City spits Braken op weg naar NEC

ALMERE
Na Soufyan Ahannach dreigt Almere City FC opnieuw een belangrijke speler kwijt te raken vlak voor de competitiestart. Aanvaller Sven Braken tekent vermoedelijk deze week nog een contract bij NEC in Nijmegen.

Braken was maandag in Nijmegen en volgens meerdere bronnen zal hij deze week nog aan de NEC selectie worden toegevoegd. De club die vorig seizoen nog in de eredivisie actief was, zou naarstig op zoek zijn naar aanvallende versterkingen. 

Braken kwam het afgelopen seizoen door een zware knieblessure nauwelijks in actie voor Almere City FC. Eind mei verlengde hij zijn aflopende contract in Almere met één seizoen. Pikant detail: Almere City opent komende vrijdag het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen NEC. 

reacties (15)

 • Beo

   

  Nou al het slechte nieuws klinkt niet best voor het nieuwe seizoen.

  reageer
 • @martin

   

  Klopt, maar met een eenzijdige optie voor nóg 1 jaar. Dus Almere City zou op dit moment zijn contract kunnen verlengen tot 2019, of Braken dat nou zou willen of niet.

  reageer
 • City!

   

  Wat ongekend laag als dit waar is. Eerst twee jaar lang op kosten Almere revalideren en als je dan weer terug bent direct bij een leuk aanbod de pleiterik maken. Laag en karakterloos.

  reageer
 • Gerard

   

  Hoge verwachtingen van City dit seizoen. Hoge verwachtingen van Sven. Twee jaar bij City mogen herstellen en was in topvorm in de voorbereiding. Uitermatelijk bedenkelijk om nu weg te gaan. Alle respect voor Sven volledig verdwenen. En ook een beetje voor City dat ambities heeft, maar nu de belangrijkste speler laat vertrekken. Schande!

  reageer
 • Het laat me braken

   

  Ik hoop dat Almere City er dan wel heel veel geld voor krijgt en een goed alternatief achter de hand heeft. Vind het van deze speler niet erg gepast.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Almere036

   

  Schandalig, van zowel Almere City als Sven Braken. Je (enige) spits laten gaan 3 dagen voor de start van de competitie, zonder enige back-up. 0.0 ambitie. Daarnaast is Sven 2 jaar lang alleen maar aan het revalideren in Almere, om vervolgens via de achterdeur te vertrekken. Ongelooflijk. Mag toch op z'n minst hopen dat Almere City de optie in zijn contract gaat lichten(+1 jaar), zodat Sven wat meer gaat kosten.

  reageer
 • Martin

   

  Zijn contract was afgelopen mei met 1 jaar verlengd. 1000

 • Martin

   

  Laten we de uitkomst maar afwachten. Loyaliteit is in de huidige maatschappij een ver begrip. Ach, we hebben het afgelopen seizoen ook zonder deze spits ver gebracht. Er zijn ergere dingen in het leven.

  reageer
 • Tijn

   

  Smerig zeg

  reageer
 • Jakob

   

  Een jaar ziek zijn, dan verlengen en nu snel de plaat poetsen. Lekker loyaal gedrag, ach clubliefde bestaat al lang niet meer. Zal wel meer geld krijgen daar, nou wees er gelukkig mee.

  reageer
 • Braken

   

  Wat een rat als dit waar blijkt te zijn.

  reageer
 • Marc

   

  Ik snap dat het voor Almere een aderlating is en dat het niet zo lekker overkomt dat hij weggaat na al dat blessureleed. Ben als Nec er wel blij dat hij naar ons komt. Lijkt me een prima spits.

  reageer
 • Erik

   

  Dit zei Braken op 31 mei nog.......... ,,Mijn gevoel bij deze club, de trainersstaf en de spelersgroep is gewoon ontzettend goed en ik hoop komend seizoen een heel jaar te kunnen knallen”, laat Braken in een persbericht van de club optekenen". En dan vlak voor de competitie toch vertrekken: Bah!

  reageer
 • Peter

   

  Wat een luizenstreek. Stank voor dank! Een fitte Sven, dankzij een hem gegunde lange revalidatieperiode bij City, is cruciaal voor Almere City. Zorg er eerst voor dat je een jaar goed draait bij City en dan ligt er wel wat beters op je te wachten!

  reageer
 • LAcoste

   

  Het zou doodzonde zijn als hij vertrekt! Het zou ook wel een naaistreek zijn om eerst het vertrouwen terug te willen betalen gedurende de blessureperiodes om vervolgens te vertrekken. Jammer dat hij in de voetsporen van Receveur treedt i.p.v. Die van Janssen, Rosario en Ahannach!

  reageer
 • Harry

   

  Vraag en aanbod ligt blijkbaar niet zo ver uit elkaar, maar je gedoodverfde topscorer laten gaan zo vlak voor de start is wel een veeg teken mbt de ambitie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert