Flevo Boys blijft maar verliezen

EMMELOORD
De voetballers van Flevo Boys hebben zaterdag de zevende seizoensnederlaag geleden. In Emmeloord was koploper ACV met 1-2 te sterk voor de ploeg van trainer Inne Schotanus. Bij de rust stond het 1-1. 

De Emmeloorders kregen in de 20e minuut een strafschop na een handsbal van een ACV- verdediger in het strafschopgebied. Timon Rorije schoot vanaf elf meter onberispelijk binnen. Erg lang kon Flevo Boys niet genieten van de voorsprong want Saber Hendriks kopte twee minuten na de openingstreffer vanuit een hoekschop de gelijkmaker binnen. 

Na de pauze waren het de gasten die de kansen kregen en die ook scoorden. In de 58e minuut schoot Willem de Jong de bal hard in de touwen. In de laatste minuut miste Timon Rorije via een strafschop de kans voor Flevo Boys op een gelijkspel. 

Flevo Boys speelt volgende week een thuisduel tegen ASV Dronten.

Derde divisie A:
FC Lisse - Jong Almere City FC 2-1

reacties (28)

 • Watcher

   

  Wat fb tegenzat is ook de verslapping op het eind met veel wedstrijden. Zou 70 minuut wat tactisch wisselen achterin en niet telkens in de voorhoede,misschien schept dit ook wat vertrouwen in de voorhoede maar ook achterin.fb had de pech veel wedstrijden achter elkaar te verliezen in de laatste minuten. Dan krijg je een knauw. En meer via de flanken met snelle buitenspelers,middenveld sluit wel aan voor de goal. Pip Links, korf rechts en balvast iemand in de midden.met aansluiting van de rest erachter.niet die paar voorin het op laten lossen.Voor de winterstop kun je een 15 punten halen en ziet alles er anders uit.kom op inne

  reageer
 • Kees

   

  Lees nu eens de reacties onder het wedstrijdverslag van ASVD - Urk en ook FB - ACV. Ondanks het sublieme presteren van Urk is het woord periodekampioen of prijs nog niet gevallen. Nee alleen maar complimenten wat er gepresteerd wordt met dit team en technische staf. Maar we blijven met beide beentjes op de grond. En vorig seizoen toen er net boven de streep geacteerd werd, was het niet anders. Trots op de passie en inzet van het team. En nu de "supporters" van Flevo boys: als er 2 x achter elkaar niet verloren is, hebben zij het gelijk over een goede reeks en steevast dan over de rol die men dan in de competitie vervult; altijd grote kanshebber op een of andere prijs. En daar komt al jaren niets van terecht, maar toch. En de laatste jaren praten de meeste van die lieden (een enkele uitzondering daargelaten) neerbuigend over Urk. “Het op hoofdklasseniveau willen spelen met alleen eigen jongens is toch niet meer van deze tijd, lukt nooit meer. Urk; jullie zullen van deze achterhaalde filosofie af moeten stappen en een voorbeeld aan FB moeten nemen want zo steekt het hedendaagse (top)amateurvoetbal nu eenmaal in elkaar.” Nou gelukkig niet dus. Maar wat bij mij het meest wrange overkomt van het leeuwendeel van deze "supporters" is hoe men, nu de resultaten zwaar tegenvallen, de eigen club neer sabelt. En hoe men de trainer, de TC en het bestuur afbrand. Echt waardeloos, aan zulke lieden heeft de club toch niets? Op dit moment, nu het slecht gaat en tegenzit, zouden jullie juist achter de ploeg moeten gaan staan. Ongetwijfeld vinden jullie dit ook niet leuk: maar neem hierin een voorbeeld aan de Urk-supporters, die zullen (een enkele uitzondering daar gelaten) dat nooit doen, ook al is degradatie aan de orde. Dat is de voorgaande jaren ook bewezen. Heb je hart voor jullie club? stop dan die kritiek. Ga achter je ploeg staan, doe dat om degradatie te voorkomen, echt de nood is hoog bij jullie, realiseren jullie dat?

  reageer
 • Fb supporter

   

  Mooi gezegd, zeker mee eens!

 • Moo

   

  Mooi verwoord, respect!

 • Super groof

   

  Het zit momenteel goed fout bij Flevo boys. Veel spelers van buitenaf worden gehaald, ook bij de jeugd. Afvragend of het versterkingen zijn....? Flevo boys moet zijn identiteit terug, en zal meer moeten doen met spelers van de club. Hun een kans geven.... Er straalt geen plezier meer uit van de mensen die rondlopen bij de club, een zeer gespannen sfeer. En zonder plezier geen prestatie!! Klinkt cliché, maar het is een feit.

  reageer
 • Keesie

   

  Och de punten komen vanzelf voor fb.geen paniek. Wel sneu voor trainer die alles over um heen krijgt. Schat in dat het Zaterdag wel snor komt

  reageer
 • Fb supporter

   

  Zo hoor ik het graag! Blijven knallen, blijven gaan, dan zal er een moment zijn dat de punten gaan komen.

 • Fb supporter

   

  Toch jammer dat het allemaal zo negatief moet, vanuit zowel eigen supporters als Urker supporters. Als fb supporter hoopte ik altijd dat Urk het goed deed, om de mooie derbys te behouden. En hoe moeten onze jongens hier bovenop komen, als zelfs de eigen supporters niks dan negatiefs te melden hebben? Ik blijf staan achter de jongens op het veld en de bank, ervan uitgaande dat zij altijd meer dan 100% hun best doen! Blijven gaan, blijven inzetten!

  reageer
 • Tiemen

   

  Mooi gezegd.al doe je het alleen maar om 2x per jaar een mooie derby te hebben

 • laat alle reacties zien
 • Klaas

   

  Wiljan is een praatjesmaker, hij heeft welgeteld 1 goed seizoen gehad en ook daar presteerde hij ondermaats door in de laatste 4 wedstrijden 0 punten te pakken en dus geen kampioenschap binnen te halen. Hij heeft niks uit de jeugd laten doorstromen, er eerder voor gezorgd dat spelers uit eigen jeugd geen kans meer kregen. Nu zit Inne, wat een veel sympathiekere vent is dan die blaaskaak uit Meppel met de gebakken peren. Spelers werden voor veel geld gehaald en wat heb je eraan op de langere termijn? Nu heb je 2e rangs voetballers uit friesland en nog een paar emmeloorders, maar dat zijn niet de emmeloorders met karakter. Mooi weer voetballers zijn het. Volgende week maar weer eens winnen dan, als dat niet lukt..

  reageer
 • Urker

   

  Ik vind het gewoon prachtig wat er in emmeloord gebeurd...vooral dat william daar speelt. Hij zou het even maken...hij zou hogerop..nu glijd hij samen af naar de eerste klas.Zo is het met svzw ook gebeurd.ik vind barneveld en nsc nog sterker dan fb. Dus welke ploeg zal fb onder zich laten wil het de pd ontlopen???dronten red het ook niet. Dus ik denk dat fb eruit gaat dit jaar. En dan gaan jongens wie hoger willen spelen weg. Dan moet er weer een nieuwe selectie komen. Dit is het gevolg dat je spelers haalt. En eigenlijk niet teveel wilt betalen. Dan moet je niet denken dat je iemand binnenhaalt wie kwaliteit heeft of beter is. Voor die frieze stuntelaars had je toch ook een eigen jongen neer kunnen zetten. Op urk hebben we altijd gezegd. Liever in eerste klas met eigen jongens dan hoofdklasse met vreemden.

  reageer
 • Tja

   

  Met je laatste opmerking ben ik het eens, nog steeds geldt liever lager met eigen jongens. Maar wat is het nu stil bij bijvoorbeeld koos. Vorig jaar buitelden ze in emmeloord over elkaar heen om te roepen dat Urk het niveau niet aan kon en dat ze van hun filosofie van eigen jongens af moesten stappen. Over eigen team had men de indruk dat ze topklasse/3e divisie waardig waren. William wilde hogerop. Nou dat was natuurlijk gewoon om het geld (niet erg, maar geef dat gewoon toe). Urk eind van het seizoen als subtopper is een prima prestatie. Om het geblaas van de lekke poldertoren verder te stoppen hoop ik dat asvd zaterdag wint.

 • Bas

   

  De voorzitter TC verzamelt alleen meelopers om zich heen. Onze voorzitter hoort daar trouwens ook bij. Anders had hij allang ingegrepen. Men kijkt slechts hoe hoe onze prachtige club afglijdt naar een bedenkelijk niveau. Prima jeugdinstroom, maar voorsat ze de A-juniorenleeftijd bereikt hebben zijn ze gestopt, of spelen bij ze bij andere vereniging. Zelfs de BVO-afvallers gaan bij een andere club in Emmeloord spelen. Ik denk dat die club momenteel een betere A-lichting heeft dan ons. Triest. Hoop dat er bij komende ledenvergadering eens een paar mensen opstaan. Maar ben bang dat dat hetzelfde clubje kritiekloze volgers zit, die er al jaren komen.

  reageer
 • Jos

   

  Tijd voor een nieuwe trainer

  reageer
 • De kaat

   

  Dit ligt niet bij de trainer. Oorzaak zit op bestuurlijk vlak. Verkeerde prioriteiten en selectiebeleid. Je hebt nu een elftal met ja knikkers maar niemand die de mouwen eens op kan stropen. 12 km verderop heb je een aantal voetballers lopen die technisch minder zijn(overigens niet allemaal!, ook op Urk heeft men een aantal technische spelers) maar fysiek, mentaal en als team veel sterker! Dat je in de laatste minuut een penalty mist is puur en alleen een mentale kwestie. Urk pakte in de slotminuten, geheel terecht overigens, wel een punt tegen Assen.

 • Henk

   

  Tegen Ajax kan je ook niet winnen denk ik.

  reageer
 • HJ

   

  Volgens mij is er geen eenheid. Als je tjeerd korf hoort op flevo boys tv, (Tjeerd wil 3 spitsen en trainer 2 spitsen). alleen de onrust heerst. achterin een blok neerzetten, breker erbij op middenveld en 3 spitsen. ik ben ook wel benieuwd naar het interne gevoel bij flevo boys. (mesu, leeflang en bestuur. )

  reageer
 • Veldkamp

   

  Volgende week dan maar beginnen aan de zegetocht richting de middenmoot.... Of de week daarna, of de week daarna. Nu in de spiegel kijken, elkaar de waarheid zeggen, het roer omgooien, uit een ander vaatje tappen en hard werken en het goede van de trainingen in de wedstrijd laten zien om er maar eens een paar cliches tegen aan te gooien.

  reageer
 • Sv Urk fan

   

  Supporters van FB blijf positief achter de club staan zo alleen krijgen de spelers vertrouwen, als iedereen gaat zeuren terwijl er nog vele wedstrijden wachten dan denken de koopspelers ook van "verrek maar".

  reageer
 • sv urk

   

  Geloof nou eens een Urker, Allan Bakker in de spits of er vlak achter

  reageer
 • Rood wit

   

  Met al jaren de jeugd die slechter lager speelt en stopt met voetballen. (Leeflang hoofdschuldige) een slecht aankoopbeleid plus slechte trainer gehaald (Mesu hoofdschuldige) word het tijd om de bezem er door heen te halen. Maar dat zou de goede reputatie naar de buitenwereld niet goed doen. Maar iedereen binnen de club weet wel dat het al jaren een zooitje is.

  reageer
 • Bergerac

   

  Volgens mij hoort verliezen ook bij een voetbalwedstrijd. Flevo Boys komt duidelijk kwaliteit tekort. Ook dat hoort bij het spelletje. En ik denk dat dit een gevolg is van de financien bij Flevo Boys.

  reageer
 • WHTEE

   

  Aan de financiën kunnen we wel wat doen. Hoofd opleidingen er uit schoppen,scheelt een boel centjes en hij zorgt alleen maar voor onrust binnen de vereniging.

 • Mark

   

  Omroep Flevoland, ik wacht op uw intervieuw met de heer J. Mesu bij de Emmeloorders verantwoordelijk voor dit stelletje ben benieuwd of hij van mening is of hij iets fout heeft gedaan en of er nog vertrouwen in de trainer bestaat maar waarschijnlijk zal hij zich wel verstoppen nu? Hoe is het nu mogelijk dat trainer roept dat flevoboys beste wedstrijd van het seizoen heeft gespeeld en dat zelf dit op de webside zo vermeld staat hebben die mensen geen ogen in hun hoofd? denken zij dat wij leden en supporters daar intrapen

  reageer
 • Jerry

   

  En weer krijgen we direct na zelf te hebben gescoord binnen 2 minuten er al weer 1 om de kabouteroren (elke keeper van het 2e t/m 6e had die bal in de 5m gewoon gepakt)....Is al de 3e of 4e keer dat het dit seizoen gebeurt. En dan zo'n lulverhaal van een trainer die het niveau 2e klasse nog steeds niet is ontstegen. Kijk nou die laatste wissel eens....

  reageer
 • henk

   

  wiljan mossing was nog niet zo"nverkeerde trainer. tuurlijk er zijn een aantal goede voetballers weggegaan maar dit gaat niet goed. FB is helaas een degradatiekandidaat. misschien een paar goede urkers en het word weer wat.

  reageer
 • jaap

   

  tja je moet natuurlijk wel positief blijven als trainer van een tweede klasse !! ik geef hem nog tot de winterstop! en anders moeten ze urk 1 maar inhuren.

  reageer
 • Rob

   

  Crisis. 1e op degraderen. A1 stijf onderaan speelt volgens jaar niet eens meer op regionaal niveau, hoezo jeugdopleiding? Hoezo spelers opleiden voor hoofdklasse. 200 leden minder want die gaan naar SCE tegenwoordig. is 200 x 150 euro per jaar. Dus financieel gaat het ook niet goed. Crisis.

  reageer
 • ACV-er

   

  Huh? Heeft die Schotanus een andere wedstrijd gezien?

  reageer
 • Harry

   

  Ik mis Postma, van de Wal, Bergsma, Bergtop en de Klein, zijn die allemaal geblesseerd of geschorst ????

  reageer
 • Van gaal

   

  Wel jammer voor die korf zo blijf je al 2 jaar in een voetbaldepressie hangen. Eerst genemuiden en nu weer bij fboys. Mis wel het commentaar van koos 34 .

  reageer
 • Jan

   

  Als je naar het wisselbeleid van deze trainer kijkt dan weet je genoeg. Snapt het niet en kan duidelijk de stap van 2e klasse naar hoofdklasse niet aan (ook niet slim van de TC). Maar wel lekker goedkoop dus....

  reageer
 • Supporter

   

  Drama. Wat we nodig hebben is niet alleen nieuwe trainer, (die gaat dit net meer vlot trekken) maar ook compleet nieuw beleid met nieuwe mensen. Inzetten op eigen spelers, maar wel met een fatsoenlijke jeugdbeleid dus Leeflang en Mesu ook vervangen s.v.p. Dan maar 1e klasse, maar wel graag met een team waar we als leden trots op kunnen zijn. Wanneer grijpt het bestuur eens in?

  reageer
 • Urker Jan

   

  En Urk blijft maar WINNEN!

  reageer
 • Klaas

   

  de dames kunnen net zo goed stoppen

  reageer
 • Moo

   

  Hoe bedoeld u?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert