Gratis voetbaltraining groot succes

LELYSTAD
De voetbaltechniektrainingen verzorgd door Stichting Met Inzet Lukt Alles (MILA) in de Lelystadse Zuiderzeewijk zijn in korte tijd uitgegroeid tot een groot succes. 

De trainingen onder leiding van Anthony Romijn worden elke zondagmorgen bezocht door tientallen kinderen. Na de trainingen zamelen de jongeren zwerfafval in en wordt er gezamenlijk geluncht. 

Romijn is het initiatief begonnen om kinderen, die dure privé voetbalscholen niet kunnen betalen toch extra techniekles te geven. Bovendien wil hij de kinderen behoeden het verkeerde pad te kiezen in de maatschappij. 


 

reacties (10)

 • Aletta weidema

   

  Waar is het precies en hoe laat begint het?

  reageer
 • MD

   

  Om hoelaat begint het, en waar? Ik denk dat mijn zoon ook hier graag aan mee zou willen doen ik zit zelf ook in de bijstand en schuldhulpverlening. Ik vind dit echt een heel liefdevol initatief.

  reageer
 • Moraalridder

   

  Jammer dat dit op een zondag georganiseerd wordt. Dan hoor je mi in se kerk te zitten ipv op een voetbalveld. Verder een goed initiatief zolang iedereen welkom is.

  reageer
 • Arco Iris

   

  Mijn zoontje gaat elke week eerst naar de kerk en is daarna net op tijd voor de training. Ideaal

 • Ridder te Voet

   

  Door reactie's als deze begrijp ik waarom de kerken leeg zijn zondags! Als u nu zondags in de kerk vraagt of de Paus iets doet aan de overbevolking in met name Afrika lost dat meer op dan deze kinderen de kerk in te jagen!

 • Flevoburger

   

  Prima initiatief!

  reageer
 • als het maar gratizzz is..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HH

   

  Geweldig initiatief! Hulde! Ik schaam me er wel voor dat er op de foto nauwelijks blanke kinderen te zien zijn. Wat is dat toch, bij zo'n mooi initiatief? Echt oprecht: kan iemand me dat uitleggen? Houden blanke kinderen nu allemaal niet meer van voetbal? Hoewel ik zelf geen voetballer ben, lijkt me dat heel vreemd. MILA: top. Jullie maken mij trots op Lelystad.

  reageer
 • Jan

   

  Hoezo schaam je jezelf voor het feit dat er nauwelijks blanke kinderen te zien zijn? Op de eerste plaats is de "gekleurde" medemens helaas nog steeds een achterstandsgroepering met veel armoede. Als je jezelf daar nu voor zou schamen zou ik zeggen, prima! Op de tweede plaats, ze wonen hier en komen in ieder geval van hun luie kont om iets te gaan doen wat ze aangeboden wordt. Ten derde, als je dit zou organiseren in het Golfpark is de kans groot dat je veel "blanke" kinderen treft want daar wonen nu eenmaal de beter gesitueerden. Alleen Batavia'90 vind ik iets op hun site dat er voor de minderbedeelden extra geld is bij de gemeente om die ook aan het sporten/bewegen te krijgen. Willen de anderen verenigingen soms geen achterstandskinderen op hun ledenlijst? Goed werk van deze stichting!

 • Barbara

   

  Voor gratis voetbal is geld maar voor mensen als mij in de bijstand is er geen geld.

  reageer
 • Voetballer

   

  Kinderen van die leeftijd zijn afhankelijk van het inkomen van hun ouders. Als dat er niet is, dan geen voetbal school. Als u met uw gratis bijstandsuitkering kinderen zou hebben die hier gebruik van kunnen maken, zou u ze hier toch ook graag aan mee laten doen? Waarom heeft u meer rechts op iets dan die kinderen? Ik vind dit juist een heel mooi initiatief.

 • Ruud

   

  Deze trainers doen dit geheel vrijwillig en met een goed hart. Hierdoor kunnen de jongeren gratis voetbal clinics volgen. Jammer dat je gelijk de slachtoffer rol op je neemt, zonder dat je weet waar het precies over gaat.

 • John

   

  Wat een super mooi initiatief hier in Lelystad. Ook mooi dat saamhorigheid en omgeving erbij wordt betrokken door buurt netjes te houden en samen te lunchen.

  reageer
 • Jan

   

  Mooi initiatief, zonder pretenties iets voor kinderen willen doen. Niet van de daken schreeuwen dat je de beste voetbalschool hebt/bent maar gewoon doen!

  reageer
 • Sergei

   

  Mooi initiatief!!! Hulde voor de organisatie van MILA

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert