SV Urk dieper in de zorgen

URK
SV Urk heeft in de hoofdklasse nog steeds geen overwinning te pakken dit seizoen. In het zesde duel van de competitie gingen de Urkers in Huizen met 2-1 onderuit tegen Zuidvogels. 

SNEL OP ACHTERSTAND:
Al heel vroeg in de wedstrijd kwam SV Urk op achterstand. In de derde minuut schoot Jonny Mehrez de bal hoog in de goal (1-0).

Even later in de vijftiende minuut kopte Richard Gooijer de 2-0 binnen voor Zuidvogels.

GOED UIT DE KLEEDKAMER:
SV Urk kwam na rust goed uit de kleedkamer. Invaller Gerrit Tol schoot vanaf ongeveer 15 meter de bal in de hoek van het doel.

ROOD:
Tien minuten voor tijd moest SV Urk verder met tien man. Verdediger Bennie Dunnink moest na een harde overtreding het veld met een rode kaart verlaten.

BOOS:
Trainer Richard Karrenbelt was uitermate ontevreden over de door zijn spelers geleverde prestatie. Volgens hem wordt er niet geluisterd en worden afspraken niet nagekomen. Schandalig en te gek voor worden volgens Karrenbelt.


reacties (31)

 • Maarten van Urk

   

  Beetje makkelijk om de huidige situatie in de schoenen van de trainer te schuiven, dus dat doen we niet...maar wil wel een aantal feiten benoemen. - We dumpten de best presterende trainer sinds Henk Nieuwenhuis - De beste middenvelder van afgelopen seizoen (lees M. Snoek) staat wissel of back. - De nieuwe jeugdspelers mogen of invallen bij 2/3-0 achterstand of staan na een basisplek, de week erna in het tweede. Kortom onbegrijpelijke keuze's. Dit komt ook niet goed zoals Kees beweert...Zo doorgaan betekent als een raket naar de 1e klasse. Ook geen schande, maar wel onnodig. Ik wens de TC veel wijsheid toe de komende tijd.

  reageer
 • Kees

   

  Och puntjes komen zelf wel. En anders 1 klasse,zijn ook altijd mooie wedstrijden. Ga heen omdat er alleen eigen jeugd in speelt en we op moeten boxen tegen grote sponsors. Vroeg of laat valt het geluk aan de goeie kant en worden ze plots weer de hemel in geprezen. De 12 de man moet zich ook schamen. Je hoort geen kip langs het veld. Laat je horen zaterdag, help ze een handje.

  reageer
 • Supporter

   

  Ik heb bij de aanstelling van Karrenbelt al gezegd dat hij de kerst niet zou halen. Helaas heb ik ongelijk ! Hij haalt de kerst niet eens. Geen Urker drive, geen klik met de trainer, veel gemopper en gezeur op / en van de trainer. Afscheid nemen dus. Karrenbelt past niet op Urk.

  reageer
 • Optimistje

   

  Komende zaterdag eerst maar eens zien. Verliest ons vlaggeschip weer, zijn de rapen goed gaar. De kerst viert hij zeker niet op Urk. Maar dan? Welke trainer gaat zich branden aan de verwende knulletjes....

 • Echte supporter

   

  Ik denk dat iedereen die hier en op andere social media loopt te klagen en de jongens loopt te bekritiseren en continue over de tc loopt te ouwehoeren zelf nooit in het eerste heeft gespeeld of een dergelijke functie binnen het bestuur heeft bekleed. Ik heb respect voor de spelers die er heel veel voor laten om in het eerste te spelen voor NIKS. En die bestuurs leden die heel veel vrije tijd erin steken voor al die leden. RESPECT

  reageer
 • ow ow ow

   

  Jaa daar is die weer. Ze spelen maar voor niks en het is maar hun hobby.. Wat een onzin. Wat laten ze nou meer dan iemand uit een A2 of B3 om voor Urk te spelen? De kantjes worden er vanaf gelopen. trainers worden door de selectie weggestuurd. Ze lopen er bij alsof het allemaal wel goed komt. Ik moet het nog maar zien. Maar ag wat maakt het uit of we volgend seizoen 1e klasse spelen. We betalen toch geen spelers dus dan hoeven we ook geen Hoofdklasse te voetballen

 • kees

   

  dezelfde lichting die nu in het eerste loop,liep in het a1 ook al weg bij de trainer. Deze trainer was hoekman. Toen hoekman zelf in het a1 zat kwam hij vaak niet op de training of kwam hij te laat,omdat hij dacht dat hij toch de beste was. En dan kwam de voorzitter van toen aanrennen dat hij er beslist in moest,maar daar trapte de trainer niet in. Ik volg van elke ploeg elke samenvatting,wie scout deze ploegen???Zuidvogels schiet gelijk en is levensgevaarlijk en paast niet 20 x over heen weer. Kop op.2 periode knallen

  reageer
 • C junioor

   

  In het seizoen 2003-2004 speelde ik in c1 met lucas nagel - william de boer - albert hoekman - dick hakvoort - gerrit tol en misschien was janvan slooten er ook wel bij. onze trainer was lucas hoekman. In tweede jaar c1 kregen we jacob wakker en daarna in b1 en a1 arnold wups. 3 top trainers man. Dus Kees wat bedoel jij nu met je verhaal. de rest ga ik ook nog checken want lijkt me ook pure onzin.

 • laat alle reacties zien
 • Urker

   

  Waarom mijn naam.?....ik lever toch geen kritiek. Ja wat lucas wou weet ik ook niet percies. Maar denk je dat bij karrenbelt alles wel kan dan. Die man zit er boven op. Waarom urk verliest op dit moment is gewoon dat je in alle wedstrijden in een tijdsbestek van 10 minuten de wedstrijd uit handen geeft. Het zit niet mee op moment. Dan moet je als urk supporter niet de jongens afbranden. Dat gaat negatief werken. Er zijn fouten gemaakt. Of door spelers of door lucas of door tc. Ja waar mensen zijn worden fouten gemaakt. Je moet ook een keer een punt erachter zetten. Kom op mensen. We moeten punten pakken. Ajax in voorbereiding ook gehad. Niks bijzonders. Urk kan van iedere tegenstander winnen. Op moment is het tegenvallend. De cijfers liegen er niet om. Maar een overwinning kan positief gaan werken.

  reageer
 • Supporter2

   

  Waar de supporters zich druk om maken is dat We urk elke week achter uit zien gaan. Middenveld sluit niet aan en voorin is het ieder voor zich en achterin is het af en toe open huis met gisteren 2 rode kaarten van frustratie. En laten We nou eerlijk zijn hij probeert het en dat zien We ook maar onze keeper pakt geen punten meer voor ons. Zoals sommige supporters al zeggen dat het een verloren seizoen dreigt te worden zet dan lukas visser er maar in en laat hem wennen en misschien pakken We nog wat punten al zal dat de 2 aankomende wedstrijden al moelijk zijn. Kom op urkers en laten We met zen allen achter de ploeg gaan staan en spelers laat ons zien zoals We op urk gewend zijn dus aub geen lange halen snel thuis.

  reageer
 • Urker

   

  Als je een echte svu er bent ga je achter de spelers staan. Wat hoekman wou dat ging niet werken op urk. 90 procent wou dat niet. Dan ga je toch niet verder. Dat is logisch. Daar moet je dan ook een punt achter zetten. Niet telkens weer op halen. Zouden de spelers dat leuk vinden om telkens dat weer aan te horen terwijl ze 3 keer hard trainen. En dingen opofferen om te trainen. Brand deze jongens niet af. Deze eigen jongens moet je juist respecteren en op beuren. Zij moeten het wel doen. Willen we als urkers dan dat we weer eerste klas gaan spelen. Kom op zeg. En als je kritiek hebt graag je naam erbij. Dan zijn we eerlijk tegen over spelers. Op moment draait het even niet. Of draait het niet. Er worden crusiale fouten direct afgestraft en het scoren gaat moeilijk. Dat is sinds klaas wakker al het probleem. We konden de punten vaak pakken op basis dat we een vertrouwde achterhoede hadden. Dat is op moment ff niet zo. Kom op met zn allen de schouders eronder

  reageer
 • Tja

   

  Ik vind je reactie onreeel. Wat zijn dan de dingen die Lucas wilde? Daar spreek je je niet over uit en zet hem weg als eeb onrealistische trainer. Graag hoor ik wat dan deze dingen zijn volgens jouw.

 • Urker

   

  Zelf zet je je naam er ook niet bij..Hoekman zet wel zijn schouders er onder alleen de spelers wilden dat niet.. je weet als je op hoofdklasse nivo wilt blijven voetballen dat je dingen moet laten en anders een stap terug moet doen..urk moet het hebben van keihard werken en trainen als je het met eigen jongens uit je eigen dorp moet doen dat gebeurde onder Rolf en Lucas toen stond de selectie er conditioneel er veel beter voor , ook voetballend met 80 procent van de zelfde spelers je hebt niet elke jaar een gouden lichting spelers dan komt hard werken het eerste.. de spelers moeten meer discipline opbrengen voor de trainers en niet anders om.. en anders Jan van Slooten maar speler/coach maken

 • Krijgen we volgend weer geen derby als Flevo Boys promoveert ( spelen goed)en Urk (speelt niet goed) degradeert. Maar volgens Dick Advocaat het kan nog alle kanten op, zolang er nog niets is beslist.

  reageer
 • Urk

   

  Waar mensen zich allemaal druk om maken. De hoofdklasse is sterker geworden, je moet het doen met spelers van Urk, het vertrouwen is er al weken niet en dan kun je wedstrijden verliezen. Laten we Lukas Hoekman niet zo op hemelen. Die kon voortborduren op wat Rolf de Boer had neergezet. Ook onder Lukas ging het na 10 wedstrijden stukken minder en toen was nog niet bekend dat zijn contract niet verlengd zou worden. Volgende week Ajax en dan CSV Apeldoorn. Ga er maar aanstaan tegen dit soort ploegen. Respect voor de jongens.

  reageer
 • Bertus

   

  lukas hoekman had geen boodschap aan het gezeur van pamperboy jan van slooten en het brein van de tc dhr. tol. beide heren hebben ervoor gezorgd dat lukas hoekman ineens weg moest. En het bestuur liet het gebeuren. pas toen het leed was geschied kwamen de heren in actie maar toen was het te laat. achteraf zeggen ze dat het zo niet had moeten lopen. wie zijn gat brand moet op de blaren zitten. eigen schuld dikke bult.

  reageer
 • Kees

   

  Dat over dat fitheid geef ik je groot gelijk. Er werd bijna 90 minuten met 8 man aangevallen.Heerlijk engels voetbal dat zag ik vorige week alleen in de laatste tien minuten en de vanaf de 70 min tegen Nijkerk. Maar maakt niet uit of ze nou hoofdklasse of eerste klasse spelen. Je moet met eigen jeugd,zoons of kleinkinderen het doen, tegen spelers die de hele week uitslapen en 4x per week trainen en geen 70 of 80 uut per week werken en gezin en ook nog 3 x per week trainen. Groot respect voor de jongens.betaal graag die 3 euro voor middagje voetbal. Met of zonder verlies

  reageer
 • Jerry

   

  Zolang er nog selectiespelers zijn die op vrijdagavond aan het bier in het uitgaansleven worden gezien tot in de late uurtjes en dit gedoogt wordt zal het nooit wat worden. Op die manier hoef je geen prestaties te verwachten. Ik kan me niet voorstellen dat mensen binnen de begeleiding op Urk daar niet van op de hoogte zijn...

  reageer
 • @Beernd

   

  Die winnen het nog niet eens van Urk 4.

  reageer
 • di tutti

   

  zeker een arrogant oudje die denkt dat er geen leven bestaat buiten svu. op het hobby loopt talent zat die met training en bijschaving meer potentie bezitten dan die jongens die nu in het 1e rondlopen, die meer met gekleurde schoenen en haardrachten bezig zijn!!

 • Ach

   

  Ik snap de commotie hier niet. Urk heeft nu 6 kampioenskandidaten gehad. Daar kan je tegen verliezen. Nog maar 9 kampioenskandidaten te gaan, en dan komen de punten voor Urk vanzelf, let maar op!

  reageer
 • Beernd

   

  Tijd dat het svu bestuur gaat scouten op de hobby, daar lopen de talenten om urk 1 weer op de rail te krijgen

  reageer
 • Volger

   

  Maar die zijn wel allemaal opgeleid bij SV Urk

 • Volger

   

  Tol gaat scouten bij andere clubs. Maar dan moeten die spelers eerst in het tweede elftal. Intussen degradeert Urk 1. De confrontatie tussen Tol en de oud-elftalleider van Urk (Johan Post), tegenwoordig teammanager bij Staphorst, lijkt al begonnen. Daar lijkt het aardig op als je Twitter volgt.

 • Tja

   

  Jammer al die kritiek. We gaan steeds beter voetballen onder Kartenbelt. Het zit even niet mee. Tenslotte waren dit de 6 kampioenskandidaten (of zei ik dat vorige wek ook al) kom op Urk: NOR VUUREN

  reageer
 • supporter 1

   

  heb vandaag mijn vertrouwen in trainer karrenbelt verloren . intervieuws van ....de jongens gaan steeds beter voetballen . echnie.... vorig jaar was het top. Dit jaar word overleven . vind het ook geen sympathieke man . slechte keus van TC

  reageer
 • Volger

   

  Groep is veel te lief voor elkaar. Het wordt echt tijd dat de bezem er door gaat, ook de groep naast Karrenbelt. Trainer was woedend, daar moet je als (in theorie) volwassen kerels toch een les uit willen trekken. Het gaat allemaal zo zoetsappig. Het lijkt er sterk op dat deze groep volgevreten is, inclusief de matige doelman. Roepen om Hoekman heeft geen enkel nut. Het moet op het veld gebeuren. Karrenbelt moet meer naar voren geen spelen. Alles moet maar met eigen mensen, maar clubwatchers zeggen al een poosje dat die aanpak leidt tot sportieve teloorgang. Het begin lijkt er te zijn

 • Kees

   

  Tja nu mis je Siemen lindeboom en gertjan,en kaat maar de schuld geven. Geen leiding achterin. Zo ga je van jarenlang minst gepasseerde verdediging naar meest gepasseerd. Tegen ajax zou punt al geweldig zijn. Ga volgende trouw heen. De moed erin houden

  reageer
 • Marco

   

  Siemen is 2 jaar geleden al gestopt dus die was er vorig seizoen ook al niet bij. De enige die we verloren zijn is Gert Jan.Uit het huidige verdedigend opereren blijkt wel hoe belangrijk deze speler kennelijk is geweest. Maar verdedigen begint al voorin en op het middenveld. HET grote verschil met vorig seizoen is dat het afjagen van een tegenstander, welhaast over het hele veld een stuk, ja een heel stuk minder is. En Urk is conditioneel ook minder fit dan voorgaande jaren. En daar is de technische leiding verantwoordelijk voor.

 • Bart

   

  Maak Jan van Slooten trainer had commentaar op Lucas

  reageer
 • Ed

   

  Ben wel benieuwd waar die geweldige supporters zijn die Flevo Boys vorig jaar zo belachelijk maakt. Een wedstrijd tegen Urk betekend ondertussen al 3 punten in de hoofdklasse. Een trainer de laan uit sturen die Urk het beste voetbal heeft doen spelen van de afgelopen 10 jaar. En dan vervolgens deze man als opvolger halen die totaal niet geschikt is. Maar goed het is wel altijd gezellig in de kantine en wij betalen geen spelers.

  reageer
 • Jaap

   

  Wat een drama. Als je na amper een kwartier voor de zoveelste keer met 2 - 0 achterkomt. Resultaat: na 6 wedstrijden onderaan. Er wordt terecht verwezen naar de situatie van een jaar geleden. Toen stonden we in de top 5. De spelersgroep kon niet overweg met de aanpak van Lucas Hoekman maar de huidige situatie bewijst dat dit bij deze spelersgroep kennelijk de enige juiste aanpak is. Karrenbelt begint nu ook te piepen dat spelers zich niet aan afspraken houden. Nou dat kon ik je wel op een briefje geven. Ik weet niet of je dat al gedaan hebt maar ik zou maar eens een bakje doen bij Lucas. Die kan je haarfijn uitleggen hoe je wel met deze ploeg tot resultaten komt. Dat heeft hij toch wel bewezen? En hij is professioneel genoeg om je van dienst te zijn. We hebben het over dezelfde spelersgroep als vorig jaar en dan nu zo presteren; kortom wanprestatie.

  reageer
 • Supporter

   

  Als de spelers moeten gaan lopen zoals de trainer wil kijk ik niet raar op dat dit meteen zijn laatste seizoen is kijk maar naar vorig jaar. En zolang deze trainer spelers opstelt die lekkere fouten maken week in week uit word het gewoon te erg. Noem geen namen maar kijk maar naar de samenvatting ik blijf svu er in hart en nieren maar men lust om naar toe te gaan word met de week minder. Vorige week speelde lukas schraal basis en 2e helft steeds beter en nu is hij er niet eens bij. Ik hoop dat We volgende week winnen en met zen allen achter de ploeg gaan staan maar zal zeer moeilijk worden tegen ajax.

  reageer
 • jan

   

  komt nooit meer goed.

  reageer
 • koert

   

  Volgende week beginnen we de tweede helft weer met een twee nul achterstand.

  reageer
 • Urk aan de Zee

   

  Om de trainer de schuld te geven van de slechte resultaten is wat te gemakkelijk. Urk heeft geen spits die garant staat voor 20 goals, Kaat pakte altijd punten voor Urk maar kost nu punten, aantal spelers uit vorm of geblesseerd, en de selectie is te smal om dit te kunnen opvangen. Kortom, op dit moment is Urk gewoon niet goed genoeg voor de hoofdklasse. De resultaten spreken voor zich, het is (even) niet anders. Nu met rood, en dus schorsing, voor Bennie en blessure voor Hessel wordt het er niet gemakkelijker op de komende weken, maar het seizoen is nog lang.

  reageer
 • Marco

   

  Dit zijn stuk voor stuk klinkklare onzin-argumenten. Vorig jaar hadden we dezelfde smalle selectie (nu zelfs versterkt met goede jeugdspelers) geen spits, langdurige blessures etc. En toen ging het zeker de 1e helft van de competitie als een tierelier en kwam de klad erin nadat besloten was om Lucas geen verlenging te gunnen. Het seizoen duurt echt niet zo lang hoor, bedenk dat je 4 ploegen onder je moet zien te krijgen. Van Genemuiden, Excelsior 31 kun je verliezen maar van NSC Nijkerk en Zuidvogels moet je winnen, anders kun je het echt schudden.

 • Joop piggel

   

  Word tijd voor nieuwe trainer

  reageer
 • Klaas

   

  Hoekman kom terug je bent hard nodig

  reageer
 • Urker

   

  Tja ik mis lucas hoekman... kan het bestuur niet op de knieën naar hem toe om hem terug te vragen.. ssmen met de hele selectie

  reageer
 • koert

   

  Tja ik denk dat het bestuur zich best even heel goed achter de oren moet gaan krabben. Vorig seizoen rond deze tijd deed svurk onder leiding van Lucas Hoekman mee in de top 3 van de hoofdklasse. Maar om 1 of andere reden moest hij het veld ruimen. Hierna ging/ gaat het alleen maar slechter. Bestuur van svurk: Wie het laatst lacht...... Vult u zelf maar in. Supporter svurk.

  reageer
 • Urker Fan

   

  Urk gewon net niet goed genoeg voor de hoofdklasse....spelers liggen er ook niet wakker van als ze verloren hebben.....aan de staf ligt het niet...minder zuipen en roken na het werk .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert