Kerstloop Dronten wil uitbreiden

DRONTEN
De Kerstloop in Dronten wordt dit jaar voor het eerst op een zondag gehouden in plaats van een zaterdag. De organisatie wil het evenement de komende vijf jaar gaan uitbreiden en daarom is er gekozen om de loop op een andere dag te houden. 

"We willen er verder in de toekomst een leuk weekend van maken", vertelt organisator Allert Everts uit. "We kunnen mogelijk de junioren wedstrijden op de zaterdag houden of een 'Santa Claus-run' organiseren zodat het evenement op zondag een mooie omlijsting krijgt."

Omdat het evenement van de zaterdag naar de zondag wordt verplaatst heeft de organisatie veel overleg gevoerd met betrokken winkeliers in het centrum van Dronten. "Ook de predikant van dienst, die zelf ook hardloopt, was positief over het idee. Hij gaat speciaal voor de lopers de dienst ook inrichten op het hardlopen", aldus Everts. 

De Kerstloop wordt gehouden op zondag 17 december. 

reacties (5)

 • Schaapjes

   

  Dus als ik het goed begrijp kan ik 2 dagen mijn huis niet uit .

  reageer
 • Jaap

   

  Ga lekker op de dijk bij ketelhaven rennen. Doe je veel mensen plezier mee

  reageer
 • Erwin

   

  Hier was 10 jaar geleden al animo voor. Misschien jammer dat ‘t zo lang heeft geduurd maar goed dat het nu gestalte lijkt te krijgen. Succes ~ volgend jaar hoop ik er weer (fit) bij te zijn!

  reageer
 • Pedro

   

  Leuk, altijd goed een loopevenement te laten doorgroeien. Succes met de plannen ! Wij zijn er dit jaar bij vanuit Zwolle.

  reageer
 • Jan

   

  Hoop dat ze een stuk bos uitzoeken en niet de dorpelingen lastig vallen met afsluitingen het beste op hun eigen baan heet niemand last van ze

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert