Brenet pakt bijzonder clubrecord

ALMERE
De Almeerse voetballer Joshua Brenet heeft zondagmiddag een bijzonder clubrecord gevestigd. De verdediger van PSV bleef voor de 50ste keer achter elkaar ongeslagen in de competitie. Hij neemt hiermee het record over van Berry van Aerle die tot 49 competitieduels zonder nederlaag kwam.

Het record van Brenet kwam er niet zonder slag of stoot. PSV won met 4-3 van FC Twente door een eigen doelpunt in blessuretijd. Brenet is niet altijd een vaste waarde in het elftal van coach Cocu. PSV verloor ook wel eens de afgelopen twee seizoenen, maar dan telkens zonder Brenet in het veld. De laatste keer dat PSV verloor met Brenet binnen de lijnen was op 19 september 2015, toen Heracles met 2-1 te sterk was voor de Eindhovenaren.

Brenet moet nog een flink aantal wedstrijden ongeslagen blijven wil hij het Nederlands record in handen krijgen. Dat is nu nog van Søren Lerby. De Deen bleef in dienst van Ajax en PSV 59 duels achter elkaar zonder verlies. Op plek twee staat Edwin van der Sar (55 duels). Michael Reiziger staat op de derde plek met 54 achtereenvolgende duels.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert