Junior Challenge bij Suydersee Triathlon

URK
De vierde editie van de Suydersee Triathlon op Urk kent komend weekeinde een primeur: op vrijdagmorgen zal er voor het eerst een scholieren-triathlon worden gehouden. Tot dusverre hebben 260 Urker scholieren zich ingeschreven voor deze zogenoemde Junior Challenge. De wedstrijd voor leerlingen van 12 jaar en ouder is onderdeel van het Junior Challenge Circuit Flevoland.

Op zaterdagmorgen wordt de eigenlijke Suydersee Triathlon gehouden. Atleten kunnen naast de 1/8 triathlon ook deelnemen aan de kwart-triathlon. Het zwemmen is in het open IJsselmeer. Het fietsen is grotendeeels door de Noordoostpolder en langs de dijk van Urk. Het hardlopen is door het Urkerbos.

Voor sporters met een lichamelijke beperking is er op zaterdagmorgen een 'side event' georganiseerd. Tot dusverre hebben zich al 28 mensen met een beperking ingeschreven voor de wedstrijd over 20 minuten zwemmen in het zwembad, 12 kilometer fietsen en 2,5 lopen. De finish voor de atleten met een beperking zal op het parcours van de Suydersee Triathlon zijn.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert