Hawery en Brittijn winnen Almere City Run

ALMERE
Lelystedeling Gayri Hawery heeft zondag de halve marathon van de Almere City Run gewonnen. De atleet kwam over de finish op de Esplanade in een tijd van 1 uur, 12 minuten en 3 seconden. Milco Driessen uit Almere legde beslag op de tweede plek. 

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Mariska Brittijn uit Leiden. Zij klokte een tijd van 1 uur, 28 minuten en 52 seconden. 

Voor het eerst liep het aantal deelnemers bij de Almere City Run terug. Waren er vorig jaar nog 3.700 deelnemers, dit jaar waren er volgens de organisatie ruim 3.000 lopers. Ze konden kiezen uit de afstanden 1,8 km, 4 km, 7 km, 14 km en 21 km. Volgend jaar wil de organisatie de loopafstanden aanpassen naar vijftallen. Ze hopen daarmee meer hardlopers te trekken.  

Woordvoerder Ingrid Timmer is erg tevreden over het verloop van het evenement. Volgens haar hielden alle deelnemers zich aan de aanwijzingen vooral genoeg te drinken tijdens het lopen. Er hebben zich ondanks de warmte geen incidenten voorgedaan.

Onder deelnemers was ook prins Pieter-Christiaan van Oranje. Hij liep de halve marathon in 1.31. Volgens de organisatie van de City Run verbeterde hij daarmee zijn persoonlijke record.


 

reacties (1)

  • Freek

     

    Geen incidenten? De ambu heeft 2 keer iemand afgevoerd bij de finish.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert