Unicum op rand van degradatie naar 3e klasse

LELYSTAD
Voetbalclub vv Unicum is slecht begonnen aan de nacompetitie. De tweedeklasser uit Lelystad verloor zaterdagmiddag in Nijmegen met 4-1 van derdeklasser vv Keizerstad. 

Bij rust leidde vv Keizerstad nog met 2-1. In de laatste 8 minuten van de wedstrijd wisten de Nijmegenaren nog 2x te scoren, waardoor  Unicum uiteindelijk met 4-1 verloor. 

Komende dinsdag volgt de return in Lelystad. Unicum moet met 3-0 winnen om degradatie naar de derde klasse te voorkomen.

reacties (13)

 • Veilig...

   

  En dan te bedenken dat ze gewoon zichzelf veilig hadden kunnen spelen door een gelijkspel tegen svl. Toch wel een verschil, 2e of 3e klasse. Maar goed de bal is rond.... succes vanavond.

  reageer
 • Nu ik even

   

  Haal het Van Ankeren maar op en vaar met Van Oostrum wind naar de 3e klasse, waar aan de Van Dijk kan worden aangemeerd bij de competitie met SV Batavia. Zo hebben we toch weer een stadsderby.

  reageer
 • jeroen

   

  Wat een geklaag allemaal, uit ervaring bij 2 van de 3 voetbalverenigingen weet ik dat er overal wel wat is. Het nadeel hiervan is dat er een verdeel- en heers cultuur is. Bevalt de ene club niet of vindt men dat zijn/haar zoon hoger moet spelen dan hup naar de andere club. Het zou voor Lelystad beter zijn als men toch eens erover gaat nadenken om 2 clubs te maken, een in het noorden (SVL) en een in het zuiden (Batavia/Unicum). Bij de nieuwe schoolcampus kan een nieuw complex worden gemaakt (voorstel politiek), de terreinen van Batavia en Unicum gebruiken als woningbouw en dan onafhankelijk van de club een voetbalschool. Talenten kunnen kiezen of de een of de ander en dan door de onderlinge "strijd" uiteindelijk hoofdklasse ?

  reageer
 • Batavia 90

   

  Welkom in de derde klasse. We kijken er naar uit volgend seizoen

  reageer
 • Opvallend

   

  En dan te bedenken dat de SVL trainer het Unicum duo in de rust bij een 1-0 stand heeft aangeboden om het op een "akkoordje" te gooien, . Unicum veilig en SVL het laatste puntje om goed de nacompetitie in te gaan! Maar de arrogantie bij Unicum is zo groot dat ze de blijkbaar liever degraderen. Spelers passeren met de reden "ja je vervanger speelt zijn laatste wedstrijd"... maar je speelt toch om te winnen? Om lijfsbehoud? Niet om je vriendjes binnen het elftal een leuke middag te bezorgen.

  reageer
 • Tuuk

   

  Geloof er niets van! Ook erg lullig om de trainer van SVL zo neer te zetten! Getuigt van weinig respect!

 • Jan

   

  Geloof er helemaal niets van! Hiermee zet je niet alleen Unicum voor schut maar ook, en misschien wel juist, de trainer van sv Lelystad'67.

 • Blauw

   

  Broodje aap verhaal klopt werkelijk niks van maar de gepasseerde speler heeft gelukkig zaterdag het gelijk van de trainers bewezen want hij bakte dr niks van

 • Jeroen Dorst

   

  Goedemorgen "opvallend", Was jij erbij toen de SVL trainer dat aanbod deed??? ik denk het namelijk niet want dan had je wel geweten dat de russtand 0-0 was....

 • laat alle reacties zien
 • Focke

   

  Laatste wat ik er over kwijt wil. Mensen die wat roepen zeker mensen die svl een warm ❤️ Toe dragen . Zouden beter moeten weten of zijn ze vergeten hoe de snoeppot bij svl is leeg gegeten een aantal jaar terug. Alles bij unicum wordt uit eigen kracht gedaan. En voorlopig zijn we gezond , en in de tijd dat het zo gezellig was zoals hier onder beweert wordt. Speelden we 4de klasse . Jammer genoeg moeten we nu knokken voor degradatie. En proberen we de rust te bewaren bij de club .

  reageer
 • Erik

   

  Misschien de weigering van jeugdige spelers wat minder toespitsen op etniciteit en ons kent ons gevoelens! Dit komt ten goede aan de uiteindelijke kwaliteit in het eerste.

 • Bestuur

   

  2 trainers voor een elftal die ontbinden in plaats van verbinden. 2 topspelers die naar de concurrent gegaan zijn vorig seizoen door het wanbeleid en slechte trainers die een zogenaamde naam hebben binnen het voetbal. Wat hebben ze de afgelopen jaren nu daadwerkelijk gepresteerd? Spelconcept van de lange bal op Toet hanteren? Zet een trainer voor de groep met het Unicum gevoel, iemand die kan verbinden en aantrekkingskracht heeft voor de club. De goede trainers vertrekken langzamerhand allemaal bij de club of zijn al vertrokken. Een van de beste trainers met potentie vertrekt nu via Svl naar Dronten. Zonde dat niemand z'n ogen open heeft en het vriendjesbeleid in stand gehouden wordt. De club moet vooruit in plaats van achteruit!

  reageer
 • Henk

   

  Nogal overdreven vind je niet? " één van de beste trainers vertrekt nu via SVL naar Dronten". De grootste vriendjespolitiek heerst er nog altijd bij SVL! En daarnaast zitten de beste jeugdtrainers nog altijd bij Unicum. Volgens mij zijn die van jullie al vertrokken, een offerman en Zandvliet die een eigen mening en gedachte hebben over voetbal moesten weg. Waarbij de voetbal academie van Zandvliet zo aan de kant werd geschoven, voor een academie onder de naam Ruben schaken, waarbij hij nauwelijks aanwezig is, of niks in uitvoert. Een Arno worsteling die na dit jaar vertrekt, mister SVL, een man die spelers echt beter maakt!! Daarnaast een samenwerking aangaan met Ajax, waarbij we allemaal weten door wie dat komt, Aron Winter! Pure toeval wat er overigens bij het 1ste elftal gebeurd, door de slechte financiële huishouding, terug moeten vallen op jeugdspelers waardoor het nu allemaal goed loopt, knap hoor !! Een pure toevalstreffer.

 • Guido

   

  Als de vriendjes er 10 jaar geleden samen met n groep(je) vrijwilligers niet ingestapt waren was er al geen unicum meer maar laat de heer Joost en de gene die zich bestuur noemt zich gezellig aanmelden en dr ook meer dan 20uur in de week insteken WELKOM !!!

 • Willem schoonheim

   

  Wat een reacties steek de tijd in je club die jij ambieerd er zijn vrijwilligers genoeg nodig bij elke vereniging en ja dan maar in de 3e klasse het zei zo (Ps ik durf mijn naam er wel bij te zetten en loop voor niemand weg)

  reageer
 • Joost

   

  Ik hoop dat elke aangewaaide speler vertrekt, want het is een zooitje bij de selectie.. Kunnen amper nog een 2e elftal op de been brengen, omdat ze komen op het moment dat het hun uitkomt.. Terug naar de basis met oud-jeugdspelers. Waarom boven je stand leven? Unicum is een kleine club en moet vooral weer 'gezellig' worden.

  reageer
 • Focke

   

  Wat een schijnheilige bende. Er wordt van alles aan gedaan door het bestuur . Alleen wat ik proef aan de opmerkingen hier, is dat er mensen zijn waarvan hun zoon of iemand die ze zelf kennen weg gaan omdat ze niet met de trainer overweg kunnen of ergens een paar € kunnen krijgen . Waar is het clubgevoel gebleven . Tevens zou ik de mensen willen aanraden schrijf gewoon onder je eigen naam .

  reageer
 • Joost

   

  Ja het blijft een vreemde zaak dat vriendjes zich zelf maar op de borst kloppen, niks presteren en wat tevens een hoop geld kost.Kan toch zo niet langer. de luchtballon dreigt langzaam leeg te lopen. Hou de eer aan jezelf en stop ermee voordat de hele club tenonder gaat. Denk verandering van trainers en het kliekje bestuur het juiste advies is. stop er mee

  reageer
 • Lache

   

  En dan maar binnen de club een profesionele koers willen varen. Ten koste van mensen die gewoon willen ballen. Stumpers

  reageer
 • Willem

   

  Goed he, twee quasi toptrainers die er voor zorgen dat ze al jaren onderin ballen en gaat het ze nu eindelijk lukken om te degraderen! Misschien eens een andere trainer aannemen i.p.v. een vriendje van de, zichzelf benoemde, technisch manager?

  reageer
 • Dennis

   

  Gelijk heb je, 2 idiote trainers maar oh zo goede vrienden buiten het voetbal om. Ga je toch nooit serieus nemen.. waar je al jaren voor degradatie vecht. De club wordt verpest zo jammer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert