AV NOP mag NK Cross Country organiseren

KRAGGENBURG • Di 14 november 2017 | 20:45 • Dinsdag 14 november 2017 | 20:45
Atletiekvereniging AV NOP uit Emmeloord mag het Nederlands Kampioenschap Cross Country in 2019 en 2020 organiseren. Acht clubs waren nog in de race voor de organisatie van het NK. De AtletiekUnie koos uiteindelijk voor AVNOP omdat ze al ervaren zijn in het organiseren van een veldloopwedstrijd en vanwege het parcours. 

De wedstrijd wordt gelopen bij Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg. Volgens de AtletiekUnie een 'recreatiepark waar voldoende ruimte en mogelijkheden zijn en bovenal een prachtig parcours.' Cross Country wedstrijden gaan over een onverhard parcours. Er worden verschillende rondes gelopen van één tot 2,5 kilometer lang. 

Voorzitter Cor van den Berg van AV NOP reageerde enthousiast op het nieuws: "we got him!' Het is al lang een wens van de atletiekvereniging om een NK te organiseren. Op dezelfde locatie organiseert de Emmeloordse atletiekvereniging al jaren de Open Gelderse- Overijsselse Crosscompetitie. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel