Alice Naber 21ste bij eventing in Aken

BIDDINGHUIZEN • Zo 23 juli 2017 | 12:57 • Zondag 23 juli 2017 | 12:57
Alice Naber uit Biddinghuizen is zaterdag bij een internationale eventingwedstrijd in Aken op de 21e plaats geëindigd. De Flevolandse amazone kwam bij de CHIO Aachen in Duitsland in actie met haar paard ACSI Harry Belafonte.

Bij eventing gaan de combinaties met elkaar de strijd aan in de disciplines dressuur, springen en cross country. Na het eerste onderdeel bezette Naber de 31ste plaats. Bij het springen eindigde ze als 35ste. Het laatste onderdeel, de cross country, ging haar het beste af. Daarbij finishte ze met ACSI Harry Belafonte als achtste. Gecombineerd leverde dit Naber de 21ste plaats op.

Naber kreeg dit weekend te horen dat ze door bondscoach Bettina Hoy is geselecteerd voor het Europees Kampioenschap Eventing dat volgende maand in Polen wordt gehouden. Haar voorkeur gaat er naar uit om naar het EK af te reizen met haar paard ACSI Harry Belafonte. Met haar andere toppaard ACSI Peter Parker wil ze in oktober bij de Military in Boekelo haar Nederlandse titel verdedigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel