Urk verslaat Flevo Boys in derby

FLEVOLAND
SV Urk heeft zaterdagmiddag de derby van Flevo Boys gewonnen. Op eigen sportpark schoof Urk het laaggeklasseerde Flevo Boys met 2-0 opzij.

Flevo Boys begon beter aan het duel dan de gastheren. Tot twee keer toe was Tjeerd Korf gevaarlijk. Eerst met een vrije trap (gestopt door de keeper) en daarna met een kopbal (naast). 

Daarna begon SV Urk de touwtjes in handen te nemen. Onterecht schreeuwde het publiek het uit van vreugde na twaalf minuten. Jelle de Boer leek te scoren, alleen via beide doelpalen stuiterde de bal uit de doelmond. Kort daarna kregen de Urkers nog twee mogelijkheden via Hessel Snoek, maar Flevo Boys kwam goed weg.

In de tweede helft denderde SV Urk door. Dit resulteerde twintig minuten na de pauze in de openingsgoal. Jelle de Boer kreeg de bal op gelukkige wijze voor de voeten en kon vrij inschieten: 1-0.

Acht minuten voor tijd gooide de ingevallen Teun Hakvoort de wedstrijd in het slot. Vanaf de rechterkant kreeg hij een voorzet en daar wist hij wel raad mee: Hakvoort schoot onberispelijk de 2-0 binnen. Flevo Boys kon er niks meer tegen doen, waardoor dit de eindstand bleek.

Door de zege van Urk op Flevo Boys, komt het team op een puntentotaal van 16 punten. Flevo Boys blijft op 7 punten steken in de Hoofdklasse B. 

reacties (36)

 • Watcher

   

  Was op zn hoogst geel waard. En mocht het rood zijn had urk de remmen los gegooid en hadden we een hogere uitslag mogen verwachten. Met 10 zijn ze nog beter. De voeten zaten op de rem tot de laatste 20 minuten

  reageer
 • Maarten

   

  Flevo Boys werd zaterdag op alle fronten afgetroefd. De reactie van de trainer van Flevo Boys is onbegrijpelijk, als hij in deze wedstrijd handvaten heeft gezien, is het inderdaad erg zorgwekkend gesteld met Flevo Boys en zullen ze moeten knokken voor lijfsbehoud. Na bestudering van de beelden van Omroep Flevoland blijkt het eerste doelpunt van Urk geen buitenspel te zijn. We moeten echter wel realistisch zijn: Urk had na 3 minuten met 10 man kunnen staan. Gelukkig voelde deze scheidsrechter wel aan dat hij daarmee deze wedstrijd compleet om zeep zou helpen. Fantastische arbiter overigens.

  reageer
 • Bart

   

  Hou toch op man. 100% buitenspel. En wat bedoel je nou met de wedstrijd om zeep helpen? Op het moment dat het rood is is het rood. Of het een rode kaart was.. denk het niet..

 • Realist

   

  We kunnen alles wel op de trainer afschuiven. Deze selectie mist gewoon kwaliteit. Een trainer die de kans krijgt bij een hoofdklasser maar dan de beste spelers ziet vertrekken kan weinig goed doen. Laag budget om nieuwe spelers aan te trekken(dus middelmaat) en eigen jongens is gewoon kwalitatief niet goed genoeg voor de hoofdklasse.

  reageer
 • Sjaak

   

  Over welke beste spelers heb je het eigenlijk, Postma was op leeftijd is gestopt met actief voetballen, Bergtop heeft het nooit waar kunnen maken bij FB en speelt nu 1e klasse, van de Wal begint nu pas weer te voetballen in Nijkerk, Bergsma was al gestopt tijdens het seizoen en speelt 4e klasse geloof ik, alleen de Klein heeft zich verbeterd, dus waar hebben we het dan over.

 • WHTEE

   

  Dat wist de trainer van te voren, en hij is samen met Mesu verantwoordelijk voor het samenstellen van de nieuwe selectie. Het zijn op 1 na allemaal Friezen die erbij zijn gekomen. Toeval?

 • FB fan

   

  Vorige week al aangegeven. Het gaat om passie, overtuiging en de WIL OM TE WILLEN WINNEN. Het begint echt met mouwen opstropen, duels winnen en "het gras op willen vreten". Dat ontbreekt momenteel bij Flevo Boys en is WEL aanwezig bij de voetballers van Urk. Wat mij ook opviel; de VOETBALSCHOENEN ! Flevo Boys allemaal van die roze en gele schoenen. Urk niet, gewoon zwarte voetbalschoenen. Dat zegt mij al genoeg. FB jongens zijn meer met zichzelf bezig, hoe ze overkomen. Kom op mannen, doe gewoon. De beuk erin, bal vasthouden en scoren. Net als tegen CSV Apeldoorn. Alleen dan komt het goed.

  reageer
 • Het is mogelijk

   

  Mocht dovo genemuiden en putten met punten gaan morsen. ..en acv word kampioen en urk wint Van dronten...dan zou de periodetitel naar urk kunnen schuiven.Grappig

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Keesie

   

  Och dit hebben de jongens ook jaren over zich heen gekregen als het niet liep. De vorige trainer heb het mooi op de rails gekregen en voor rust gezorgd en plukt hoekman mooi de vruchten van. En word alleen maar beter, dit jaar rechtstreeks handhaven en stabiel worden. Wat fb meemaakt hebben wij ook jaren gehad, maar zo slecht als fb was heb ik urk niet gezien. Stunten tegen acv en asvd is nodig.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Inderdaad een oppermachtig Urk gezien. Uitslag was een zwakke afspiegeling van de ware krachtsverhoudingen. En dan te bedenken dat Urk 2 sterkhouders mist, dus dit team heeft nog voldoende potentie. Wel opletten met al die onnodige gele kaarten. Maar chapeau aan Lucas Hoekman hoe hij de speelstijl aangepast heeft gekregen. Veel meer voetbal erin gekregen, het 2e doelpunt was daar een mooi voorbeeld van. Ik heb tot nu toe 8 wedstrijden van Urk gezien, dus ook 8 tegenstanders. Helaas moet ik constateren dat Flevo boys de zwakste was in deze reeks. Vooral verdedigend heel zwak en de PIP ook nog niet op zijn kwaliteiten gebruiken, tja dan vraag je echt om problemen. Reactie van trainer Schotanus voor mij onbegrijpelijk. Ik weet niet welke wedstrijd hij gezien heeft maar hij en de club moeten zich echt grote zorgen maken want er was echt geen 1 positief aanknopingspunt. Desondanks succes FB, ik gun jullie voldoende punten maar niet tegen Urk uiteraard.

  reageer
 • Koos34

   

  Onder Wiljan lieten we tenmminste zien dat we konden voetballen! Nu zijn we vervallen tot een trieste counterploeg. Ome koos heeft dit seizoen maar 1 wens: erin blijven! Even over Rodney, hij is een van de enigen die Flevo Boys voor erger behoed.bedankt voor de vele reddingen gister!

  reageer
 • Koos 2.0

   

  Ach koos als flevoboys twee wedstrijden wint begin je weer over periodetitels. Volgend jaar maar weer nieuwe spelers kopen? Of eigen jongens eens de kans geven? Of kan dat niet? Vorig seizoen riep je om het hardst dat Urk in de eerste klasse thuis hoorde omdat met eigen jongens hoofdklasse een stap te hoog was .

 • Keesie

   

  Leek me tweedeklasser voetbal. Zo zonde voor hun supporters alles verliezen. Blind naar voren en als je dan geen lange personen voorin heb om Door te koppen voor de snelle william of Tjeerd ben je al 90% de bal kwijt. Lijkt wel of er zonder plan gevoetbald word. Kom op dat systeem van die schulting moet nou een x overboord. Van die akelige vent

  reageer
 • Jan

   

  Kijk even naar die trainer van FB z'n reactie. Die straat overtuiging uit. Gaat het echt niet aan de praat krijen. TC #fail

  reageer
 • Jason W.

   

  Viel me ook op. Die man heeft de uitstraling van een lantaarnpaal en het charisma van een stoeptegel. Hij straalt uit dat ie het ook allemaal niet meer weet. Hoe moet zo'n man een groep motiveren? Wie zo'n figuur heeft aangesteld (na ongetwijeld de nodige gesprekken, CV checks etc) heeft wel heel weinig visie en moet maar een conclusies trekken.

 • Klaas

   

  Mooiste moment van de week was de sv urk vlag in de watertoren

  reageer
 • Henk

   

  En bij Flevo Boys gaan ze gewoon weer verder met de orde van de dag feliciteren Urk nog op sociaal media. Want Flevo Boys moet natuurlijk wel het braafste jongetje van de klas blijven en daarom mag die TS ook op hun plek blijven.

  reageer
 • Frenkie de boer

   

  Urk speelde bij vlagen goed totaalvoetbal heb ze feller gezien maar winnen toch vrij eenvoudig urk in extase Flevoboys in mineur stelling:urk is rijp voor het kampioenschap

  reageer
 • Frenkie de boer

   

  Urk speelde bij vlagen goed totaalvoetbal heb ze feller gezien maar winnen toch vrij eenvoudig urk in extase Flevoboys in mineur stelling:urk is rijp voor het kampioenschap

  reageer
 • Pau

   

  Urk was ver de bovenliggende partij fb was prut geen goede verdediging ukie keeper alles was slecht van fb urk ga zo doir

  reageer
 • Raymon

   

  Fboys achterin slecht,een kabouter op het doel, alleen de 2 voorin, Korf en william de boer is Hoofdklasse waardig. Urk niet compleet,maar speelde best aardig voetbal.

  reageer
 • schaapjes

   

  De keeper is de beste speler van Flevo Boys die heeft ze voor erger behoed. Doe je tekort met deze flauwe grap.

 • Gerard

   

  Kwalitatief staat er een beter elftal bij flevo boys! Maar het is een bij elkaar geraapt zooitje en wil maar niet lopen! Urk is een echt team en dat alleen maar sterker en sterker word als ze alles bij elkaar kunnen houden.

 • urker

   

  die trainer haalt het einde van het seizoen niet...

  reageer
 • supporter

   

  nooit was het klasseverschil zo groot. aran op 10....zegt genoeg

  reageer
 • Supporter

   

  Wat een drama! Ik heb ernstig mijn twijfels bij de trainer de er nog steeds geen geheel van heeft kunnen maken. En blijkbaar zelfs voor deze wedstrijd de spelers niet kan motiveren. Mesu slechte spelers gehaald, Leeflang die alle jeugd wegjaagd, Flevo Boys in een notendop. Treurige constatering

  reageer
 • jaap

   

  William de boer ga zo door om elke wedstrijd je binnen of net buiten de 16 je zodanig te laten vallen dat de scheids er voor fluit. kijk hierbij de scheids wel even aan. en daarbij mag natuurlijk de kaart niet ontbreken! als je zo een wedstrijd wil winnen is dit vanmiddag maar weer eens een bewijs!

  reageer
 • Klaas

   

  Afgelopen Zaterdag al voorspeld voor Flevo Boys. Geen punten en degradatie voetbal. Lijkt er al aardig op.

  reageer
 • stil aan de overkant

   

  En toen was het stil 12 kilometer verderop...

  reageer
 • ??

   

  Hahaha idd

 • Tony Vilhena

   

  Het wordt tijd dat de Friese kabel eruit gaat bij Flevoboys. Deze kliek is blijkbaar heilig voor deze Friese trainer

  reageer
 • Voetballiefhebber

   

  Goede tijden, slechte tijden.

  reageer
 • schaapjes

   

  En we zwaaien met zijn allen naar de pip! Hij de centen wij de punten! Zo'n overwinning is onbetaalbaar.

  reageer
 • Tdb

   

  crisis bij flevoboys. En svurk word kampioen. Maar als urker hoop ik natuurlijk niet dat flevoboys degradeerd, want dit zijn toch de mooiste wedstrijdjes. Dus. KOM OP FLEVOBOYS!!

  reageer
 • ronald

   

  Genoten van een sterk en goed spelend urk. Flevo Boys stelt weinig meer voor. Achterin echt een drama, slappe hap, straalt niks uit, middenveld komt overduidelijk te kort en voorin is het hopen op william want de andere buitenspelers brengen helemaal niks. Flevo boys mist passie en beleving! Flevo Boys neem een voorbeeld aan urk, inzetten op zo veel mogelijk eigen jongens, stoppen met betalen, het moet een eer zijn om in het eerste te mogen voetballen.

  reageer
 • jan

   

  een ploeg voor elkaar en met elkaar

  reageer
 • Herman

   

  Flevo boys is geen schim meer in vergelijking met vorig seizoen, los zand en lange halen naar voren. De trainer mag van mij weg.

  reageer
 • grens

   

  Het eerste doelpunt van Urk was 100% buitenspel.

  reageer
 • Flevo Boy

   

  Wat een drama. Voetballen zonder plan. Alleen lange ballen naar voren. Keeper zat er twee keer naast. Geen passie, geen vuur, geen beleving. Jaloers op Urk die met eigen jongens dit presteert. Beleid van Flevo Boys is nu definitief failliet wat mij betreft. TC, en die hoofdopleiding die werkelijk iedereen liever ziet gaan zijn verantwoordelijk voor een dure selectie die niet presteert, trainer voegt helemaal niets toe. Wie durft nu eens conclusies te trekken. Als Flevo Boys supporter schaam ik me diep

  reageer
 • Watcher

   

  Urk hield in.Speelde vaak terug en klapte er niet op. Desondanks dankzij de 12 man die in de 70 min pas goed los kwam kreeg urk vleugels en waren de teugels los. Fb heeft precies 1 x opgebouwd vanuit vanachter de rest was lange bal waar ook niets dan ook niets van aankwam. Eindigden net boven asv als ze zo blijven spelen. Is alleen maar lange ballen en totaal geen tik tik meer. En geen William langs de flanken maar opt middenveld .Dan speel je al verloren wedstrijd. Urk top gedaan

  reageer
 • Joop

   

  Kijk we zien wie de echte ploeg is

  reageer
 • ??

   

  Terechte overwinning, FB heeft op een paar speldeprikjes na niks laten zien.En een middenveld kent FB blijkbaar ook niet, continue lange ballen daardoor onnodig veel balverlies omdat onze verdediging als een rots in de branding stond. Van een echte "derby" was in mijn ogen geen sprake, Urk vecht voor iedere bal, iets wat bij FB totaal ontbrak

  reageer
 • Tja

   

  Is het niet mogelijk om derby's live uit te zenden?

  reageer
 • bart

   

  is een kaartje kopen dan te duur voor je ???

 • Piet

   

  Nou wat snel..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert