Kenianen domineren Fish Potato Run

EMMELOORD
Collins Chebii heeft zaterdagmiddag de 26e editie van de Fish Potato Run tussen Urk en Emmeloord gewonnen. De Keniaan kwam na 12,8 kilometer over de finish in een tijd van 37 minuten en 25 seconden. Daarmee was hij veertien seconden sneller dan de als tweede gefinishte Moses Yator.

De Kenianen Paul Sadira Selian, Collins Chebii, Moses Yator en Nederlander Joeri Wolf vormden lange tijd de kopgroep van de lopers, maar uiteindelijk trok Chebii dus aan het langste eind.

De in Flevoland geboren Joeri Wolf was de beste Nederlander. De oud Lelystedeling kwam als vierde over de finish en deed 39 minuten en 19 seconden over het parcours.

Tabitha Gichia kroonde zich net zoals vorig jaar tot snelste vrouw bij de run en klokte een tijd van 43 minuten en 1 seconden.

Zo'n 2000 lopers deden er dit jaar mee aan de Fish Potato Run. Dit waren er 400 minder dan de jubileum editie van vorig jaar.

reacties (3)

 • Loper

   

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10210802057276989&id=1517461392

  reageer
 • Loper

   

  Super toffe water douche van de Brandweer bij het viaduct in Emmeloord. Bedankt Brandweer Emmeloord! Zijn er nog beelden van?

  reageer
 • Johanne

   

  Het was weer een prachtfeest. Goed georganiseerd en super sfeer!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert