NEC wilde trainer De Gier losweken bij Almere City

ALMERE • Di 2 januari 2018 | 18:31 • Dinsdag 2 januari 2018 | 18:31
Jupiler League club NEC heeft rond kerstmis een poging gedaan om hoofdtrainer Jack de Gier los te weken bij Almere City FC. Dit melden betrouwbare anonieme bronnen.

De Almeerse clubleiding heeft de transfer voorkomen en houdt de trainer aan zijn contract dat nog tot medio 2019 loopt. NEC heeft vervolgens Pepijn Lijnders dinsdag aangesteld als opvolger van Adrie Bogers, die weer als assistent trainer aan het werk gaat bij de club uit Nijmegen.

NEC deed afgelopen zomer ook al diverse pogingen De Gier los te weken bij Almere City FC. 

Waarom wil City FC De Gier niet kwijt?
Directeur John Bes van Almere City FC wil niet ingaan op namen van clubs, maar geeft toe rond de feestdagen te zijn benaderd: “Er is weer geinformeerd naar Jack, zoals er ook afgelopen zomer een aantal keren is geinformeerd. Wij zijn daar direct heel duidelijk over geweest: we willen onze huidige groep bijelkaar houden”, aldus Bes.

Is er ook interesse voor spelers? 
Middenvelder Gaston Salasiwa blijft ook gewoon bij Almere City FC. Het Indonesische Madura United deed onlangs een bod op de speler, maar dit bod werd niet geaccepteerd door de Almeerse clubleiding. “Ik had het wel graag gewild. Ik had graag een avontuur willen aangaan, maar het is niet anders. Ik zit nu gewoon bij Almere en de focus ligt nu bij Almere”, aldus Salasiwa.

Blijft Grim adviseur bij Almere City FC?
Oud Almere City FC trainer Fred Grim is het nieuwe jaar aan de slag gegaan als assistent trainer bij Sparta. Grim was de afgelopen jaren, tijdens zijn periode bij de KNVB, actief als adviseur bij Almere City FC. Of hij die rol blijft vervullen weet directeur Bes nog niet: “ Fred heeft gewoon een warme band met Almere City. Hij was inderdaad als adviseur belangrijk voor de club. Ik weet niet of zijn nieuwe positie bij Sparta het toelaat of hij hier nog een rol gaat spelen”, aldus Bes.    

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel