Voetballers van Unicum dromen van profcarrière

LELYSTAD
Een viertal jeugdvoetballers uit Lelystad droomt van een profcarrière bij PEC Zwolle. Het gaat om Lyfe Oldenstam, Maxim de Troije, Lasse Aelbers en Alverio Wassenaar.

Het is bij de eredivisieclub nog nooit voorgekomen dat er vier voetballers uit dezelfde leeftijdscategorie van één amateurclub werden gescout.

Het viertal speelde bij Unicum in hun woonplaats, maar de jonge voetballers dromen nu van een grote carrière bij PEC of bij een club in het buitenland.

 

 

reacties (5)

 • Mai

   

  Ik hoop, dat als toptalentjes van rond de 7-8-9 jaar, de leeftijd hebben waarop het er écht toe gaat doen, nog de puf en zin hebben om te voetballen......ze zijn dan al jaren zéér actief met voetbal bezig geweest, hebben veel moeten laten en is de leeftijd daar ,17-18 jaar ofzo, komen ze zéér interessante dingen tegen in het leven wat het voetbalplezier nogwel eens zou kunnen beïnvloeden.....het blijft een moeilijke keuze, maar 6-7-8 jaar vind ik érg jong......

  reageer
 • Trainer

   

  Ik heb het geluk gehad deze mannen bij Unicum te mogen trainen en ik kan je verzekeren dat deze mannen dit absoluut leuk vinden en zelf ook heel graag willen! Ze doen er alles voor en inderdaad was er bij Unicum geen uitdaging meer voor ze! Ze zijn simpel weg te goed voor het amateur voetbal!

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Talent is talent. Het enige wat een trainer doet is een ruwe diamant bij slijpen hier en daar, deze man die net is geïnterviewd in het filmpje is 1 grote idioot. Hij is onderlaatst met rood van het veld gestuurd. Wegens het beledigen van de scheidsrechter. En dit is structureel bij deze man. Tevens heeft deze man filmpjes in zijn bezit, zogenaamd leuk en grappig. Maar gebruikt ze doelbewust om kinderen te schaden. Mijn zoon heb ik van de academie (peter v/d Horst) afgehaald. Het filmen van de kinderen zoals hij heeft gedaan. Dat heb ik ook gedaan incl. zijn uitspraken over kinderen. En dan heb ik het nog niet eens over de ouders van zijn pupillen. Hij haalt een speler aan die naar ajax is gegaan. Waarvan hij verkondigd dat deze speler uit een arm gezin komt. En dat moeders totaal niks nada nopis heeft. Hoe denigrerend is dit. Deze man is vol komen idioot. Gelukkig loopt er een gerechtelijke procedure tegen deze persoon bij de knvb enz.....

 • TimvD

   

  Ik snap niet dat Almere City dit soort spelers niet binnenhaald, mooi uit eigen provincie.

  reageer
 • Sjaak

   

  Almere City kijkt ook niet goed. Bij de talentendagen waren er ook jongens van Unicum daar aanwezig. Ze hebben toen niet eens bij ze gekeken, ondertussen spelen er 2 bij Heerenveen en 2 gezien door Oranje.

 • Tuuk

   

  Laat de jongens toch eerst groeien binnen de eigen club! Zijn veel te jong nog om dit niveau vol te houden! Maar ja helaas beslissen de kinderen dit niet zelf masr de ouders. De ouders praten nu van " kijk dan dat is mijn kind die bij PEC voetbalt"! Maar er word niet gevraagt of de kinderen deze zware trainingen willen en leuk vinden, zo jammer!

  reageer
 • Henk0320

   

  Jaar in jaar uit in de regiocompetitie met z'n vriendjes winnen met dubbele cijfers geeft toch ook geen uitdaging. In de landelijke competitie vinden ze weer uitdaging en daar ligt hun passie! Je zal als talent maar ouders hebben die dit allemaal kunnen managen; chapeau....!!

 • Renee

   

  Absoluut niet mee eens tuuk! Deze jongens hebben heerlijk 3 jaar bij ons in de f-jes gespeeld en staken mega boven het Nivo uit. Afgelopen seizoen mede door deze spelers ongeslagen kampioen geworden tegen e-tjes. Het is deze mannen gegunt om als vrienden samen te spelen bij pec zwolle. Suc6 toppers

 • Ag.

   

  Sorry niet met je eens. Deze kinderen zijnzo goed, Bi jhun eigen club hebben ze geen uitdagingen meer. Dit heeft niets met de ouders te maken.

 • Ton

   

  Succes mannen, ik hoop dat jullie droom werkelijkheid wordt. 👍

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert