City FC degradeert dit seizoen niet uit Jupiler League

ALMERE
Voetbalclub Almere City FC kan dit seizoen niet degraderen uit de Jupiler League. Vanwege klachten van amateurclubs heeft de KNVB besloten dat er dit seizoen geen enkele ploeg degradeert uit-  of promoveert naar de eerste divisie.  

Vorig jaar is de nieuwe voetbalpiramide in het leven geroepen. Clubs uit de Jupiler League konden degraderen naar de Tweede Divisie en clubs uit de Tweede Divisie konden promoveren naar de Jupiler League.

Amateurclubs hekelen vooral het feit dat ze bij promotie naar de eerste divisie moeten voldoen aan strenge eisen. Zo moeten er drie spelers onder contract staan en moet de tribune aan bepaalde voorwaarden voldoen. Veel amateurclubs promoveren daarom liever niet.

De KNVB heeft de promotie- en degradatieregeling bevroren en komt in maart 2018 met een nieuwe voetbalpiramide.

reacties (5)

 • Jan de Wilde, Emmeloord

   

  Niet kunnen degraderen of promoveren staat haaks op elke sportieve ambitie die kenmerkend is voor wedstrijdsport. Almere City speelt de laatste 3 seizoenen steeds mee voor promotie naar de Ere Divisie en is dus al jaren op de goede weg. Topvoetbal in Flevoland mede mogelijk gemaakt door eigenaar Wesley Bamberger zou iedere voetballiefhebber enthousiast moeten maken.

  reageer
 • Jond

   

  Het is Lesley en niet Wesley! En als je hem niet kent is het overigens gewoon mijnheer Bamberger!

 • A.

   

  Goed het gaat nu even iets minder maar seizoen is nog lang. De afgelopen 3 seizoenen. Heeft Almere gestreden om promotie en niet in de buurt van degradatie gekomen.. snap niet zo goed waar dit allemaal vandaan komt. Ook dit seizoen heeft Almere een selectie om in de top 8 te komen en dus mee te doen aan de play-offs. Nou moeten de spelers wel wat meer vuur in het spel leggen en klopt het (vaak in de eerste helft) tactisch niet helemaal. Maar vrijwel niemand die zich zorgen maakt om degradatie volgens mij.. ja de mensen met een mening die verder nooit rondom het stadion te vinden zijn :)

  reageer
 • Fons

   

  Even ter correctie, ik kom al jarenlang bij Almere City, de laatste seizoenen bijna altijd in de business seats of binnen, aangezien het spel niet om aan te zien is. Het is meer een zakenuitje geworden om in gesprek te gaan met andere bedrijven, maar voor het voetbal hoef je niet te gaan, met sporadisch een uitschieter. Dat zij een keer in de play offs kwamen, werden zij net zo hard weer op de grond gezet, ze spelen leuk mee, maar we moeten er gewoon niets van verwachten.

 • Evert Berlauwt

   

  Alleen de top 3 is leuk, de rest speelt voor niets, ALMERE City zal nooit kampioen worden, dus speelt het nergens om.

  reageer
 • Fred

   

  Wat is dit voor competitie, de enige in heel Europa waaruit je niet kunt degraderen. Wat heeft ALMERE City weer ongelofelijk veel geluk. Ze spelen weer om niets, hoe lang blijft de suikeroom , Bamberger , nog geld steken in dit dode paard. Elke 2 weken , 90 minuten ellende waar je nog voor moet betalen ook.

  reageer
 • Frans

   

  Daar hebben ze gisteren even een fles champagne voor opengetrokken in ALMERE.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert