Flevo Boys gedegradeerd uit Hoofdklasse

EMMELOORD
De voetballers van Flevo Boys zijn zaterdagmiddag gedegradeerd uit de Hoofdklasse. De Emmeloorders verloren voor eigen publiek het tweede finaleduel in de nacompetitie van eersteklasser Zuidvogels met 1-0. Het eerste duel vorige week in Huizen had de ploeg van trainer Inne Schotanus al met 2-0 verloren. Zuidvogels promoveert nu naar de Hoofdklasse. Flevo Boys speelt volgend seizoen in de eerste klasse. 

De wedstrijd kon voor Flevo Boys niet slechter beginnen. Na acht minuten konden de gasten uit een hoekschop al de score openen. Zuidvogels kreeg voor de pauze enkele kansen maar wist deze niet te benutten. Flevo Boys kon er weinig tegenover zetten. De ploeg werd alleen gevaarlijk door een aktie en een afstandsschot van William de Boer. 

Na de pauze kreeg alleen Frank Post nog een grote kans op de gelijkmaker maar de doelman van Zuidvogels wist dit te voorkomen. De overwinning van de gasten kwam niet meer in gevaar. 

Het is voor de Emmeloorders de vierde keer in de clubgeschiedenis dat de ploeg degradeert. Eerder gebeurde dit al in 1992, 2004 en 2011. 
 

reacties (41)

 • pietverdriet

   

  wat mij opvalt: op de site van Flevo Boys staat niets over de degradatie Censuur van het almachtige bestuur? al had je Zuidvogels maar gefeliciteerd met hun promotie

  reageer
 • Moraalridder

   

  Moge de beste winnen

  reageer
 • Kees

   

  Daar zit de adder onder het gras. .alles voor het eerste elftal.Dan maar in de schulden ..dit alles alleen maar om de naam hoof te houden

  reageer
 • Kosten

   

  Als flevoboys zo in de schulden zit, dan volgend seizoen maar met eigen vervoer gaan. Moeten de andere teams ook , ook hun contributie kunnen ze nu wel gaan betalen. Reden is heel simpel. Flevoboys moet weer een gezonde club worden en daar moet iedereen aan bijdragen. Het nieuwe bestuur geen top salaris. De trainers ook allemaal een deel inleveren. . Als flevoboys man in hart en nieren wil je toch allemaal een gezonde club , dat hebben wel er toch wel voor over of niet dan? We zijn toch een amateur club.

  reageer
 • Kees

   

  Verhip, het aantal hoofdklassers in Flevoland ineens terug van 3 naar 1. Voordeel voor Omroep Flevoland is dat ze niet elke week intern hoeven te overleggen wie ze deze keer uit gaan zenden. Volgend seizoen elke week dus de enig overgebleven hoofdklasser!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pietje Bel

   

  Over het verleden gesproken. Ik denk dat Flevo Boys moet waken niet af te glijden naar een blijvende eerste klasser of misschien zelfs wel tweede klasser. In verleden grote amateurverenigingen als bijvoorbeeld: be quick 28 en DETO zijn hun al voort gegaan. Ik ben benieuwd waar Flevo Boys over 5 jaar staat.

  reageer
 • arusenior

   

  Tragisch, diep tragisch. Waar zijn de roemruchte tijden van Gerrit Minkjan en consorten gebleven, toen de naam Flevo Boys een huivering veroorzaakte in Noord-Oost-Nederland? De poldertoren lek, de Boys gedegradeerd, het wordt tijd om te gaan verhuizen.

  reageer
 • Tja

   

  Die tijd van huivering voor flevoboys is er nooit geweest kan ik u vertellen. Of je bedoeld de transferperiode, dat omliggende teams huiverden omdat flevoboys de betere spelers weg kocht?

 • John Drankel

   

  En kan die voorzitter ajb ook zijn spullen pakken en wegwezen? Wat een slappeling! Praat met iedereen mee en heeft op de ledenvergadering nog gezegd dat het een goed jaar was! Man man. Wake up!

  reageer
 • Kloas

   

  Dit is weer een misser van omroep fllevoland geen verslag vandaag van de degradatie van Flevo Boys

  reageer
 • jan

   

  zag geen strijd van de spelers om SAMEN hun fysieke grenzen op te zoeken en Samen door het vuur te gaan . Ze willen natuurlijk zo snel mogelijk terug naar de hoofdklasse . Gelijk al een foute uitspraak !!!Maak een stappenplan waar hun ieder voor wilt gaan en goed te onderbouwen is !!

  reageer
 • Hoi

   

  Tja als je al niet van Dronten nijkerk of urk kan winnen hoor je gewoon in 1 of 2 klasse thuis

  reageer
 • D. Koehoorn

   

  Onbegrijpelijk dat de drie beste spelers op de bank zaten. Snapt de trainer er dan helemaal niets van? Het moest een alles of niets wedstrijd worden, maar daar bleek niets van. Tijd voor een andere trainer anders zou het wel eens zo kunnen zijn dat Flevo Boys voor langere tijd in de eerste klasse bivakkeert.

  reageer
 • Watcher

   

  Flboy fan als je het goed gevolgd had er vorig jaar een grote schuld en moest er personeel uit om te bezuinigen.,maar zo'n 70% van de AMATEURCLUBS kampt met hoge schulden En trainer van 40000/50000 kon niet meer. En betaal je nu de prijs van. En daarom ook zijn verlenging.Nu wachten op grote donatie voor nieuwe trainer. Maar er is ook geen geld voor nieuwe spelers en daarom veelal spelers uit 1ste tot 4 klasse erbij gehaald .

  reageer
 • Urker Jan

   

  Wedstrijd gezien maar wat een afgang. Totaal geen geloof in eigen kunnen en beleving. Ook van de supporters. Zijn er nou geen 100 jeugdspelers te mobiliseren die voor een beetje sfeer kunnen zorgen? Na de vroege 0-1 was het over en uit. Wat een drama. Op die manier is degradatie meer dan terecht. Jongens, een dringend advies: maak er nou een eigen team van. Toon jullie niet te groot door het voorbeeld van Urk te volgen. Gewoon met eigen jongens. Maar dan moet er fundamenteel wat veranderen bij jullie want het zit goed fout. En wie die verandering niet ziet zitten moet gewoon stoppen, net als Mesu en Leeflang (wel heel waardeloze gasten door dit 2 dagen voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar af te kondigen!!!) Voorbeeld; FB geen A1 en geen A2 op de been kunnen brengen en bij Urk: A1 kampioen en naar de 2e divisie en ook A2 kampioen. En 4 jeugdspelers worden overgeheveld naar 1e selectie en mogen het waar maken, anders jaartje rijpen in Urk 2 en dan door. Zo kan het echt, in principe heeft FB met de NOP een grotere vijver om in te vissen dan Urk. FB succes daarmee en hopelijk een snelle terugkeer.

  reageer
 • Jur

   

  Gisteren bij de wedstrijd geweest. Nul beleving/bezieling gezien, zowel in het veld als daarbuiten. Het leek net of er niets op het spel stond. Wat je verwacht is dat de beuk er in gegooid wordt, in de goede zin van het woord. FB, probeer vechters aan je te binden. Vaak zijn dat mensen die zelf ook uit het dorp of nabije omgeving komen en ergens voor gaan.

  reageer
 • pietverdriet

   

  zolang dit bestuur blijft zitten is de 2e klasse dichterbij dan een terugkeer naar de hoofdklasse wat een arrogantie en zelfverheerlijking, zou in Noord Korea niet misstaan

  reageer
 • Flb fan

   

  Klopt helemaal. Het bestuur word het hele bestuur ook mee bedoeld. Hun zijn toch verantwoordelijk voor deze puinhoop? Ik snap niet dat men zich zelf nog niet heeft terug getrokken als bestuur zijnde. Weet zeker dat als dat gebeurd er een hoop goed willen vrijwilligers weer terug komen maar ook nieuwe bij. Den ook dat er weer oud spelers /sters weer terug komen. De hele senioren afdeling gaat naar de kloten. Kijk wat er nog over is. Volgend seizoen met moeite 5 senioren heren en 1 dames. Die laatste zijn ook bijna helemaal van de kaart geveegd. Die voorzitter van voetbal commissie heeft dat ook kapot gemaakt om daar trainers op te zetten die niet met damesvoetbal om kunnen gaan. Maar achteraf de speelsters de schuld geven. Die man zou niet herkozen moeten worden. Weg ermee. Hoeveel hij al heeft weg gejaagd is niet meer te tellen en hij heeft nog steeds niks berijkt

 • John H

   

  Dat Mesu en Leeflang 2 dagen voor de enorm belangrijke wedstrijd van gisteren naar buiten brengen te stoppen was volgens mij niet het meest beste moment. Niet dat er anders met deze slappe trainer wel een team had gestaan met een "over mijn lijk" mentaliteit. Helaas helemaal opnieuw beginnen jeugd weer op orde brengen en daarna de eerste selectie versterken. Ik wens de nieuwe mensen succes met het opruimen van eerder genoemde mannen.

  reageer
 • John

   

  Wijzen naar de trainer is makkelijk. Als ik zie hoe sommige spelers zich hebben voorbereid op afgelopen zaterdag..... triest. Op dergelijke wijze kan je nooit fit aan een wedstrijd beginnen. Wordt eens volwassen. Die (betaalde) jongetjes hebben geen idee wat topsport inhoud. Leuk dat Flevoland Boys stelt dat een technisch beleidsplan ligt..... praten over een plan is wat anders dan daar ook naar handelen.

 • Combi

   

  Dit krijg je niet zomaar op de rit duurt een aantal jaren schop eerst alle arrogante personen er maar uit dan gaat het misschien lukken 1ste degradeerde A-1 en A-2 zijn er niet MEER

 • Jan brands

   

  Je moet een schip wel goed besturen of op tijd er af springen dat is nu te laat helaas zal moeilijk worden om weer vlot te trekken.

  reageer
 • Tja kreeg gelijk

   

  Heeft Hannes al gereageerd? Hij zal volgend seizoen vast roepen dat het niveau in de eerste klasse hoger is dan de hoofdklasse. Ben benieuwd of flevoboys snel terugkomt. Ze hebben de afgelopen 20 jaar als het er op aan kwam altijd verloren. De prijzenkast is al ruim 20 jaar leeg. De promoties waren omdat bijvoorbeeld de eerste 4 promoveerden, dat zit er de komende jaren niet in.

  reageer
 • NEC FAN

   

  Mooi! Nu mogen er volgend seizoen ook wel wat meer samenvattingen volgen van 'polderclubs' neem sv TONEGO als voorbeeld. Prachtige ambiance, strijders en koffie staat altijd klaar.

  reageer
 • not interested

   

  kan best zijn, maar er gaan geen samenvattingen komen van koffiedrinken of van sfeer vrees ik

 • Combi

   

  Mee eens de polder dorpen krijgen te weinig aandacht

 • Pascal

   

  Laten we positief blijven, kampioen worden is weer wat makkelijker.

  reageer
 • Kampioen?

   

  Kampioen zou mooi zijn volgend seizoen. De kans dat je dat word is niet groot. 2 keepers die stoppen of weggaan, de andere heeft nog niet bij getekend en houd je dus een 4e kl keeper over. Dat begint er op te lijken.er zijn nog steeds spelers die nog niet hebben bij getekend en na deze degradatie en deze trainer wat dit level niet aan kan en dan dit bestuur alleen maar hun eigen zakken vult over de ruggen van hun leden , en dan mooi weer loopt te spelen bij de tegenstanders . Het bestuur zou gewoon eens helemaal open moeten zijn. Wat zijn de plannen , wie is waar verantwoordelijk voor, wat willen de spelers, wat willen de leden , wat zijn de verdiensten van de trainers en bestuursleden, probeer weer op 1 lijn te zitten met iedereen en bouw weer aan een stabiele polder ploeg waar de hele polder trots op kan zijn en ga dan kijken welke klasse je hoort.

 • Hr

   

  Dat is sinds 1993 niet meer gebeurd dus zo makkelijk zal het wel niet zijn 😂

 • Pietertje

   

  Bestuur heeft 1 hele grote puinhoop van deze club gemaakt . Eigen zakken vullen , vink in de schulden, teams die weglopen zoals A1 en A2 , trainers die wachten op geld wat ze steeds word belooft , trainers die of stoppen of weggaan 2e en 3e eftal en bij het derde zelfs de assistent ook nog , ik stop want het houd maar niet op.

  reageer
 • urk fan

   

  voorheen zou ik het jammer gevonden hebben dat fb -urk er niet meer was. Sinds de pip daar speelt heb ik niets anders gehoopt. daarom kunnen we met een schuin oog kijken naar die kleine pip. Hij zou het ff maken in emmeloord. zou stap hogerop maken. Als hij lekker gebleven was had die stap hoger er meer in gezeten dan nu. het is op een fiasco uitgelopen. En nu is het zinkend schip gezonken en hij pakt zijn biezen. Nu zal hij staphorst ff naar de derde divisie loodsen. Klasse flevo boys het was jullie gegund. ga lekker door op deze weg. goed bezig. Jeugd is er voorlopig niet. Dus straks een club met gekocht elftal in eerste klas. en ik denk dat fb er voorlopig niet terugkeert

  reageer
 • Klaas

   

  Jammer maar terecht omdat deze trainer dit leven gewoon niet aan kan. Bestuur kan dit ook niet aan. Zijn alleen bezig om hun zakken te vullen. Het zou ze sieren als ze zich terug trekken want ook hun hebben aan dit wanbeleid debet aan.spelers geven aan dat het met deze trainer niet werkt. Antwoord bestuur,, de boodschap is over gekomen. Vlak voor verlenging van de trainer vragen ze bestuur nogmaal aan dat het niet werkt ,, antwoord bestuur is bedankt voor jullie informatie maar wel doen er niks mee. Wel stoer om dit tegen de spelers te zeggen toch? Daarom bestuur treed af en want wat jullie willen kan niet .maak er een eigen club van waar iedereen weer trots op kan zijn.

  reageer
 • Jerry

   

  Wordt het niet tijd dat na JM en ML ook eens afscheid wordt genomen van HB. Vastgeroest op de bank en lid van de TC die de nieuwe mensen voor de toekomst moeten gaan zoeken.

  reageer
 • Henk

   

  Komend seizoen 6 punten voor asv Dronten !

  reageer
 • Kees

   

  Denk eerder dat dronten de titel pakt dan fb

  reageer
 • Drontens

   

  Dat denk ik niet. FB is qua voetbal en mentaliteit veel beter. Zij gaan weer promotie krijgen en verdienen dat.

 • pietje

   

  waar is dit op gebaseerd.

 • urker

   

  Jammer dat FB er nu uit is...andere kant kan het ook positief uitpakken als iedereen dat wil inzien.....investeer meer eigen jeugd en geef ze een kans om te groeien naar dit niveau om hoofdklasser te zijn......het vraagt natuurlijk tijd plm 3/4 jaar....maar juist nu niet weglopen....positief blijven....en je zult zien dat het weer gaat lukken......Urk lukt het toch ook elke keer..die zal ook wel weer eens degraderen....maar so what ....het leven gaat door hoor.

  reageer
 • Dronten

   

  Sneu voor FB. Na een jaar komen ze terug, en hoe!!!! De vechtlust zal er zijn. Mannen, even op de tanden bijten, het gaat lukken en komt helemaal goed

  reageer
 • Kees

   

  En denk maar niet dat het makkelijk word in de eerste klasse waar alleen maar lastige goeie ploegen als zuidvogels spelen. Ga uit van 12 de plek met geluk voor fb volgend seizoen,puur om het spel en er geen systeem is en geen plan b.Zonde voor de aanhang

  reageer
 • urk

   

  stil in emmeloord

  reageer
 • KO

   

  Niet overal in Emmeloord

 • Klaas

   

  Jammer hoor

  reageer
 • sv urk

   

  Jammer dat we nu de derby niet meer hebben. Maar ook een mooie dag om aan iets nieuws te gaan bouwen! 2 jaartjes met eigen jeugd groeien in de eerste klasse en dan een stabiele hoofdklasser worden. Eigen jeugd wint het op den duur toch van broodvoetballers!

  reageer
 • Hr

   

  Het probleem is dat die rooie geen jeugd meer heeft dat loopt allemaal weg ! geen A1 geen A2 misschien moeten ze eerst aan hun club en vertrouwen bouwen en dan aan het eerste elftal .

 • Combi

   

  Klopt helemaal maar dan moeten ze dat ook eens doen

 • Sjaak

   

  Gewoon een gevalletje tekort aan kwaliteit en een trainer die teveel in verschillende opstellingen is begonnen dit seizoen, 4 punten verloren tegen de kansloze degradant Dronten zegt denk ik alles.

  reageer
 • Frank

   

  Om het jubileum wat extra glans te geven....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Terecht, hopelijk nu eindelijk wat minder hoog geblaas van die lekke poldertoren. Opbouwen vanuit de jeugd of maar weer kopen, ben benieuwd hoe ze het gaan oppakken.

  reageer
 • Watcher

   

  Nu dan toch investeren in eigen jeugd. Want komt nu compleet nieuw elftal en kunnen die wel met elkaar of met de trainer. Of is het totaal niets en word het tweede klasse

  reageer
 • Jps

   

  Jammer.... kom van Urk en had graag gezien dat Flevoland Boys in de hoofdklasse bleef.

  reageer
 • Uk

   

  Nou kun je twee dingen dingen doen. Een elftal kopen en weer promoveren of met eigen jongens bouwen aan een goed team. Dan maar wat lager spelen met EIGEN jongens.

  reageer
 • Tja

   

  Mooi voor elkaar dus! De pip zou wel effe goaltjes scoren. Mooi dat ze bij de Boys daarvan af zijn. De goudzoeker gaat nu naar Staphorst om ze naar de 3e divisie te leiden. Straks mislukt ie daar en zitten wij op Urk weer ermee opgescheept. Jammer dat de derby volgend jaar er niet meer is maar ik verwacht volgend jaar weer de derby. Het zij hoofdklasse, het zij 1e klasse.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Nog een jaartje en Schotanus speelt weer op het niveau waar hij vandaan komt: 2e klasse. Goed bezig Schotanus!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert