Hockeyer De Geus wint met Oranje van Spanje

ALMERE • Zo 20 augustus 2017 | 10:45 • Zondag 20 augustus 2017 | 10:45
Almeerder Jonas de Geus en oud Almeerder Valentin Verga zijn met Oranje prima begonnen aan het EK Hockey in Amstelveen. Het Nederlands elftal won zaterdagavond de eerste wedstrijd van het toernooi met 7-1 van Spanje. 

De Geus, speler van Hoofdklasser Almeerse Hockey Club, kreeg tijdens de wedstrijd veel speelminuten van bondscoach Max Caldas. De Geus liet andermaal zien een groot talent te zijn. Zo soleerde hij een keer prachtig door de Spaanse defensie, maar stuitte hij van dichtbij op de Spaanse doelman Quico Cortes. 

Oud Almeerder Valentin Verga speelde tegen Spanje zijn 150e interland. De oudste zoon van Alex Verga scoorde zaterdagavond twee maal tijdens zijn jubileum wedstrijd. 

Maandag speelt Oranje haar tweede wedstrijd tijdens het EK: dan is Belgie de tegenstander. De Belgen waren tijdens de Olympische Spelen in Rio nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Nederland in de halve finales. 

Bekijk hier de reactie van De Geus na de wedstrijd bij de NOS.

[https://twitter.com/MdeGrootOF/status/898997275015426050]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel