City FC wint thuis met 3-2 van MVV

ALMERE • Vr 6 oktober 2017 | 17:17 • Vrijdag 6 oktober 2017 | 17:17
Almere City FC heeft vrijdagavond de tweede zege van het seizoen geboekt. In het eigen Yanmar stadion werd MVV met 3-2 verslagen.

Bij rust leidden de gasten nog met 0-1 dankzij een vroege goal van Yildirim na een zeer povere eerste helft van de Almeerders.

In de tweede helft zag het publiek een totaal ander Almere City FC dat dankzij Arsenio Valpoort (2x) en Ezra Walian de 0-1 achterstand wist om te buigen in een 3-1 voorsprong. In de slotfase deed MVV nog iets terug via Yildirim.

Wedstrijdverloop:

93. Afgelopen Almere City FC wint met 3-2 en boekt de 2e zege van het seizoen.

89. Yilderim mag van dichtbij de 3-2 binnenschieten namens MVV

77. GOAL Walian maakt de bevrijdende 3-1 Zijn eerste in Almeerse dienst

75. GOAL Valpoort schiet (intwee instanties) snoeihard de 2-1 binnen.

72. Vaarnold schiet huizenhoog over namens de thuisploeg

68. OEI: Arsenio Valpoort bedenkt zich niet en haalt uit vanaf de rand zestien, maar raakt de LAT. Wat een ander Almere City FC zien we in de 2e helft.

63. Anass Ahannach maakt plaats voor Charly Telfer.

61. OEI Van der Heijden schiet op de binnenkant van de paal. City ruikt de 2-1

60. GOAL Almere City FC: Arsenio Valpoort prikt de bal binnen: 1-1. Hij maakt alweer zijn zesde van het seizoen.

58. Wat een kans voor Almere City: Varnold schiet van dichtbij naast.

58. Van der Heijden met de kans, maar hij kan niet controleren

57. Schot Ezra Walian in de handschoenen van Verrips.

55. Goed hard schot van Anass Ahannach vanaf de rand van de zestien met moeite gekeerd door MVV goalie Verrips.

46. De tweede helft is begonnen. Almere City FC heeft nog 45 minuten om de eerste thuisnederlaag af te wenden.

45. rust 0-1

17. Vrije trap Almere City: Leeroy Owusu schiet naast.

11. Hoekschop Almere City: Delvechio Blackson kopt net over de goal van de Limburgers.

9. Goede kans op de gelijkmaker voor Almere: Dennis van der Heijden mag het strafschopgebied in vanaf de linkerflank maar stuit op doelman Verrips.

7. GOAL MVV komt vroeg op voorsprong. Atilla Yildirim wordt gelanceerd op links, krijgt een vrije doortocht, en prikt de bal eenvoudig langs de uitgekomen Kramer.

6. Okita raakt de paal namens MVV,  Yilderim ziet zijn rebound vervolgens gekeerd door Kramer. City komt heel goed weg in de openingsfase

1. we zijn begonnen in het Yanmar stadion. Kevin Brands is niet van de partij vanwege een teenblessure.