Eventing Emmeloord blijft maar groeien

EMMELOORD
Eventing Emmeloord blijft maar groeien en valt goed in de smaak bij de deelnemers. Aan het paardensportevenement aan de Schoterweg bij Bant gingen in de afgelopen dagen 106 deelnemers van start. Dit is een recordaantal. Volgens ruiter Justus Valk uit Amsterdam is het een prachtig parcours met uitdagende hindernissen met een ondergrond die uitermate geschikt om blessures bij de paarden te voorkomen. 

De deelnemers komen volgens voorzitter Harrie Koopman van Eventing Emmeloord uit vijf verschillende landen. Voor Alice Naber uit Biddinghuizen is het event een thuiswedstrijd. Zij doet in twee wedstrijden mee met drie verschillende paarden. Met haar paard Famous doet ze mee aan de één-ster-wedstrijd en met haar Olympische paard Peter Parker en met Zamzam aan de zwaardere twee-ster-wedstrijd. 

De derde editie van Eventing Emmeloord is donderdagavond van start gegaan. Het evenement bestaat uit drie onderdelen: dressuur, springen en crosscountry. 

reacties (2)

 • Jan Krediet

   

  Tal van sportverenigingen in zwaar weer en krom liggen voor 1000 euro. Dit evenement voor mensen buiten de polder krijgt tienduizenden auto's subsidie.

  reageer
 • Evert Engbers

   

  Dierenmishandeling om mensen een plezier te doen. Bah.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert