Skipper en Van Vlerken winnen EK triatlon

ALMERE • Za 9 september 2017 | 15:13 • Zaterdag 9 september 2017 | 15:13
Joe Skipper is zaterdagmiddag Europees kampioen triatlon geworden tijdens de Challenge Almere - Amsterdam.

De Brit kwam na 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen over de finish in 7 uur, 59 minuten en 41 seconden. Dat is net geen parcoursrecord.

Bij de vrouwen werd het parcoursrecord wél verbeterd. Een ontketende Yvonne van Vlerken was ruim vijf minuten sneller dan de oude toptijd uit 1999. Ze kwam na 8 uur, 51 minuten en 13 seconden over de finish. In de laatste ronde had Van Vlerken het nog wel even moeilijk en moest ze overgeven. Ondanks dat finishte ze voor de 13e keer in haar carrière onder de negen uur. Geen andere vrouwelijke triatleet ter wereld deed dat vaker.