City FC uitgeschakeld door Helmond Sport in play offs

ALMERE
Almere City FC is vrijdagavond uitgeschakeld in de eerste ronde van de play-offs voor promotie naar de eredivisie. Helmond Sport was in Almere met 0-2 te sterk, nadat de Brabanders maandag de heenwedstrijd al met 4-2 hadden gewonnen.

Bij rust was de eindstand al bereikt. Helmond Sport wist vlak voor rust via Jordy Thomassen en Teij ten Den in 2 minuten tijd 2x te scoren. Almere City FC trainer Jack de Gier moest binnen 30 minuten al twee gedwongen wissels toepassen, nadat Van Buuren en Mac-Donald geblesseerd uitvielen.

In de tweede helft mocht spits Sven Braken na maanden van blessureleed zijn rentree maken, maar de Almeerders wisten niet meer terug te komen in de wedstrijd.
Almere City FC had dit seizoen als doelstelling om beter te presteren dan het afgelopen seizoen, toen de halve finales van de play-offs werden bereikt.

Opstelling Almere City FC: 
Kramer, Van Buuren (Quasten), Mac-Intosch, Vet, Nieuwpoort, Salasiwa, Hammouti (Braken), Arica, Ten Voorde, Mac-Donald (Valpoort), Ahannach 

Geel: Quasten
 

reacties (6)

 • richard

   

  Jammer, maar misschien komt de Eredivisie toch nog iets te vroeg voor Almere. Kleine stapjes omhoog, en binnen twee drie seizoenen moet er een elftal staan die ook echt Eredivisie-waardig is. Een scenario waarbij we vanaf dag 1 onderaan staan, is nou eenmaal verre van aantrekkelijk. Volgend seizoen weer beter...succes !!!!

  reageer
 • Fan

   

  Het team wat gisteren speelde was ook gewoon niet goed genoeg tegen de nr 13 uit de competitie! Valpoort en MacDonald voegen helemaal niets toe en Arica slechts zelden. Daarnaast erg jammer dat Overtoom geblesseerd is. Hij werd de laatste weken erg gemist en zal ook waarschijnlijk vertrekken.

  reageer
 • Martin

   

  Uithuilen en opnieuw beginnen. Lars naar De Graafschap, Soufyan naar AZ (of toch Heerenveen ?) Werk aan de winkel voor de Gier en technische staf om volgend seizoen een 'eredivisie waardig' elftal op de been te krijgen. Succes !

  reageer
 • A.

   

  Zo kut dat zo'n goed seizoen zo klote eindigt. Je geeft het de laatste weken zo onnodig uit handen :( Nu doorpakken voor volgend seizoen. Zijn wel een paar posities die kwetsbaar bleken

  reageer
 • Beo

   

  Jammer dat het seizoen is afgelopen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • almeertje

   

  Wat jammer. Al 2-0 achter. Eerste helft. Word erg moeilijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert