ASV Dronten verliest spectaculaire wedstrijd van Eemdijk

DRONTEN • Za 20 augustus 2016 | 17:11 • Zaterdag 20 augustus 2016 | 17:11
ASV Dronten heeft zijn rentree in de Hoofdklasse niet kunnen opluisteren met een zege. De ploeg van trainer Wim Kroes speelde een spectaculaire wedstrijd, maar verloor met 4-3 van Eemdijk.

De eerste tien minuten van de wedstrijd werden de Drontenaren volledig overklast door Eemdijk. Na vijf minuten spelen scoorde Jasper Bolland al 1-0. Een paar minuten later kon Argjend inkoppen na een voorzet van Bolland.

In de tweede helft begon ASV Dronten voortvarend aan de wedstrijd. Vincent ter Burg jaagde goed door en Zeger Beukers maakte een eigen doelpunt: 2-1. Na 66 minuten leek Eemdijk de wedstrijd in het slot te gooien. Invaller Klaas Bout kon aan de rechterkant makkelijk binnentikken en leek de wedstrijd te beslissen.

Vervolgens volgden er voor ASV Dronten vijf mooie minuten. Invaller Henry Huijsmans zag doelman Ruizendaal ver van de goal staan en lobde de bal over hem heen. Amper twee minuten later kreeg Ricardo Talu een penalty. Jodi de Boer schoot onberispelijk raak, en zo stonden beide ploegen weer gelijk. Toch ging Eemdijk er met de winst vandoor. Klaas Bout kreeg aan de rechterkant weer een grote mogelijkheid, en via de binnenkant van de paal ging de bal in de goal.