Voetballer Ziyech weer beschikbaar voor Marokko

DRONTEN
Voetballer Hakim Ziyech uit Dronten stelt zich toch weer beschikbaar voor het nationale voetbalteam van Marokko. De Ajacied heeft zich verzoend met bondscoach Hervé Renard met wie de Flevolander een moeizame relatie onderhield.

Renard had Ziyech in januari niet geselecteerd voor de Afrika Cup. Vanaf dat moment weigerde de middenvelder van Ajax nog onder Renard uit te komen voor Marokko. Toen Renard Ziyech vorige maand wel uitnodigde voor interlands van Marokko tegen het Nederlands Elftal en Kameroen kwam Ziyech dus niet opdagen.

Een goed gesprek tussen Ziyech, de bondscoach en de bondsvoorzitter Faouzi Lakjaa heeft volgens het Algemeen Dagblad de lucht tussen beide partijen opgeklaard. Tegen de Marokkaanse zender Radio Mars zei Ziyech: ,,We hebben tegen elkaar gezegd wat we te zeggen hebben. Daarna hebben we de handen geschud. Ik hoop er de volgende keer weer bij te zijn, maar Renard is nog altijd de bondscoach die de selectie bepaalt.'' De bondsvoorzitter Lakjaa werd door het AD als volgt geciteerd: ,,Het gesprek liep in een professionele en goede sfeer. Iedereen kon vertellen wat hem dwars zat. Er is geen conflict meer.''

De eerstvolgende interland van Marokko is op 1 september. Dan speelt de ploeg een WK-kwalificatieduel tegen Mali. Ziyech heeft tot nu toe negen interlands op zijn naam staan waarin hij vijf doelpunten maakte.

reacties (4)

 • Moraalridder

   

  Verlosser van Ajax.? Waar was het feestje ? Volgens mij ergens in Rotterdam

  reageer
 • pieter

   

  Wel de verlosser van Ajax.

  reageer
 • Gast

   

  Pff verbeeld zich heel wat die jongen! Alsof de wereld nu erbij geholpen is omdat "god" Ziyech weer wilt spelen voor Marokko!

  reageer
 • N. Utteloos

   

  Hier ben ik oprecht blij mee. Fijn ook dat OF dit als een nieuwsfeit brengt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert