Zeilteam Almere Centraal opnieuw landskampioen

ALMERE
Almere Centraal heeft zondagmiddag de landstitel veroverd tijdens de finale van het Eredivisie Zeilen 2017. Het Almeerse zeilteam kon dit weekend Jachtclub Scheveningen tijdens de wedstrijden in Monnickendam net op afstand houden, om zo de landstitel van 2016 te prolongeren.

Met slechts 9 punten verschil na 147 races dit seizoen bleef de Almeerse formatie Scheveningen net voor in het algemeen klassement. De zeilers van Giesbeek wisten uiteindelijk het brons te veroveren. De drie teams zijn dankzij hun prestaties allemaal gekwalificeerd voor de Champions League Sailing 2018. Daar mogen de beste zeilers tegen elkaar strijden.

Nieuwe ambitie is Europese podiumplek
Almere Centraal was er een hoop aan gelegen de titel in bezit te houden. Teamcaptain John den Engelsman: “Onze ambitie was de landstitel van 2016 te prolongeren, en dat is prima gelukt. Ook de laatste speelronde in Monnickendam hadden we graag het podium willen halen, maar dat is helaas net niet gelukt. Begin van dit seizoen hebben wij vier nieuwe leden aan ons team toegevoegd. Allemaal ervaren wedstrijdzeilers, maar het is wel iedere speelronde weer een uitdaging om het juiste team op te stellen. Ook dit heeft bijzonder goed uitgepakt. Tot dit weekend wisten we al drie speelrondes te winnen, hoewel de onderlinge marges aanzienlijk kleiner zijn ten opzichte van 2016. De ambitie is nu om in 2018 is een podiumplaats tijdens deze Europese finale pakken!”


 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert