Raphael wint Challenge Almere-Amsterdam

ALMERE
De Duitser Jan Raphael heeft zaterdag de Challenge Almere-Amsterdam gewonnen. De triatleet kwam op de Esplanade in Almere na 8 uur, 3 minuten en 48 seconden als eerste over de finish. Daarmee had Raphael een voorsprong van ruim 11 minuten op de nummer twee: Dirk Wijnalda. Die finishte na 8 uur, 14 minuten en 50 seconden.

Raphael leek lange tijd het parcoursrecord te verbreken. Dit is vanaf 1999 in handen van Jan van der Marel. Hij finishte destijds in 7 uur, 57 minuten en 46 seconden. Geholpen door de mooie weersomstandigheden leek het erop dat Raphael het parcoursrecord zou breken. Maar tijdens de afsluitende marathon moest de Duitser uiteindelijk toch toegeven op het schema van Jan van der Marel.

De winst bij de dames ging naar de Franse Camille Deligny. Haar tijd is 9 uur 18 minuten en 15 seconden. De tweede vrouw is Marjan Weerd met een tijd van 9 uur, 20 minuten en 59 seconden.

Youri Severin uit Almere finishte op de tiende plaats als beste Flevolander.

reacties (11)

 • Nicole

   

  Ik ben met m'n gezin gaan kijken bij de finish. Heerlijk weer en een heerlijke sfeer! Top prestatie van iedere deelnemer, respect!

  reageer
 • Cornelis

   

  Wat een ongelooflijke takkenherrie. Het is mij een raadsel waarom de installatie bij een sportief evenement zo hard moet (mag!?) staan en de omroeper zo de longen uit zijn lijf moet schreeuwen, zodat half Almere (begrijp ik uit de reacties hier) het kan horen. Wij wonen relatief dichtbij en konden zelfs met alle ramen en deuren dicht nog alles letterlijk verstaan. Wat ik niet begrijp is dat er geen handhaving is op dit gebied. De politie staat erbij, eromheen, en kijkt ernaar. Dit is toch geen geluiddragend evenement?

  reageer
 • Marc

   

  Top evenement! Was weer zeer geslaagd 😃

  reageer
 • Bewoner Tussen de Vaarten

   

  wat een prestatie van de atleten! Maar wat een herrie de hele dag! Wij wonen in Tussen de Vaarten en kunnen de teksten van de belerende omroeper verstaan. Dat is toch echt niet nodig????

  reageer
 • Lex groeneveld

   

  Het zou voor de gewone supporters leuk zijn geweest als er een groot scherm zou staat met beeld van de starters en de transitions! En de finish, bv op de grote markt! Nu moest ik dringen om mijn dochter te zien finishen!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Robert

   

  Prachtig evenement. Helaas weinig Almeerders die komen kijken. Hebben we een topevenement is de belangstelling niet overweldigd.

  reageer
 • Henny

   

  Dit evenement wordt gesponsord door de Rabobank en de atleten betalen zelf een hoog bedrag om mee te kunnen doen. Het is een mooi evenement, waar veel internationale triatleten aan meedoen. Ik ben vandaag op verschillende plekken geweest. Natuurlijk staan niet op de hele route hordes publiek... Maar bij de eet en drinkpunten zeker wel. Jammer van de negatieve reacties.... ;-(

  reageer
 • G.R.eenpeace

   

  Zo te lezen waren de eet- en drinkpunten in de oostvaardersplassen.jammer van de vervuiling van dit mooie natuurgebied.

 • Herrie

   

  Lekker weertje maar wat een herrie. Het is nu bijna 21:00 op zaterdagavond, ik woon zo'n 3km van het centrum af maar waarom moet die omroeper zo hard staan?

  reageer
 • RoelP

   

  Inderdaad, er staat iemand de hele dag vreselijke te blèren door die microfoon, het galmt door het hele centrum. Misschien dat hij zichzelf graag hoort, maar je zou er wonen, zeg. Ik begrijp nog steeds niet wat Amsterdam met dit sport gebeuren te maken heeft.

 • piet

   

  echt niets aan. saai en bijna geen publiek meer. stop met die onzin.

  reageer
 • Havenaar

   

  Net even door de oostvaardersplassen gefietst en wat mij opvalt is dat er vandaag heel veel afval ligt. Ik zag bidonnen, verpakkingen van powerbars en energie gelletjes. Gaat de organisatie van de triathlon nog een bezenwagen langs het traject sturen om alle afval die deze atleten hebben achtergelaten op te ruimen?

  reageer
 • Jos

   

  Belachelijk, bijsporters is blijkbaar alles geoorloofd.

 • Klaas Mosmas

   

  Pfffff gelukkig zit dit NON EVENEMENT er weer op! Wanneer stopt de gemeente Almere er nu eens mee om heel veel gemeenschapsgeld (belastinggeld) in dit over zijn top zijnde NON EVENEMENT te stoppen? Dik 90% van de Almeerse bevolking zit echt niet op een TRIATLON??? te wachten. Op een Floriade 2022 trouwens ook niet!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert