ASV Dronten buigt het hoofd in slotfase

DRONTEN
ASV Dronten heeft ook de tweede wedstrijd in de Hoofdklasse B verloren. De Drontenaren koesterden lang een gelijkspel, maar capituleerde in de slotfase. Tegenstander Staphorst was uiteindelijk te sterk met 1-3.

Eerste helft
Al na drie minuten spelen was het raak voor ASV Dronten. Verdediger Roelof de Jong van Staphorst maakte hands, waarna scheidsrechter Dijkstra niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Jodi de Boer schoot onberispelijk raak: 1-0.

Staphorst drong vervolgens aan, maar kwam niet tot scoren. Vooral Camiel Fidom miste een behoorlijke kans. Vlak voor rust was het alsnog raak voor Staphorst. Rob Mijnheer werd diep gestuurd, en passeerde doelman Jovan Tromp: 1-1.

Tweede helft
Na rust was het spelbeeld hetzelfde: Staphorst vol in de aanval, ASV Dronten was vooral bezig om geen goal tegen te krijgen. Toch kropen de Drontenaren af en toe uit hun schulp. Vooral Niek Telgen was dichtbij een doelpunt. 

Staphorst kwam vaak dichtbij het doel van ASV Dronten, maar het lukte ze lange tijd niet om doelman Tromp te verschalken. Maar in de negentigste minuut was het alsnog raak: Martijn Brakke prikte in extremis alsnog de winnende treffer in het net. Martin van 't Ende maakte ook nog 1-3

Door het verlies heeft ASV Dronten nog maar nul punten na twee wedstrijden spelen.

reacties (14)

 • drontenaar

   

  Het trainers had het inderdaad door dat er mogelijkheden waren, maar dat betekent niet dat d ploeg automatisch aanvallender gaat spelen. Het zou kunnen dat de spelers zelf niet het iniatief durfte te nemen. Aan Talu merk je toch dat hij de nodige ervaring heeft, hiermee doel ik met name op het inzicht. Het valt ook niet heel erg op, maar als je er op let merk je dat zijn passes/steekpasses meer op maat zijn dan die van sommige andere spelers. Ook brengt Talu de nodige creativiteit in het spel

  reageer
 • Johan

   

  Je zeg het trainersfduo zag dat er mogelijkheden waren maar de ploeg bleef terughoudend voetballen. Dat rijmt niet met elkaar want als ze het hebben gezien dan moet de ploeg toch opdracht hebben gekregen om er iets mee te doen. En genoten van Talu wat deed hij dan anders dan de andere 10 spelers behalve extra gewicht meezeulen.

  reageer
 • Jaap

   

  Fysiek sterke ploeg dat Staphorst. Gebruiken alleen de lange bal op de sterke voorhoede en middenvelders. Dronten zette er een portie strijd tegenover en ging in de tweede helft ook wat meer voetballen. Vermakelijke wedstrijd gezien met een spannend slot. Helaas nog geen punt(en) voor de groen-witten, maar dat gaat zeker komen.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Jammer dat Dronten met name in de eerste helft niet het iniatief kon/wilde nemen. Het begon leuk, maar al gauw nam Staphorst het iniatief over. in het begin van de tweede helft had het trainersduo door dat er mogelijkheden waren, maar toch bleef de ploeg te terughoudend voetballen. Wel genoten van het spel van Talu en het strijdende collectief.

  reageer
 • Johan

   

  Publiek genoten nou ik heb niet genoten hoor van een ploeg die niet wilde of mocht voetballen van het trainersfduo. Tuurlijk zullen er ploegen beter zijn maar ga uit van je eigen ploeg die zeker kan voetballen en dat in eerdere jaren al heeft bewezenen als je achteruit loopt krijg je net als gisteren altijd de goal tegen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • George

   

  Wordt een moeilijk seizoen voor Dronten, dat is een ieder genoegelijk bekend. Blijven watertrappelen Aha, anders verzuip je !

  reageer
 • Aha

   

  Aha hier spreekt de echte kenner! Ik kom uit het waterpolo dus fijn dat je me even de fijne kneepjes van het voetbal bij brengt! Ben benieuwd naar jouw analyse als asv Dronten in de winterstop met 5 punten kansloos onderaan staat. Of kom je dan met een kennersverhaal dat de punten tegen laagvliegend altijd in de tweede seizoenshelft moeten worden gepakt?

  reageer
 • En dus?

   

  Als Staphorst zo slecht was als jij zegt, en ondanks dat absoluut de betere kansen krijgt volgens jou, wat zegt dat dan over asv Dronten? Dat stond 80 minuten op eigen helft en had wel de intentie om te voetballen in tegenstelling tot Staphorst?? Wel even reëel blijven svp.

  reageer
 • George

   

  Waarschijnlijk kom je niet uit het voetbal JAMMER. Dronten heeft 2 wedstrijden gespeeld tegen resp. de nummer 5 en 2 uit de hoofdklasse van vorig seizoen. De punten moet je gaan pakken tegen de verwachte laagvliegers en niet tegen de ploegen die bovenin gaan strijden. Wat Staphorst betreft, moet ik dat nog zien.

  reageer
 • George

   

  Gisteren een strijdend Dronten gezien waar het publiek van heeft genoten. Maar wat viel Staphorst mij tegen. Alles lang op de lange spits, totaal geen lijn in en geen enkele intentie om te voetballen. Alles op duelkracht. Staphorst absoluut de betere kansen, hoewel vlak voor tijd de Boer de wedstrijd had kunnen beslissen. In extremis de 1-2 om de oren en dan is het klaar. Dronten gaat nog stappen maken. Staphorst zal niet mee gaan doen om de titel. Zeer matig voetballende ploeg. Van de Meer gad ook weinig in te brengen en werd al snel in de 2e helft terecht gewisseld.

  reageer
 • Realist

   

  Heb de wedstrijd niet kunnen zien dus ga daar niet over oordelen. Maar zou het niet zo zijn dat ook asv Dronten ingespeeld raakt en de tegenstanders geen onbekenden meer zijn? Als je er twee wedstrijden zo dicht tegen aan zit valt het kwartje vanzelf een keer de andere kant op. Rustig blijven en op dezelfde wijze verder bouwen dan komt het vanzelf.

  reageer
 • Asvder

   

  Jammer van de puntjes asvd maar jullie zullen hadden ze wel verdient. Gewoon naar vermogen gevoetbald ik zeg top gedaan.

  reageer
 • jammer

   

  Helaas geen punten. Jammer. Natuurlijk wint Staphorst dik verdiend, maar als Jodi de Boer die kans vijf minuten voor tijd in een leeg doel schiet, moet ik nog zien of Staphorst dat had kunnen ombuigen. Asv Dronten heeft in de openingsfase de puntjes hard nodig om niet meteen onderin te blijven bungelen, en nu 2x dicht bij een punt maar net niet. Dat gaat de ploeg later in het seizoen opbreken vrees ik, als de tegenstanders ingespeeld beginnen te raken en asv Dronten geen onbekende meer is. Als je je wilt handhaven moet je in deze fase de punten pakken en nu dus helaas (nog) niet.

  reageer
 • Johan

   

  Een terechte nederlaag die lang uit bleef door goed keepers werk van keeper thuisclub. Maar als de spitsen van Staphorst scherper waren geweest voor de goal had het een grote nederlaag kunnen worden voor Dronten. De slechtste man op het veld was ongetwijfeld de man in het zwart die lustig met kaarten zwaaide in een wedstrijd die sportief verliep.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert