Damesteam Golfresidentie Dronten kijkt uit naar Hoofdklasse

DRONTEN • Za 3 juni 2017 | 13:32 • Zaterdag 3 juni 2017 | 13:32
Het eerste damesteam van Golfresidentie Dronten komt komend seizoen uit op het hoogste niveau van Nederland. De golfsters toonden zich net als voorgaand jaar de sterkste in hun poule, waardoor voor de tweede maal op rij promotie volgde. Inmiddels heeft de Golfresidentie daardoor de Hoofdklasse bereikt in de klasse van 27 holes.  

Als één van de weinige teams in de top van Nederland trainen de zeven speelsters nauwelijks gezamenlijk, maar vooral afzonderlijk. Ook wisten de Dronter golfsters hun prestatie te realiseren zonder trainingskamp in zonnige Zuid-Europese oorden, iets wat veel van hun concurrenten wel deden. 

Het nieuwe golfseizoen begint echter pas medio april. Daarin wordt gespeeld in verschillende poules van vijf teams, waarin ieder team vier wedstrijden speelt en één keer gastheer is. Tijdens een speeldag wordt 's ochtends in duo's negen holes gelopen, terwijl in de middag de golfsters individueel nog 18 holes lopen.   

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel