Flevolandse clubs beginnen aan Hoofdklasse

FLEVOLAND
Jong Almere City FC begon vorige week begon aan de competitie in de derde divisie. Zaterdag gaat ook de Hoofdklasse weer van start. Flevo Boys, SV Urk en ASV Dronten komen alle drie in actie. De Emmeloorders spelen een thuiswedstrijd tegen NSC Nijkerk. De Urkers gaat op bezoek bij bekerwinnaar VV Staphorst en ASV Dronten viert zijn terugkeer in de Hoofdklasse met een uitwedstrijd tegen Eemdijk uit Bunschoten.


Flevo Boys
De ploeg uit Emmeloord kende in 2016/2016 een redelijk kleurloos seizoen. De rood-witte brigade eindigde zesde in de Hoofdklasse, maar haalde wel de finale van de districtsbeker. Daarin was Staphorst met 2-0 te sterk.

Inne Schotanus is dit seizoen de nieuwe trainer bij de Emmeloorders. Zijn voorganger Wiljan Mossing Holsteyn vertrok naar WHC uit Wezep. De spelersgroep werd flink ververst. Negen nieuwe spelers werder er aangetrokken: Christiaan Haagsma (SVM),Jan Stoker (Drachtster Boys), Roelof Strikwerda (ONS Sneek), Tjeerd Korf (SC Genemuiden), Jesse Betaze (WVF),
Harvey de Boer (ONS Sneek) en  Tjisse Kerkstra (SC Joure), Tjeerd Korf (SC Genemuiden) en Jesse Betaze (WVF).

Daarentegen stond het vertrek van zeven spelers. Onder meer oudgedienden Arjen Postma, Wesley de Klein, Dennis van der Wal en Paul Bergtop verlieten de club.

Coach Inne Schotanus mikt voor komend seizoen op het linkerrijtje. Afgelopen woensdag verloor Flevo Boys in de eerste ronde van de KNVB-Beker. Flevo Boys verloor met 2-1 van OFC. 

De tegenstander van vanmiddag, NSC Nijkerk, speelde vorig jaar in de Hoofdklasse A en eindigde toen als tiende.
SV Urk
Het kostte de nodige moeite, maar SV Urk wist zich op de slotdag van de competitie te handhaven, en dus spelen de Urkers voor het derde opeenvolgende jaar in de Hoofdklasse.

De Urkers hielden zich rustig op de transfermarkt. Wel schoven er vier spelers door van het beloftenteam naar het eerste elftal:  Ronald Wezelman, Jon Hakvoort en Harm de Boer en doelman Jacob Kuyt.

Ook bij sv Urk kwam er een nieuwe trainer: Lucas Hoekman volgt Rolf de Boer op, die stopte wegens privéproblemen. Hoekman was in 2006 al eens interim-trainer van sv Urk.

Tegenstander Staphorst kende vorig seizoen een droomseizoen. Het won de districts- en den landelijke amateurbeker, eindigde als tweede in de Hoofdklasse C, maar promoveerde niet naar de Derde Divisie, omdat het in de play-offs  verloor van FC Lisse.ASV Dronten
Grote Flevolandse surprise dit seizoen in de Hoofdklasse is ASV Dronten. De Drontenaren werden vorig seizoen vijfde in de Eerste Klasse. In de finale van de play-offs verrasten zij Roda '46 en Zwaluwen '30.

De trainer die dit huzarenstukje bewerkstelligde, Raymond Schuurman, vertrok omdat zijn ambitieniveau hoger lag dan de club. Wim Kroes, die vorig seizoen trainer was van FC Horst, is zijn vervanger.

Tegenstander Eemdijk uit Bunschoten speelde vorig seizoen in de Hoofdklasse A. Het eindigde daar als vijfde.Jong Almere City FC
Jong Almere City FC verloor vorige week de eerste wedstrijd in de Derde Divisie. Rijsnburgse Boys won in Almere met 2-1.

De ploeg van René Koster mag zich revancheren tegen Harkemase Boys. De Harrekieten werden vorig seizoen kampioen in de Hoofdklasse, en spelen zodoende in de Derde Divisie.

Volledig programma

14.30: Harkemase Boys - Jong Almere City FC
14.30: Flevo Boys - NSC Nijkerk
14.30: VV Staphorst - sv Urk
14.30: Eemdijk - ASV Dronten 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert