard

ALMERE
Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard verloren. In Limburg ging de ploeg van Jack de Gier met 2-1 ten onder. De Almeerders wachten na drie wedstrijden nog altijd op de eerste zege van het seizoen in de Jupiler League.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht: de Almeerders beleefden een vliegende start na een snelle goal van rechtsbuiten Sylvester van der Water na amper 3 minuten spelen. Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart van Almere City FC aanvoerder Kay Ramsteijn na 32 minuten spelen. De aanvoerder (die al geel had na een overtreding in de 21e minuut) hield een Fortuna speler vast op de rand van het strafschopgebied en kon met 2x geel voortijdig douchen. Fortuna scoorde vervolgens direct uit de vrije trap de 1-1: Ferry de Regt mocht geheel vrij bij de tweede paal binnenkoppen. Vervolgens raakten de Limburgers in de extra tijd de paal en mocht Almere met de 1-1 ruststand niet klagen.

In de tweede helft drongen de Fortunezen direct aan: Khalouta mocht na een corner geheel vrijstaand uithalen, maar volleerde over. De Limburgers omsingelden vervolgens de Almeerders, maar konden weinig uitgespeelde kansen creeren. Tien minuten voor tijd moest Almere City FC alsnog capituleren: Fortuna Sittard kwam via een fraaie kopbal van Aziz Khalouta op 2-1.In de 90e ste minuut moest Almere City FC ook nog verder met 9 man na de tweede gele kaart voor Tom Overtoom.            Opstelling Almere City FC: 
Kramer, Van Buuren, Ramsteijn, Mirani, Quasten (Lanser), Overtoom, Rijsdijk (Nieuwpoort), Salasiwa, Van der Water (Arica), Ten Voorde, Ahannach 

Rood: Kay Ramsteijn (2x geel) Tom Overtoom (2x geel)


 

reacties (3)

 • Rutger

   

  Wordt weer een seizoen vol fraude & fixing. Sterkte voor de supporters.

  reageer
 • Jantje

   

  Fraude & fixing? Wie beschuldigd bewijst. Wat bedoel je? City?

 • Koos Almere

   

  Trieste uitslag. Helaas maar het is niet anders. Maar, nog veel triester zijn de twee dubbele gele kaarten. Schaam jullie!

  reageer
 • A.

   

  1e gele kaart voor Ramsteijn was de scheidsrechter die begon met zijn belachelijk slechte avond. 2e gele kaart houd die kort vast en dus volgens de regels idd geel en dus rood. Maar een minuut daarvoor word een charge van een fortunees op van buuren niet bestraft, want die had al geel en kreeg een waarschuwing. Beetje idioot dus om Ramsteijn wel zo snel zijn 2e geel te geven. Overtoom kreeg 2 belachelijke gele kaarten die niemand zou geven. Al met al geen goede wedstrijd van Almere die zelf ook zeker niet goed speelde, maar Almere werd gesloopt door de scheidsrechter die fortuna zeker 2x rood had moeten geven. Mooiste moment was een inworp van Almere die vlak voordat Almere wil ingooien opeens een doeltrap voor fortuna word (wat onmogelijk is want die hele bal is nooit bij de achterlijn geweest). Nee dit was geen goede avond.

 • City

   

  Kampioen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert