Talent Radt mag voorlopig niet klimmen

ALMERE
Sportklimmer Mischa Radt uit Almere mag op doktersadvies voorlopig niet klimmen. Radt herstelt van een breuk in één van zijn vingers.

Radt moet zijn vinger nu beschermen met een koker. Pas later mag hij zijn sport weer voluit beoefenen. Nu doet de Almeerder vooral alternatieve oefeningen zoals kracht- en coördinatietrainingen.

Sportklimmen is een olympische sport geworden en Radt wil zich graag plaatsen voor de jeugd Olympische Spelen in 2018. Het talent hoopt eind augustus weer fit te zijn. Dan wil de Almeerder in actie komen tijdens het jeugd WK. Dat kampioenschap wordt vanaf 30 augustus gehouden in Oostenrijk.

 

reacties (2)

 • Ed

   

  Voorspoedig herstel toegewenst. En rustig aan maar; die vingers moeten een leven lang mee, ook na de topsport-carrière.

  reageer
 • Michael Radt

   

  Helemaal waar!

 • Michael Radt

   

  Beste anonieme "Wat?", ondanks je aanmoediging aan Mischa toch even een reactie. Als 14-jarige een breuk in de groeischijf oplopen in januari en dan pas in juni weer vol aan de bak mogen om wedstrijdfit te zijn in augustus (zonder verdere tegenslagen), waardoor je de hele eerste seizoenshelft inclusief een Nederlands Jeugd Kampioenschap misloopt: dat mag je toch wel een grote blessure noemen toch? Natuurlijk komt het weer goed met Mischa, maar dit is niet een akkefietje van een paar weken. Of kwalificeer je je in jouw optiek pas voor een grote blessure als je nog langer bent uitgeschakeld???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert